Hyvää 95. itsenäisyyspäivää rakas Suomi!

Perinteisiin kuuluvat niin Edvin Laineen ”Tuntematon sotilas” (se ainoa oikea versio!), kynttilät ikkunalla ja  itsenäisyyspäivän vastaanotto TV’n ääressä. Perinteet ovat arvokkaita ja luovat jatkumon joka muistuttaa myös päivän arvokkuudesta. Erityisen hieno perinne omasta mielestäni on juuri kynttilöiden sytyttäminen ikkunoihin.

Arvokas juhlahan itsenäisyyspäivä on aina Suomessa ollut ja on sitä edelleen, joskus ennen ehkä jopa hieman synkänkin puolelle kääntyvä. Onneksi juhla on vähitellen muuttunut yhä iloisemmaksi juhlaksi – onhan itsenäinen Suomi ennen kaikkea iloinen asia.

Arjessa ei aina muista kuinka kiitollisia saamme olla aiemmille sukupolville, jotka ovat taistelleet itsenäisyytemme puolesta ja joiden ansiosta saamme tänään viettää itsenäisyyspäivää. Tämän lisäksihän samat skupolvet ovat olleet rakentamassa sitä hyvinvointivaltiota, jossa saamme tänään elää ja juhlia synnyinmaatamme.

Matkoilla tulee aina vertailtua  kotimaata muihin maihin, mutta niin  mukavaa kun vieraisiin maihin tutustuminen onkin, aina tuntuu yhtä hyvältä tulla kotiin. Sillä kenraali Ehrnrothin sanoja lainaten: ”Suomi on paras maa suomalaisille”.

Hyvää itsenäisyyspäivää meille kaikille Suomessa asuville – myös kaikille ulkosuomalaisille ja matkoilla oleville.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet