Näin lauantai-iltana, saunan jälkeen sopinee postaus viineistä ja viinialueista. Tripadvisor julkisti tällä viikolla Traveller’s Choice 2012-listauksen maailman parhaista viinialueista.

Maailmanlistan kärjessä on Italian Toscana, joka myös pitää ykköspaikkaa Euroopan parhaimpien viinialueiden listalla. Muita Euroopan listalla olevia kohteita ovat mm. Provence, Sisilia, Burgundi ja Champagne (tosin vasta 7. ja 8. sijalla).

Koska itsellä omakohtaisia kokemuksia on Euroopan viinialueista, keskityn kommentoimaan näitä.

Toscanan ykkössijoitus ei ollut yllätys; joskaan en koskaan vielä ole päässyt juuri Toscanan alueelle, kuvat kertovat enemmän kuin tuhannet sanat, ja ovathan Toscanan viinit erinomaisia. Kuten aikaisemmassa postauksessa totesin: kohdelistalla Firenze ja samalla tietenkin myös Toscana laajemmin.

Sisilian korkeaa sijoitusta listalla ihmettelin hieman, koska en ihan ole päässyt sikäläisten viinien makuun, makuasia ehkä… Burgundin yllättävän kehnoa sijoitusta (lasketaanhan alue yleensä maailman terävimpään kärkeen) en itse niinkään ihmettele, sillä tämänkään alueen viinit eivät ole minuun oikein kolahtaneet; mielestäni yliarvostettuja ja -hinnoiteltuja.

Omista eurooppalaisista suosikkialueistani Tripadvisorin listauksessa ei löytynyt yhtään. Oman listani kärjessä ovat Reininlaakso, Mosel ja Pfalz Saksassa sekä Alsace Ranskassa. Hieman tuntemattomampia alueita edustavat suosikkilistallani Geneven järven pohjoisranta (Montreaux-Lausanne-Geneve -väli) sekä Itävallan eri viinialueet (Tonavan varsi, Weinviertel, Neusiedlersee ja Steiermark). Viimeksi käyty suosikkialueeni (tosin ei missään nimessä ”vähäisin” suosikkini) on Piemonte Pohjois-Italiassa.

Kuten huomaatte – suosikkeja riittää viinien maailmassa! Alla lyhyt video yhdestä suosikkiviinikaupungista, Rüdesheim am Rhein’ista; zum Wohl!

http://youtube.com/watch?feature=related&v=tq26aXWefFA

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet