Blogin hotellipostauksia lukeneet tietävät, että pidän yksilöllisista ja persoonallisista hotelleista, joten ketjuhotellin valinta Berliinin matkalla saattaa olla yllättävää. Miksi tällä päädyimme tällä kertaa Radisson-ketjun hotelliin ja mikä oli arvio hotellista?
Tämänsyksyinen Berliinin matka toteutettiin varsin lyhyellä ennakkosuunnittelulla ja siksi turvauduimme hotellin valinnassa hyväksi havaitun Radisson-ketjun hotelliin. Radisson Blu Hotel Berlin sijaitsee Mittessä, aivan Berliner Domia vastapäätä, Spree-joen varrella. Loistava sijainti, etenkin mikäli suunnittelee tutustuvansa Museuminselin museoihin. Hotellin alla sijaitsee DDR-museo, Spree-risteilylle pääse oven edestä ja Hackescher Markt sekä Alexanderplatz ovat muutaman korttelin päässä.
Mielenkiintoinen yksityiskohta sijainnissa on, että hotelli sijaitsee samalla paikalla, jossa Itä-Berliiinin huippuhotelli Palast Hotel aikoinaan sijaitsi. Kyseinen hotelli oli valmistuessaan vuonna 1979 kaupungin ykköshotelli, jossa oli 600 huonetta ja 2000 hengen kongressikeskus.
Hotelliin ei tavallisellä itä-saksalaisella kuitenkaan ollut asiaa, sillä maksuna kelpuutettiin vain länsivaluutta. Hotellia käytettiinkin etupäässä ulkomaisten vieraiden majoittamiseen (ja tarkkaillun; hotellin huoneista parikymmentä oli nimittäin varustettu niin, että Stasi pystyi tarkkailemaan niitä). Palast Hotel purettin asbestin takia vuosituhannen alussa ja tilalle valmistui vuonna 2003 DomAquarée, jossa nykyinen Radisson-hotelli sijaitsee.
Vaikka ajat ovat muuttuneet, yksi asia yhdistää kuitenkin näitä kahta hotellia, nimittäin näyttävyys. Radisson Blu-hotellin lasikattoisen atriumin keskeinen katseenvangitsija on valtava akvaario, jonka mittasuhteet ovat kunnioitusta herättävät:
- korkeus: 25 m
- läpimitta: 11 m
- lasin paksuus: 16-22 cm
- kalalajeja: 12 kpl
- kaloja: 1.500 kpl
- vettä: 1.000.000 litraa
- hinta: 16.000.000 €
Valitettavasti meidän yöpymisen aikaan hotellin aula oli remontissa, joten ihan täydessä loistossaan emme päässeet ihaileman tätä hotelliaulan katseenvangitsijaa. Maisemahisseistä avautui kuitenkin esteetön näkymä akvaarion suuntaan, joten sitä tuli muutaman kerran tarkkailtua. Aularemontti ei muuten vaikuttanut kovinkaan paljon hotellin toimintaan, lähinnä sisääntulo hotellin HEat-ravintolan läpi oli hieman ihmeellinen ratkaisu. Huoneissa ei huomannut mitään aulassa meneillään olevasta remontista.
Yläkerroksen Dome-kokousosaston kaarevista ikkunoista on varsin hulppeat näkymät Domille ja Humboldt Forumin suuntaan – ei huonompi valinta, jos hakee inspiroivaa ja erilaista kokousympäristöä.
Aamiainen – tuttua Radisson-tasoa
Yksi vahva syy Radisson-ketjun hotellin valintaan on (ennenkin ollut) loistava aamiainen. Tälläkään kerralla emme joutuneet pettymään – tarjolla oli erittäin runsas buffet-aamiainen, johon kannattaa varata reilusti aikaa jotta ehtii nauttia siitä kiireettömästi. Tällainen aamiainen on ehdottomasti yksi kaupunkiloman parhaimmista puolista, ja sillä pärjää päivän löytöretkillä pitkälle iltapäivään.
Meidän majoittuessamme hotellissa aamiainen tarjoiltiin HEat-ravintolassa, hotellin kotisivujen mukaan aamiainen tarjoiltaisiin yläkerran Cathedral Loungessa, mutta tämänhetkinen järjestely saattoi ehkä johtua aularemontista.
Superior-huone – tilaa ja näköaloja
Radisson Blue Berlin-hotellin huoneiden koko on sviittejä ja perhehuoneita lukuun ottamatta sama (27 m2), ero eri huoneluokkien välillä riippuu siitä onko huoneesta näkymät kadulle tai hotellin atriumpihalle. Me olimme varanneet Superior-huoneen, joka eroa varustelultaan Standard-huoneesta käsittääkseni lähinnä katunäkymien ja espressokeittimen osalta; iloksemme meidät kuitenkin upgreidattiin Premium Room – Cathedral View -huoneeseen, josta oli juuri kuten nimi kertoi – (täydellinen) näköala Berliner Domïlle päin. Lisäksi myös ranskalainen parveke.
Hillitty, skandinaavistyylinen sisustus, vaaleat värit ja miellyttävät materiaalit tekivät viihtymisestä helpon.
Vaikka en olekaan mikään iso marmorin ystävä tämä kylpyhuone upposi tyylikkyydellään.
Radisson Blu Berlin on ilmeisesti siirtymässä remontin jälkeen Radisson Collection-ketjuun, joka koostuu yksilöllisistä ja uniikeista hotelleista, jossa design näyttelee merkittävää roolia.
Radisson Blu Berlin-hotelli on hyvä esimerkki siitä, että ketjuhotellin ei aina tarvitse olla tylsä. Samalla myös todiste siitä, että ketjuhotellien kohdalla useimmiten tietää mitä saa. Hotellille iso peukku ja ehdottomasti omalle suosikkilistalle! Pakkohan tätä hotellia on joskus päästävä katsomaan uudelleen kun aulan remontti on valmis.
Onko sinulla jokin hotelliketju johon olet tykästynyt ja jota suosit?
4 kommenttia
Jos joku hotelliketju pitäisi sanoa, olisi se varmaankin juuri Radisson. En taida ulkomailla ko. ketjun hotellissa olla yöpynyt, mutta Helsingissä ja Turussa olen ollut kokemuksiin aina oikein tyytyväinen.
Kiitos kommentista Mikko!
Yksi Radisson-ketjun vahvuus on ehdottomasti tasalaatuisuus – vielä en ole koskaan joutunut pettymään ko. ketjuun. Etenkään aamiaiseen, joka on itse asiassa vahva ketjun puolestapuhuja.
Muutama vuosi sitten yövyttiin juuri tässä samassa Radissonissa. Huone oli akvaarioon päin ja kalojen touhuja oli kiva seurata omassa sängyssä köllötellen. Hotellin saunaosasto oli helmikuisten päiväretkien jälkeen myös ihan ehdoton, Saksassa osataan saunoa kunnolla. Meidän vierailun aikaan Heat-ravintola oli remontissa ja jostain syystä meitä ei informoitu asiasta etukäteen, eikä sisäänkirjautuessakaan kukaan maininnut mitään. Olin varannut tulopäivällä illallisen juuri tuosta Heatista ja pitkän ihmettelyn jälkeen meidät istutettiin lopulta aulabaariin, josta sai kyllä ruokaa mutta vegaani-teinille ei tuntunut löytyvän mitään. Jälkeenpäin sain pahoittelut hotellin asiakasvastaavalta ja ravintolan päälliköltä ja Radisson-tilille hyvitettiin myös 100.000 pistettä – joilla sain seuraavana kesänä kaksi ilmaista yötä saunallisessa superior-huoneessa Tampereen Tammerissa 🙂
Kiitos kommentista ja muistojen jakamisesta Satu!
Kylläpä Radisson hoiti yylikkäästi – ja sai samalla tyytyväisen asiakkaan, jolla on lisää Radisson-muistoja kerrottavanaan! 🙂