Matkoilla on aina hyvä seurata tienviittoja, ja jokunen virstanpylväs on aina myös hyvä bongata, jotta tietää missä kohtaa on matkallaan. Vajaa vuosi sitten kun perustin Matkoilla-blogin en ollut aivan varma siitä, riittääkö itselläni sinnikkyyttä kirjoittaa ja julkaista sisältöä blogissa jotakuinkin säännöllisesti. Tänään tiedän, että on ollut, sillä tämä on Matkoilla-blogin 200. postaus.

Postausten määrähän ei sinänsä ole mikään itsetarkoitus; tärkeämpää kuin määrä on toki sisältö – kirjoittaakseen blogia pitää olla jotain sanottavaa. Omasta mielestäni kuluneen vajaan vuoden aikana on ollut sanottavaa, ja ainakin lukijoiden määrästä päätellen jotkut ovat myös olleet kiinnostuneita siitä mitä sanottavaa minulla on ollut täällä blogissa.

Miksi sitten päädyin aloittamaan Matkoilla-blogin? Ensinnäkin omaksi iloksi ja myös muistin tueksi, jotta saa tallennettua kaikki ne kokemukset, joilla matkailu rikastaa elämääni. Matkailu on aina ollut tärkeä osa elämääni & identiteettiäni ja olen ollut todella onnekas siinä, kuinka paljon olen saanut elämäni aikana kokea Matkoilla – paljon sellaisiakin elämyksiä, joita rahalla ei voi edes ostaa. Blogini auttaa myös itseäni muistamaan kuinka paljon ilon aiheita arjessa on ja kuinka monesta (ei mitenkään itsestäänselvästä) asiasta pitäisi muistaa olla kiitollinen.
Toiseksi jaetut kokemukset ovat niin paljon hauskempia – jaettu ilo kun on kaksinkertainen. Matkoilla-blogin kautta voin jakaa matkojen ilot & surut muiden samanhenkisten kanssa ja samalla toivottavasti myös antaa inspiraatiota ja vinkkejä omista suosikkikohteistani. Tässä suhteessa digitaalisen aikakauden innovaatiot ja sosiaalinen media ovat olleet hyväksi. Paljonhan parjataan some’a siitä, että virtuaalinen kontakti ei ole sama asia kuin kontakti ”elävässä elämässä”. No ei tietenkään olekaan mutta sen arvokkuutta ei myöskään pidä väheksyä. Esimerkiksi monen vanhan luokkakaverin elämästä tänä päivän en tietäisi tuon taivaallista ilman Facebookia, sillä kaikkien kanssa ei missään nimessä tulisi pidettyä mitään kontaktia kasvokkain – fb’n kautta voin kuitenkin jollain tasolla pysyä tietoisena heidän kuulumisistaan.
Kolmanneksi: Matkoilla-blogi on avannut minulle aivan uuden näkökulman sosialisen median maailmaan – digiarkipäivään, jota en aikaisemmin tuntenut.

Heitänpä teille nyt tiistai-haasteen, arvon kanssakirjoittajat täällä Rantapallossa: Miksi bloggailette ja miksi olette valinneet kodiksenne juuri Rantapallon?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

kthetraveller 30/07/2013 - 8:48 pm

Huhhuh, piti ihan lyhyesti selitellä mutta toisin kävi ja oma postaushan siitä tuli 🙂 Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä, sillä mun piti ihan ruveta pohtimaan syntyjä syviä.

Vastaa
alex 30/07/2013 - 10:22 pm

=)
Eipä kestä, pohdintojasi oli mielenkiintoista lukea!

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet