Hiljainen viikko etenee ja käy kohti pääsiäistä, tosin töissä viikko ei ole ollut kovinkan hiljainen. Edessä vielä torstaipäivä töissä, jonka aikana – tavan mukaan kuten yleensä ennen pyhiä – pitäisi saada maailma valmiiksi…

Juuri siksi pääsiäispyhät tuovat todella kaivatun katkon kiireiseen kevääseen töissä. Edessä on muutama päivä ylimääräistä vapaata, jolloin yritetään unohtaa työkiireet ja keskittyä yhdessäoloon rakkaimpien kanssa jalon joutilaisuuden, hitaan elämän, hyvän ruoan ja ehkäpä blogilukemisenkin parissa. Jos jaksan saatan ehkä myös kirjoittaa muutaman postausaihion, mutta jos siltä ei tunnu en tee sitä. Pääsiäisenä aion antaa itselleni luvan tehdä tai olla tekemättä, riippuen siitä miltä tuntuu. Yrittää taas välillä löytää balanssi elämässä tärkeiden asioiden ja arjen välillä. Yksi asia pitää kuitenkin tehdä, mutta tämä on mieluisa asia: Mökin kevätsiivous, joka enteilee kesäkautta, jolloin nautitaan taas valoisista päivistä järven rannalla, luonnon rauhassa. Mitä enemmän ikää on tullut, sen enemmän olen ruvennut tätä arvostamaan.

Kampin kappeli. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kampin kappeli. Kuva: © Matkoilla-blogi

En käy kovinkaan usein kirkossa, mutta omiin pääsiäistraditioihin kuuluu, että käyn Kiirastorstain messussa ”laskeutumassa pyhään”. Usein kevät on ollut töissä kiireinen, ja torstai-illan messu on minulle paikka, jossa rauhoittaa ja antaa pulssin tasaantua.

Matkoilla en juurikaan ole ollut pääsiäisenä (jos luetaan pois sukuloinnit), mutta joskus haluaisin viettää pääsiäisen Lapin keväthangilla. Etenkin tämän vuoden upeat kevätkelit ovat entisestään vahvistaneet tätä haavetta.
Mikäli pääsäisenä sattuu muuten olemaan Helsingissä, kannattaa ehdottomasti käydä seuraamassa Via Crusis –kärsimysnäytelmää, jota esitetään tänä vuonna jo 19. kertaa Helsingin keskustassa. Tarjolla on tänään kenraaliharjoitus klo 19 ja varsinainen näytös (joka yleensä houkuttelee tuhansia katsojia) Pitkänäperjantaina klo 21. Itse olen käynyt kerran seuraamassa kenraaliharjoituksia, ja täytyy sanoa että sekä esitystapa (muutamassa eri paikassa Senaatintorin lähettyvillä) että toteutus, jossa kärsimysnäytelmä tuodaan näin nykyajan keskelle säväyttivät.

Nyt vielä viimeinen puristus töissä, ja sitten kaivatulla pääsiäisvapaalle – aurinkoista pääsiäistä kaikille!

PS. Mämmi vai pasha vai molemmat – mikä on teidän suosikkinne pääsiäisherkuista?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet