Köpenhamina – toinen ohjelmantäyteinen päivä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Tässä viimekesäisen Kööpenhaminan matkamme toinen päivä pähkinänkuoressa, ensimmäisen päivän kuulumiset löydät tästä.

Suhteellisen hyvin nukutun yön jälkeen aamu valkeni, tosin hieman pilvisenä ja huomattavasti viileämpänä kuin edellinen; sää oli selkeästi kääntynyt kylmemmäksi, kuten sääennusteet olivatkin luvanneet. No, mepä emme tästä lannistuneet: hyvä aamiainen saa aina päivän kuin päivän lähtemään käyntiin oikealla tavalla. Scandic Frontin aamiaishuone oli melko pieni ja hälyisä, osittain lounge-tyylisesti sisustettu. Aamiaispöydän tarjonta oli tuttua Scandic-tyyliä, eli riittävän monipuolinen joskaan ei mitenkään ylenpalttinen. Hauska piirre oli mielestäni, että pöydän antimissa näkyi selkeästi tanskalaisuus esim. juusto-, leikkele- ja leipävalikoimissa.

Aamiaisen jälkeen suuntasimme kohti päivän ensimmäistä käyntikohdettamme, Amalienborgin linnan museota.

Museo oli sekä mielenkiintoinen että varsin kattava; paitsi tanskan kuningashuoneen hyvinkin seikkaperäistä läpikäyntiä (tästä olisi kieltämättä saanut enemmän irti kun olisi hieman paremmin perillä historista) se esitteli myös esimerkkejä linnan sisustuksesta eri aikakausin rekonstruoitujen huoneiden kautta. Melkoinen tovi vierähti Euroopan kuningassukujen välisiä suhteita tutkiessamme sukutauluista.

Eri puolilla kaupunkia näkyi useita hauskannäköisiä, golfauto-tyyppisiä sähköautoja (myös meidän hotellilla oli muutama latauksessa oven edessä). Autojen varustukseen kuului näköjään navigaattori, joten suurempaa eksymisvaaraakaan näissä avonaisissa ajokeissa ei ole. Hetken aikaa harkitsimme auton vuokraamista muutamaksi tunniksi ihan vain huvin vuoksi, mutta koleasta ilmasta johtuen emme sitä kuitenkaan sitten tehneet. Aurinkoisella hellesäällä olisimme saattaneetkin langeta kiusaukseen, joka olisi keventänyt lompakkoa muistaakseni n. 300 DKK / 2 h.

Päätimme uhmata koleata säätä ja siitä huolimatta lähteä suunnittelemallemme
venekiertoajelulle, jonka lähtö oli Nyhavnista. Tummat pilvet saivat meidät hieman epäröimään laiturille, mutta lupaus katetusta veneestä (useimmat veneet ovat kattamattomia – aurinkoisella kesäsäällä varmaankin kivaa) seuraavassa lähdössä sai meidät rohkaistumaan. Tuulta & tyrskyjä päin…

Kiertoajeluvene Nyhavnissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kiertoajeluvene Nyhavnissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Puolentoista tunnin kestävällä kiertoajelulla kanavien runsas määrä yllätti, jotkut niistä sekä sillanalituksista melko ahtaitakin. Jotenkin en ole koskaan mieltänyt Kööpenhaminaa kanavien kaupunkina.

Kööpenhamina kanavilla... Kuva: © Matkoilla-blogi

Kööpenhamina kanavilla… Kuva: © Matkoilla-blogi

...oli välillä katto matalalla. Kuva: © Matkoilla-blogi

…oli välillä katto matalalla. Kuva: © Matkoilla-blogi

Uusi kirjasto, Den Sorte Diamant. Kuva: © Matkoilla-blogi

Uusi kirjasto, Den Sorte Diamant. Kuva: © Matkoilla-blogi

Soutajia Amalienborgin edessä. Kuva: © Matkoilla-blogi

Soutajia Amalienborgin edessä. Kuva: © Matkoilla-blogi

Pieni merenneito. Kuva: © Matkoilla-blogi

Pieni merenneito. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kööpenhaminan uusi oopperatalo. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kööpenhaminan uusi oopperatalo. Kuva: © Matkoilla-blogi

Meri-ilma tunnetusti herättää ruokahalun; kiertoajelun jälkeen palattuamme Nyhavnin laituriin siis syömään! Lounaspaikaksi olimme jo aikaisemmin katsastaneet hotellimme (ja Nyhavnin) lähistöllä sijaitsevan pikkuravintolan, ”Sankt Annæ”, jossa nautimme maittavan smørrebrød-lounaan.

Sankt Annae-ravintolan katkarapu-smörrebrod. Kuva: © Matkoilla-blogi

Sankt Annae-ravintolan katkarapu-smörrebrod. Kuva: © Matkoilla-blogi

Tässä kohtaa päivää meihin oli ilmeisesti iskenyt vauhtisokeus kulttuurikohteiden osalta, sillä päätimme vielä suunnata Kööpenhamina-korteillamme ’Vallan linnake’ – TV-sarjasta tuttuihin maisemiin, Christiansborgin linnaan. Komeita saleja oli toinen toisena perään – valitettavasti valokuvaus oli linnassa kiellettyä. Suosittelen ehdottomasti käyntiä tämäntyyppisestä kulttuurista kiinnostuneille!

Tässä kohtaa kulttuurikiintiö oli jo roimasti ylittynyt, joten nyt tarvittiin hieman toisenlaista kulttuuria, nimittäin shoppailua Illum’in tavaratalossa sekä iltapäiväkahvit Holms Bageri’n kahvilassa Strögetin varrella.

Voimat rupesivat jo uhkaavasti loppua kun shoppailukierroksen jälkeen suuntasimme hotellille ”varikkopysähdykselle” ennen iltarientoja. No onneksi matkan varrella sijaitsevassa Nyhavnissa oli tarjolla virvokkeita janoisille matkalaisille (@Nyhavn 37), joiden voimalla jaksoimme perille asti. Terassilla istuessamme kolea kesäsää näyttäytyi äkillisessä tuulenpuuskassa joka lennätti jopa viereiset polkupyörät nurin.

Nyhavnin varrella. Kuva: © Matkoilla-blogi

Nyhavnin varrella. Kuva: © Matkoilla-blogi

Illaksi suuntasimme taas Tivoliin, illallispaikaksi valikoitui tänä iltana  italialainen ravintola Café Ultimo. Valitettavasti valinta ei ollut mitenkään kovin onnistunut, siitä ei sitten sen enempää… Illallisen jälkeen olimme suunnitelleet jäävämme vielä joksikin aikaa kiertämään Tivoliin, mutta kylmä ilta ja alkava vesisade sai meidät kuitenkin muuttamaan mielemme ja suuntaamaan bussilla melko suoraan hotellille.

Tivolin iltatunnelmaa ei voita mikään. Kuva: © Matkoilla-blogi

Tivolin iltatunnelmaa ei voita mikään. Kuva: © Matkoilla-blogi

Paljon ehtii jo kahdessa päivässä, mutta kolmessa ehtii vielä enemmän…odottakaahan vielä vähän niin kerron!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet