Otsikon kysymystä on mielenkiintoista pohtia, sillä moni suomalainen asuu nykyään kaupunkialueilla ja saattaa olla jo hieman vieraantunut luonnosta. VisitFinlandin YouTube-kanavan tuore video esittelee kotimaatamme juuri luonnonläheisyyden kautta ja maalaa romanttista ja hieman rosoistakin kuvaa suomalaisesta Sulosta, joka on karhujen ystävä.

http://youtu.be/9DdJhNlM7ao

Niin hauska kun videoklippi onkin, itselleni herää kysymys, josko tällä videolla annamme ulkomaalaisille ihan oikean kuvan kotimaastamme; mitenkään tavallistahan ei ole, että karhuja ruokitaan kädestä ja kutitellaan korvan takaa – paitsi Sulon kohdalla… Vaikka juuremme ovatkin maaseudulla ja maassamme ollaan aina eletty lähellä luontoa, luonnosta ja luonnon kanssa luonnossa liikkuminen ja villieläinten kohtaaminen ei ole enää itsestäänselvyys. Tuntematon myös monta kertaa pelottaa. Monelle luonnon äänet (ja myös hiljaisuus) saattavat olla pelottavia kun niihin ei ole tottunut. Hehkuttaessamme luonto ja sen läheisyyttä ulkomaalaisille, unohdamme herkästi tämän.

Yhdessä kohdassa luonto on kuitenkin edelleen läsnä myös nyky-kaupunkilaisten arjessa, nimittäin vuodenajoissa. Ja hyvä niin, sillä niin mielelläni kuin loka-marraskuussa vaihtaisinkin räntäsateen ja loskakelit niin ilman niitä kevätauringon säteet valon voittaessa talven pimeyden eivät tuntuisi niin ihanilta. Neljä vuodenaikaa ja niiden muodostamat kontrastit ovat ehdottomasti yksi kotimaamme ainutlaatuisia, upeita ominaispiirteitä joista voi olla ylpeä ja joista riittää kerrottavaa ulkomaisille vieraille.

Mitä mieltä te olette – antavatko Sulo ja karhut oikeanlaisen kuvan maastamme?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet