Kesän lomat on vietetty ja jälleen on töiden tekemistä harjoiteltu puolitoista viikkoa. Töiden tekoon alkaa pikkuhiljaa tottua ja normaaliin arkirytmiinkin päästä. Mainio yhtye Suurlähettiläät kiteyttää vuodenajan fiiliksiä loistavasti kappaleessaan ”Kun lomat loppuu”:

Haikeana katson taakse
pyörän jäljet hiekkatiellä
ne syksyn sateet kohta tasoittaa

Itse lomailin tänä hieman pidempään kuin yleensä: Useimiten olen tyytynyt kolmen viikon kesälomaan, mutta tänä vuonna pidin koko neljän viikon kesäloman kesällä. Loma tuli tarpeeseen ja teki hyvää – kuten yleensä aina. Usein lomien jälkeen kuulumisia vaihdettaessa kuulee kysymyksen: ”Oliko hyvä loma” Siihen on mielestäni helppo vastata aina ”Oli!”. Miten niin aina…?
No siksi, että mielestäni loma on aina lomaa ja ihanaa, kun saa (luvalla) irtautua työkiireistä ja tehdä työn vastapainona jotain ihan muuta. Oleellinen yksityiskohta ja sana tässä on vastapainona, sillä ilman arkea ja työtä ei lomakaan tuntuisi lomalta.

Lomalla meillä pyritään siihen, ettemme olisi kellon ja minuuttiaikataulun vankeja, vaan mentäisiin mahdollisuuksien mukaan hieman fiiliksen mukaan ja ilman kiirettä. Silti lomaa kerratessa yllättyy usein siitä, kuinka paljon eriliaisia juttuja onkaan ehtinyt tehdä muutama viikon aikana. Eikä silti ole yhtään stressaantunut olo. Tässä oma kesäloma 2014 ’halki, poikki ja pinoon’, olkaa hyvät.

Kesätyö. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kesätyö. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ehdottomasti vahvimman muistijäljen jätti tämän kesän ”mökkiprojekti”, jonka parissa suurin osa alkuloman ajasta menikin.Olimme päättäneet tänä kesänä toteuttaa jo monta vuotta suunnitellun porakaivoprojektin ja samalla kertaa laittaa myös mökin viemäriveden käsittelyn lain mukaiseen kuntoon. Tiedossa oli, että projektissa riittäisi töitä (vaikka ulkopuolisia tekijöitä olikin mukana), mutta silti täytyy tunnustaa, että välillä meinasi usko loppua; etenkin kaivuuosuudessa kun kaivuri nosti yhä isompia kiviä pihalta ja lämpömittari huiteli kolmenkymmenen asteen paremmalla puolella. Joku teistä näkikin ehkä Twitterin puolella kuvan projektin alkutaipaleelta kun kaivonrenkaat porakaivon huoltokaivaa varten olivat vielä odottamassa lopullista sijoitustaan. Projekti saatiin kuitenkin onnellisesti loppuun, ja lopputuloksena alla oleva kuva, porakaivosta juokseva vesi sisään mökille ja kaupan päälle aimo annos lisää tietämystä maanrakennuksen ja LVI-tekniikan saloista.

Kesäprojekti. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kesäprojekti. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ulkomaille emme tänä kesänä suunnanneet, vaan keskityimme nauttimaan Suomen kesästä (ja millainen kesäsää meillä tänä vuonna olikin – tällaista kesää en itse muista koskaan kokeneeni!). Mökkeilyn lisäksi ohjelmaan kuului perinteinen sukulointimatka Pohjanmaalle, jonka yhteydessä katsastimme mm. Jaakon päivät Pietarsaaressa (ja siinä ohessa myös kaupunginmuseoon (Malmska gården) ja Aspegrenin puutarhaan). Myös päivä Tampereella ja Tammerfest mahtuivat ohjelmaan.
Ennenkaikkea kesämme koostui kuitenkin mökkeilystä, kotoilusta pääkaupunkiseudulla & kesäkaupungista nauttimisesta, arkiruoan laittoineen kesään kuuluvan grillailun & chillailun lisäksi.

Kesäkeitto. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kesäkeitto. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kesän aikana yritin tietoisesti olla hieman vähemmän aktiivinen blogimaailmassa (tämä meni kylläkin aikalailla huomaamatta ja ilman aktiivista yrittämistä kun ohjelmassa oli paljon muutakin; blogeja & Twitter seurailin kylläkin silloin tällöin, mutta enemmän lukijan roolissa), Yritin kesän aikana keskittyä enemmän hetkessä elämiseen ja rauhoittumiseen, itsensä kanssa tahdistumiseen. Huomaan nyt kesän jälkeen, että tämä onnistuikin melko pitkälti ja teki hyvää, sillä nyt on taas uutta intoa bloggaamiseen – ja niin paljon jaettavia muistoja ja vinkkejä!

Kesäilta. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kesäilta. Kuva: © Matkoilla-blogi

Näin kun katsoo taustapeiliin voi vaan todeta, että kesään maahtui paljon onnenhetkiä, joista olla kiitollinen ja mitä muistella syksyn ja talven pimeyden laskutuessa taas maamme ylle.
Yhden asian haluaisin luvata itselleni kesän kääntyessä kohti loppuaan (tiedän – nämä kuuluvat yleensä uudenvuodenviettoon…):
Haluan yrittää paremmin elää hetkessä lomien välissäkin. Ennen kaikkea haluan täyttää myös lomien väliset ajat elämällä ja mielenkiintoisilla asioilla, joista iloita ja jota odottaa. Elämä on liian lyhyt, jotta sitä eläisi vain matkoilla ja lomilla!

Minkälainen kesä teillä oli ja minkälaisen ”kesänjälkeenlupauksen” sinä haluaisit tehdä itsellesi?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet