Koronakevät ja blogihiljaisuus – omia kuulumisia pitkästä aikaa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kulunut kevät tulee jäämään meidän kaikkien mieleen – koska iso C. Täällä Matkoillablogissa kevät on ollut hiljaiselon aikaa, eikä niinkään sen takia että matkoja ei ole ollut; menneitä matkoja olisi vielä muisteltavana runsaasti, postausaihioita jonossa runsaasti ja kuvia vieläkin enemmän.

Jostain syystä matkoista kirjoittaminen ei kuitenkaan ole tuntunut kovinkaan relevantilta tänä keväänä. Liekö jonkinlainen luontainen puolustusmekanismi, koska matkustaminen ei ole ollut ajankohtaista eikä mahdollistakaan. Korona sai yhtäkkiä matkailun tuntumaan hyvinkin kaukaiselta. Enkä kiellä, etteikö kirjoitusinspikseen olisi myös vaikuttanut blogin lukijamäärien romahdus murto-osaan normaalista. Saman trendin ovat monet muutkin kanssamatkabloggaajilla saaneet tänä keväänä kokea.

Tämä hetkellinen motivaation puute tosin tuskin on niin ihmeellistä kohta kahdeksan vuoden bloggaamisen jälkeen, enkä ole blogin tulevaisuudesta kuitenkaan kovin huolissani: bloggaamisesta on tullut rakas harrastus, joka on tuonut elämääni monia huipputyyppejä, joiden kanssa jakaa palo matkustamiseen eikä tästä ole aikomusta luopua.

Toinen syy hiljaiseloon löytyy kevään kahdessa julkaisuprojektissa, joiden parissa on kulunut tunti poikineen tietokoneen näppiksen ääressä. Entisen työnantajani VisitSwedenin lakkautettua toiminnan Suomessa olin sitä mieltä, että Suomessa olisi sekä tilaa että tarvetta sivustoille, jotka kertovat Ruotsin ja Tukholman matkailumahdollisuuksista, ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista suomeksi. Niinpä päätin käyttää liki 15 vuoden kokemukseni Ruotsin matkailun parissa kahden Ruotsin sivuston perustamiseen ja kehittämiseen: Helmikuussa julkaisin Ruotsi365.fi-sivuston, jolle tavoitteenani on koota kaikki oleellinen matkailutieto Ruotsista. Iso C tosin piti huolen siitä, että lanseerausajankohta oli kaikkea muuta kuin otollinen. Niinikään huonoon ajankohtaan sijoittui toisen sivuston, Tukholma.fi’n, lanseeraus toukokuussa.

Uskon kuitenkin, että vielä jonain päivänä coronatilanne muuttuu parempaan suuntaan Ruotsissakin, ja rakkaaseen naapurimaahankin päästään taas matkustamaan.

Koronakevään viimeinen matka…

Olimme viimeisten matkalla olijoiden joukossa ennenkuin rajat ulkomaille suljettiin maaliskuussa. Hiihtomatkamme Bad Hofgasteiniin tulee taatusti jäämään mieleen – sen verran absurdi tunnelma oli alppilaaksossa: hiihtosirkus pyöri kevään alppiauringon alla normaalisti ulkomaailman ikävistä uutisista huolimatta kunnes yhtäkkiä ilmoitettiin, että niin hotellit kuin koko laaksokin suljettaisiin heti sen jälkeen kun olimme lähteneet kotimatkalle (meidän matkan kestoa tämä ei tosin muuttanut, vaikka läheltä liippasikin).

Ennen matkaa suurin huolenaiheemme oli ollut mahdollinen karanteenin ja matkustuskieltoon joutuminen mikäli tartunta kaikesta varovaisuudesta huolimatta osuisi kohdalle. Käsidesiä ahkerasti Hütteissä, Almeilla ja terasseilla käyttäessämme emme vielä osanneet aavistaa, minkälaisiin mittasuhteisiin pandemia kehittyisi.

Tunnelmia hyvin erikoiselta hiihtomatkalta voit kurkata Matkoillablogin tallennetun Instagram-storyn puolella.

…ja muut huomion viejät

Yllättävän nopeasti tottui niin omaehtoisen karanteenin, kotinurkissa oleiluun, Uudenmaan rajojen sulkemiseen kuin myös matkustuksen totaaliseen pysähdykseen. Tosin en voi väittää etteikö tekisi mieli päästä taas matkailemaan.

Muutenkin kevät oli varsin poikkeuksellinen: Vakava sairastuminen perhepiirissä vei ajatukset matkailusta muualle ja vei luonnollisesti myös säännölliset blogipostaukset säästöliekille. Samoin uusi työpaikka, jossa aloitin alkukesästä on vaatinut oman veronsa ajasta.

Tämän kesän vapaat ovat pitkälti menneet mökkeilyn ja osin myös pienen länsirannikon kierroksen merkeissä; poikkeuksellisen kevään jälkeinen kesä muistutti terveellisellä tavalla kuinka paljon hienoja kokemuksia myös Suomimatkailu voi tarjota.

Ulkomaille asti matkat eivät ole vielä vieneet, mutta alkusyksylle on kuitenkin varattuna Tallinnan viikonloppumatka. Myös Tallink Siljan ketterän tuotekehityksen tuloksena syntynyt Riikan risteily houkuttelisi, sillä edellisestä käynnistäni kaupungissa on jo vierähtänyt reilusti kaksinumeroinen luku vuosia ja kaupunki on ehtinyt käydä läpi täydellisen muodonmuutoksen. 

Nyt pidetään peukkuja, että olemme oppineet jo hieman toimimaan ”uudessa normaalissa” ja että kaikki yhdessä, omalla vastuullisella toiminnalamme pystyisimme välttämään toisen C-aallon.

Miten kulunut kevät muutti sinun elämää?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet