On kylpylÖitä ja kylpylöitä. On perinteisiä – jonkun mielestä ehkä vanhanaikaisia – ja sitten on uuden ajan kylpylöitä, jotka tarjoavat paljon muutakin kuin pelkkiä hoitoja. Kuten Hedon Spa, joka tarjoaa kylpyläelämyksiä kaikille aisteille, tähän aikaan päivitettynä.
Hedon Spassa pitkät perinteet yhdistyvät moderniin tulkintaan; perinteitä edustaa itse kylpylä, jonka hoitohuoneet sijaitsevat hotellin vanhassa osassa, joka tunnettiin aikoinaan Mudaravila-nimellä. Tämä uusklassinen rakennus valmistui vuonna 1927, mutta kylpylän historia juontaa juurensa aina 1830-luvulle saakka. Itse muistan Mudaravila-kylpylän 2000-luvun alusta (joskaan en käynyt silloin itse tutustumassa siihen paikan päällä); siihen aikaan kylpylä ei kuulunut niihin, joita ihan ensimmäisinä tarjottiin suomalaisille matkaajille.
Nykyään on toisin, ja uutta aikaa edustaa hotellirakennus, jonka arkkitehtuurissa ei juuri suoria kulmia ole. Hotelli on täynnä designyksityiskohtia – instagramattavaa on tarjolla runsain mitoin kaikkialla.
Jos et malta lukea uudesta hotelliosasta, pääset täältä hyppäämään suoraan nykyisen kylpylän tunnelmiin!




Erityisen viihtyisä oli ala-aulassa sisäänkäynnin vieressä sijaitseva, hieman hämyinen takkanurkkaus – kuin tehty illallisen jälkeiseen rauhalliseen istuskeluun mukavissa nojatuoleissa, vaikkapa hyvän kahvin tai digestiivin kanssa.

Hotellihuone
Hedon Spassa hotellihuoneita on sekä vanhalla että uudella puolella. Olimme varanneet huoneen uudelta puolelta, ja kolmannen kerroksen huoneemme parvekkeelta oli näköala hiekkarannalle.

Huoneen sisutus oli melko pelkistetty ja skandityylinen: maanläheiset värisävyt vuorottelivat vaaleiden sävyjen kanssa ja koko seinän levyinen korkea ikkuna päästi huoneeseen runsaasti päivänvaloa – tykkäsin!


Tilava, kokonaan kaakeloitu kylpyhuone oli tahrattoman siisti, ja suihkunurkkaus lasiovella piti huolen siitä, ettei koko lattia lainehtinut suihkussakäynnin jälkeen – yksityiskohta, joka on yllättävän usein jäänyt hieman kesken monessa muussa hotellissa.


Hedon Spassa syödään hyvin
Aamiainen oli runsas ja lämpimiä vaihtoehtojakin oli todella paljon; tämän parempi ei hotelliaamiainen juuri voi olla – nautinnollinen startti päivälle!

Resto Akord
Kylpyläpakettiimme kuului kaksi illallista hotellin ravintoloissa, joista ensimmäisen nautimme rentohenkisessä grilliravintolassa.

Palvelu oli mutkatonta ja ruoassa maut olivat kohdillaan, mutta ravintolatila (joka yhdessä viereisen Raimond-ravintolan kanssa muuntuu aamuisin myös aamiaishuoneeksi) tuntui jotenkin hieman kolkolta. Ehkäpä lokakuun pimeys vaikutti asiaan?
Restoran Raimond
Hotellin toinen ravintola, Raimond, on hotellin fine-dining ravintola. Ohuet verhot jakavat tilan eri osiin, ja vaikka pöydät ovat melkein kiinni toisissaan jokaisella pöydällä on silti oma rauhansa.

Keittiömestari Marko Lumeran luotsaama ravintola on noteerattu White Guidessa ja Viron ravintoloiden top-50 listalla sijalle 21. Nautin mielelläni silloin tällöin fine-diningista, ja niinpä odotukset olivat ennen illallista varsin korkealla kun istahdimme pöytään.
Menu oli varsin innovatiivinen ja annokset erittäin kauniita. Maut ja raaka-aineiden yhdistelmät olivat osittain lievästi sanottuna erikoisia, vai mitä sanotte esim. sienipannacottasta tai jäkälää sisältävän jälkiruoan päälle sirotellusta kuusipölystä?
Pakko myöntää, että minua viehättävät hieman perinteisemmät makuyhdistelmät, mutta elämyshän illallinen kieltämättä oli ja se tarjosi runsain mitoin silmäniloa. Ravintolalle myös täydet pisteet ystävällisestä ja ammattimaisen huomaavaisesta palvelusta.




HEDON SPA – Kylpylä 2.0

Spa-osasto sijaitsee vanhassa kylpylärakennuksessa, mutta tilat on päivitetty tähän päivään ja kylpyläelämys on ehdottomasti mallia 2.0. Rakennukset on yhdistetty käytävällä, joten spa-osastolle pääsee mukavasti siirtymään kylpytakissa. Käytävässä on esillä on kuvia ja kertomuksia kylpylähistoriasta ja molemmin puolin käytävää rivissä on myös vanhoja, alkuperäisiä kylpyammeita.
Vanha kylpylärakennus (Mudaravila) on hienosti entisöity ja tästä rakennuksesta löytyy myös muutamia peruskorjattuja huoneita, jotka edustavat hieman perinteisempää sisustustyyliä.



Hoidot
Hoitoihin ilmoittaudutaan vastaanotossa, jonka jälkeen siirrytään aurinkolamppujen alla oleviin lepotuoleihin odottamaan hoitohuoneisiin ohjaamista.


Rentouttava vesihieronta yllätti, koska olin etukäteen odottanut sen olevan poreammehieronta. Tämä osoittautuikin olevan hierovan vesipatjan suorittama, varsin miellyttävä ja rentouttava kokemus.
Kylpyläpakettiin kuului myös pari vartalohierontaa, aina yhtä rentouttavia: hierontapenkillä tuntuu että aika ja paikka häviävät, ja hoito tekee hyvää niin keholle kuin mielellekin. Hoitojen jälkeen palataan aurinkolamppujen alle rentoutumaan vielä hetkeksi teekupin kera.
Spa
Spa-osasto on kaksiosainen, jossa toisella puolella on muutama allas sekä kolme erilaista saunaa. Toinen puoli on lisämaksullinen ns. Hiljainen kylpylä, jossa tietyssä järjestyksessä kierretään eri pisteet, joihin kuuluu myös Kuolleen meren suolapitoisuutta jäljittelevä suola-allas. Kaikenkaikkiaan spa-osasto on todella siisti ja tunnelma rauhallinen. Spa-osastolla on myös pieni baari, josta saa janojuomia ja smoothieita,


Spa-osaston sisäpihalla on myös pieni ulkoallas, joskin ikävä kyllä sen verran matala, ettei siinä pysty uimaan. Hotellin alakerrassa sijaitsee pieni kuntosali.

Minkä kokonaisarvosanan antaisin Hedon Spalle? Ehdottomasti kiitettävän.
Haluaisin ehdottomasti palata kesällä Pärnuun kokemaan millainen Viron kesäpääkaupunki on. Ja mikä siihen olisikaan parempi vaihtoehto kuin aivan pitkän hiekkarannan tuntumassa sijaitseva Hedon Spa!
Onko Hedon Span tapainen nykyarkkitehtuuri sinun mieleen vai onko perinteisempi tyyli lähempänä sinun sydäntä?
1 kommentti
Onpa hienolta näyttävät tilat! En yleensä niin kylpylöiden perään ole, mutta tuonne kyllä menisin enemmän kuin mielelläni. Ja vastauksena tuohon kysymykseen, niin nykyarkkitehtuuri on kyllä mieleen!