Ei, en ole seonnut täydellisesti. Matkailumaailman vuosisykli vaan on välillä melkolailla hullunkurinen. Tuntuu, että matkanjärjestäjien myynninaloitukset siirtyvät aina vaan aikaisemmiksi, ja mikäli haluaa varmistaa paikkansa tiettyyn ajankohtaan pitää matkasuunnitelmat lyödä lukkoon yhä aikaisemmassa vaiheessa – etenkin jos tähtää esim. joulun tai uudenvuoden ajan matkoihin. Ei aina niinkään helppo yhtälö tämänpäivän työelämässä, jossa kvartaalitalouden tuulet puhaltavat milloin mistäkin suunnasta.

Juuri kun lumi suli ja kevätaurinko välillä lämmittää mitä ihanimmin aletaan taas puhua talvesta: Tänään myyntiin tulevat nimittäin ensi talven laskettelumatkat.

Lumet vasta sulivat, mutta uusia odotellaan jo… .  Kuva: © Matkoilla-blogi

Lumet vasta sulivat, mutta uusia odotellaan jo… . Kuva: © Matkoilla-blogi

Talvimatkojen tarjonnassa on muuten Suomen markkinoilla tapahtumassa huomattava muutos, kun pakettimatkat alpeille Aurinkomatkojen perinteikkään SunSki-brändin alla jäävät historiaan. Varteenotettavin kilpailija Alppimatkat on puolestaan ilmoittanut lisäävänsä tuotantoaan, ja arvioi ensi talven markkinaosuudekseen laskettelumatkapaketeista n. 80%.

Me tulemme ensi talvena suuntaamaan jo kymmenettä kertaa hiihtomatkalle, todennäköisesti taas alpeille. Useimmiten olemme olleet matkalla omatoimisesti, mutta muutaman kerran myös pakettimatkalla, joka on varsin huoleton matkustusmuoto kun kaikki on järjestetty valmiiksi perille asti kuljetuksia myöden.

Emme ole vielä tehneet päätöstä kohdemaasta tai kohteesta vaikka useimmiten talvimatkamme kohteena onkin ollut Itävalta. Tällä kertaa voisi ehkä olla aika kokeilla jotain muuta maata, esimerkiksi Italiaa, joka meillä on ollut jo useamman vuoden keskusteluissa (vaikka kuitenkin olemme päätyneet Itävaltaan). Meille Italia edustaa ainakin hyvää ruokaa, mutta sitä olemme myös alppien pohjoispuolella tottuneet saamaan.

Onko kellään kokemuksia Italiasta laskettelumaana (verrattuna Itävaltaan) ja minkälaisia? Mitkä ovat Italian plussat ja miinukset laskettelumaana Itävaltaan verrattuna? Onko Italian hiihtokohteissa vastaavaa ”Stimmungia” kuin Itävallan alppikylissä? Entä minkälaiset hissijärjestelmät ovat? Rinteiden kunto?

Kommentit & vinkit ovat tervetulleita, sillä kohta on talvi…(enkä edelleenkään ole seonnut 😉 )

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet