Maailman ympäri metrolla: Singaporen Chinatown ja Little India

by Alex | Matkoillablogi.fi

Singaporessa jos jossakin voidaan puhua monikulttuurisesta kaupungista, jossa eri kansallisuudet elävät rinnakkain. Pienessä, kompaktissa kaupunkivaltiossa matka kulttuurista toiseen ei ole koskaan pitkä. Meillä koti-Suomessa ei olla totuttu siihen, että maailmasta toiseen voi matkustaa kahdella pysäkinvälillä;  Singaporessa voi, kun nousee North East Line-metrolinjan kyytiin Chinatownista Little Indiaan.

Singapore on ihmeellinen, vastakohtien kaupunki johon ihastuin välittömästi viimekeväisellä matkalla. Kaupungin sopiva sekoitus itämaisuutta ja länsimaisuutta miellytti minua ja tarjosi helposti lähestyttävän Aasia-kokemuksen ensikertalaisille.

Chinatown

Chinatown tuli meille melko tutuksi, sillä toinen Parkroyal Pickering-hotellin lähimmistä metroasemista on Chinatown.
Jo parin korttelin kävelymatkalla hotellista Chinatowniin kiinalaisuus on vahvasti läsnä ostoskeskuksin ja erikoisliikeineen, jotka myyvät kiinalaisia herkkuja. Herkku tosin on ehkä hieman katsojan silmistä kiinni – omasta mielestäni eivät erilaiset kuivatut lihat ja läskit näyttäneet kovinkaan herkullisilta.
Sitäkin herkullisemmilta näyttivät kiinalaiskaupunginosan vanhat talot: arkkitehtuuriltaan barokkia ja viktoriaanista tyyliä yhdistelevät rakennukset ovat suureksi osaksi pastellivärisiä. Ilmeikkyyttä lisäävät puiset ikkunaluukut ja koristeelliset julkisivut.

Kiinalaiskaupunginosan ydin on värikäs turistialue, jossa matkamuistoliikkeet ovat tiheässä ja silkkihuivien laadukkuudesta ei voi olla täysin varma. Minua alue viehätti silti, paljolti ehkä siksi ettei meillä päin olla totuttu tämäntyyppisiin kaupunginosiin.

Chinatown tarjoaa myös maisemallisesti hauskan kontrastin kauniiden vanhojen rakennusten ja taustalla häämöttävien lasipintaisten pilvenpiirtäjien välillä.

Ruokaa on Chinatownissa tarjolla runsaasti, niin ravintoloissa kuin katukojuissakin.

Chinatown tarjoaa tietenkin myös runsaasti mahdollisuuksia taltuttaa nälkä, etenkin Smith Streetillä jonka lasikatolla katettu osa tunnetaan myös nimellä Chinatown Food Street.

Chinatown tarjoaa tietenkin myös runsaasti mahdollisuuksia taltuttaa nälkä, etenkin Smith Streetillä jonka lasikatolla katettu osa tunnetaan myös nimellä Chinatown Food Street.

Myös Chinatownissa voi tietysti maistaa Duriania mikäli rohkenee. Me jätimme tämän pahamaineisen hedelmän suosiolla toiseen kertaan - kaikkea kun ei tarvitse maistaa.

Myös Chinatownissa voi tietysti maistaa Duriania mikäli rohkenee. Me jätimme tämän pahamaineisen hedelmän suosiolla toiseen kertaan – kaikkea kun ei tarvitse maistaa.

Vilkkaimmilta turistikaduilta (Pagoda Street ja Smith Street) kannattaa myös poiketa hieman sivuun, sillä aivan näiden vieressä sijaitseva Chinatown Complex on kauppahalli ja hawker center joka tarjosi mielestäni paljon aidomman oloisen kuvan kiinalaiskaupunginosasta; selvästikin siellä käy myös paikallisia.
Huomasin vasta jälkeenpäin, että aivan hotellimme vieressä sijaitsee Hong Lim Market and Food Center, joka olisi ollut kaikkein lähimpänä hotelliamme sijaitseva hawker center. No, ensi kertaan sitten…

Chinatownin alueella kannattaa myös piipahtaa alueella sijaitsevassa koristeellisessa hindutemppelissä (Sri Mariamman Temple) sekä buddhalaistemppelissä (Buddha Tooth Relic Temple).

Little India

Yhtenä iltana hyppäsimme metroon ja suuntasimme parin pysäkinvälin päässä sijaitsevaan Little Indiaan. Parin minuutin metromatkan päässä  odottikin aivan tyystin erilainen tunnelma kun hotellimme ympäristössä; kanssakulkijat olivat miltei poikkeuksetta intialaisia ja matkailijat olivat harvassa.

Jo heti alkumetreillä meille kävi selväksi, että pikku-Intia ei ollut suosikkikaupunginosamme Singaporessa. Tungosta ja liikaa ihmisiä, paljon ääniä, värejä sekä hajuja ja tuoksuja. Kaikki ennakkoluulomme Intiasta vahvistuivat jo ensimmäisestä hetkestä pikku-Intiassa.

Lieköhön osasyy siihen ettei pikku-Intia säväyttänyt meitä ajankohta; Singaporen pimeässä, kosteankuumassa illassa niin värit kuin tuoksutkin tuntuivat meistä liian intensiivisiltä.

Pikku-Intia vahvisti myös entisestään näkemyksemme, että ihan oikea Intia ei tule koskaan kiilaamaan kovinkaan korkealle bucketlistillämme: kertakaikkiaan liikaa ärsykkeitä liian monelle aistille samaan aikaan meidän makuun. Toisaalta tämä on varmaankin juuri se mikä monia kiehtoo Intiassa. Sorry, mutta ei meitä.

Mitä Singaporen kahdesta etnokaupunginosasta jäi käteen? No ainakin se, että Intia ei ole meidän juttu. Chinatown sitä vastoin oli turistikohteen leimastaan huolimatta kaupunginosana varsin sympaattinen tuttavuus, ja miellytti minua enemmän kuin New Yorkin vastaava kiinalaiskaupunginosa.

Arab Street jäi meiltä tällä matkalla kokematta, toisaalta ei haittaa sillä onpahan sitten ensikin kerralla jotain uutta nähtävää!

Oletko käynyt Singaporessa vai onko kaupunki vielä bucketlistilläsi? Mikä on sinun suosikkialueesi kaupungissa?


Kaikki Singaporen matkamme postaukset löytyvät Singapore-tagin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Jenni / Unelmatrippi 12/09/2018 - 4:39 pm

Mulle jäi aika pitkälti samat fiilikset ekalla Singaporen-vierailulla: tykkäsin Chinatownista, mutta en niinkään Little Indiasta. Chinatownilla on tosiaan vähän turistimestan maine ja eihän se nyt ”oikeaa Kiinaa” kauheasti muistuta (tosin riippuu varmaan mihin siinä valtavassa maassa vertaa), mutta minua se viehätti joka tapauksessa kovasti. Sama fiilis vahvistui toisella kerralla Singaporessa käydessäni. Chinatownissa syötiin myös ihan mahtavan herkullista ruokaa kohtuuhintaan katukeittiön ja ravintolan välimaastoon sijoittuvassa paikassa. Tykkäsin Chinatownissa niin arkkitehtuurista kuin ruuasta ja kaupoista – kaikenlaista mielenkiintoista oli myynnissä ja tyrkyllä.

Vastaa
alex 12/09/2018 - 9:16 pm

Kiitti kommentista Jenni! Kiva kuulla, ettei olla ainuita, joille Little India ei kolahtanut.
Kait se vähän näin on että ”oikea Kiina” löytyy vain paikan pääältä, mutta ei annetta sen haitata jos alue miellyttää!
Mekin itse asiassa söimme oikein hyvän lounaan Chinatownissa, tosin oli kyllä vietnamilainen ravintola (Yummy Viet), muttei anneta senkään haitata… 🙂
Rakennukset ovat tosiaankin melkoisia namuja Chinatownissa.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet