Haikaranpesä on tyhjä. Kuvakaappaus: Haikarakamera.fi

Haikarat ja matkailumarkkinointi

by Alex | Matkoillablogi.fi

Koski TL, tämä pieni länsisuomalainen kunta valtatie kympin kupeessa, sai paljon julkisuutta ja nousi suuren yleisön tietoisuuteen Suomen ensimmäisen haikarapariskunnan asetuttua kuntaan tänä kesänä.

Kesän aikana olemme saaneet reaaliajassa Haikarakamerassa seurata haikaroiden elämää: Suomen ensimmäisten haikaranpoikasten, Kintun ja Kontin kuoriutumista ja kasvua mutta myös surua kolmannen haikaranpoikasen kuoltua ja Kintun menehdyttyä lennettyään voimalinjaan.

Haikarakamera edustaa nykyaikaa, jossa sosialisessa mediassa ilmiöt sekä syntyvät että leviävät. Kapeakin kiinnostusalue voi saada somesta voimaa ja levitä laajemmankin piirin tietoisuuteen. Näitä onnistumisia ei kuitenkaan voi ennustaa eikä ohjatakaan; tarvitaan myös hieman onnellisia tähtiä (itse tähtinäyttelijöiden lisäksi).
Haikarakamera on myös loistava esimerkki siitä, miten nykytekniikkan avulla voi seurata tapahtumia kaukaakin olematta itse paikalla. Voi seurata, mutta voiko kokea samalla tavalla kuin jos olisi fyysisesti paikan päällä? Väitän että voi ja ei. Matkailussa ei kuitenkaan (vielä) ole mahdollista kokea kokonaisvaltasta elämystä kaikilla aisteilla, jos ei matkusta kohteeseen.

Haikarakamera näyttää myös tietä nykyaikaiselle matkailumarkkinoinnille: tarttumalla rohkeasti hetkeen voidaan saada näkyvyyttä – jopa sellaista, jota ei oltu etukäteen suunniteltu. Koski TL sai valtavan mediahuomion kansallisessakin mediassa ja kunnassa on tänä kesänä käynyt normaalia enemmän ulkopaikkakuntalaisia, todennäköisesti monet varta vasten haikaroiden takia.

Innovatiivisuutta tarvitaan niin tuotteissa kuin markkinoinnissakin, jos Suomi haluaa kansakuntana menestyä kamppailussa maailman matkailijoista. Haikaroiden (olkoot tällä kertaa symboloimassa vetovoimatekijöitä) lisäksi tarvitaan niin rohkeutta tarttua hetkeen kuin kokeilla uusia polkuja. Kuten haikarat, jotka ajattelivat asioita toisin kuin lajitoverinsa, ja asettuivat kesäksi Koski TL’ään.

Nyt haikaroiden pesä on tyhjä ja Haikarakameran tähdet ovat ilmeisesti suuntaamassa lämpimämmille leveysasteille talveksi. Hyvää ja turvallista matkaa Kontti (ja vanhemmatkin) – palaattehan ensi kesänä taas Suomeen ja tuottehan lajitoverinnekin tänne Suomeen!

(Kuvakaappaus Haikarakamera.fi-sivustolta)

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet