Amsterdam, kanavat ja polkupyörät. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuninkaan päivä Alankomaissa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Tänään Alankomaissa vietetään ’Koningsdag’ia, eli ”Kuninkaan päivää” nykyisen kuninkaan, Willem-Alexanderin syntymäpäivän mukaan.

Willem-Alexanderin äidin, kuningatar Beatrixin syntymäpäiviä vietettiin 30.4., kansallinen juhlapäivä joka siihen aikaan tunnettiin nimellä  ’Koniginnedag’. Kuningatar Beatrix oli syntynyt tammikuun lopulla, mutta ilmeisesti ei hänen noustessaan valtaistuimelle syytä muuttaa juhlapäivää, joka oli hänen äitinsä, kuningatar Julianan syntymäpäivä. Tai sitten hollantilaiset olivat sitä mieltä, että kevät on vaan mukavampi ajankohta juhlia – kuka tietää. Willem-Alexanderin noustua valtaan juhlapäivä siirrettiin kuitenkin kuninkaan ”oikealle” syntymäpäivälle, 27.4. (kevät silloinkin).

Alla olevasta, KLM’n tekemästä videosta voi nähdä, että hollantilaiset osaavat ottaa ilon irti päivästä ja juhlivat kuninkaansa melkoisella kansanjuhlalla. Ehkäpä siitä myös johtuu, että päivää vietetään 26.4. mikäli päivä sattuu sunnuntaille (ylimääräisestä juhlapäivästä ei siis tingitä).

Koningsdag on itsellä ehdottomasti yksi ”silloin haluaisin joskus olla siellä”-juttu.

Päivää vietetään myös Alankomaiden Karibian alueille, kuten esim. St. Maartenilla.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet