Kesä on #Suomiretkeilyn kulta-aikaa mutta myös aikaa jolloin eletään hetkessä – niin nykyisessä kuin menneissäkin. Tavataan sukulaisia ja rakkaita, vaihdetaan kuulumisia ja muistellaan menneitä samalla kun eletään hetkessä ja nautitaan yhdessäolosta. Aina välillä on myös hyvä muistuttaa mieleen, että kuten kesäkin elämä on lyhyt ja ohikiitävä, joten on syytä vaalia yhteisiä hetkiä rakkaiden kanssa. Samalla on syytä pitää huolta siitä, että näissä hetkissä on todellakin läsnä, että eletään aidosti hetkessä.

Vuosien vierähtäessä omaa vanhenemista ei ehkä niinkään helposti itse huomaa (itse kun ei tietenkään vanhene ollenkaan…), mutta vanhemmistaan huomaa vuosien kuluvan. Vuosien ja kremppojen muistutellessa olemassaolostaan havahtuu siihen, kuinka arvokkaita hetkiä kesäloman yhteiset hetket lämpimässä kesäillassa puutarhakeinussassa ovat. Menneiden muistelut ja joskus niidenkin asioiden muistelu, joista ei ehkä itse aiemmin niinkään tiennyt tai ollut kuullut. Väistämättä mieleen tulee myös tulevaisuus, jossa vanhemmat eivät ole tässä elämässä (mikäli itsellä riittää elonpäiviä niin, että saa elää heitä kauemmin). Ajatus vetää surumieliseksi, mutta kuuluu elämän kulkuun – siksi on myös tärkeää osata elää hetkessä, olla läsnä ja nauttia siitä mitä nyt on, tässä ja nyt.

Jokaisella sukuolvella on omat arvonsa, ja aina nämä eivät ehkä kohtaa. Emme ole aina samaa mieltä toistemme valinnoista, ja joskus emme ymmärrä tehtyjä valintojamme puolin jos ei toisinkaan. Tärkeää on kuitenkin, että eri näkemyksistä huolimatta voimme arvostaa ja kunnioittaa toisiamme; yhteisesti eletyissä hetkissä voimme ainakin yrittää ymmärtää toisiamme. Ja ainahan kaikkea ei edes tarvitse ymmärtää. Tätä on elämä parhaimmillaan.

Näin kesäloman aikana olen yrittänyt tietoisesti elää enemmän ”elävässä elämässä” ja vähemmän digitodellisuudessa – suosittelen tätä kaikille, sillä se tekee välillä hyvää. Ihan täysin en kuitenkaan ole vaipunut offline-tilaan, sillä osan kesäloman aikana eletyistä hetkistä olen tallentanut (itseänikin varten) Matkoilla-blogin Twitter-tilin syövereihin. Ja arjen koittaessa loman jälkeen luvassa on taas paljon uutta luettavaa blogissa – mm. kesän eletyistä hetkistä.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

4 kommenttia

sandra 30/07/2014 - 7:44 pm

Hieno kirjoitus. Allekirjoitan joka sanan. Yllättävän äkkiä vuodet menevät eteenpäin, eikä menneitä saa enää takaisin. Läheisten kanssa kannattaa siis viettää laatuaikaa, koska joskus tulee se päivä, jolloin yhteisiä hetkiä kesäkeinussa ei voi enää viettää. Nauti kesästä ja elämästä! 🙂

Vastaa
alex 31/07/2014 - 1:08 pm

Kiitos; tämän kun aina muistaisi ”Carpe Diem”-hengessä.

Vastaa
Kthetraveller 31/07/2014 - 8:44 am

Hieno kirjoitus ja niin totta. Itse jouduin olosuhteiden pakosta(kin) elämään hetkessä Alppireissulla kun nettiin ei päässyt koko ajan. Teki oikeasti hyvää nähdä, tuntea ja haistaa kaikki ympärillä oleva ja nauttia yhdessäolosta rakkaiden ihmisten kanssa.

Vastaa
alex 31/07/2014 - 1:10 pm

Joo, silloin tällöin aina havahtuu siihen, että ympäröivää maailmaa on ihana tarkastella ihan reaaliajassakin (ilman SoMe-suodattimia). Ja kun elää täysillä ja hetkessä reissussa, on mistä kertoakin jälkeenpäin! 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet