Taas on se aika vuodesta, jolloin illat pimenevät ja ainakin itselläni on tarve hakea valoa & lämpöä viileneviin iltoihin. Yksi aikaisemmin hyväksi havaittu konsti on viikonloppupyrähdys tunnelmallisille joulumarkkinoille, joita on nykyään tarjolla yhä enenevässä määrin myös täällä koti-Suomessa.

Itse olen aikaisemmin käynyt joulumarkkinoille niin lähimmissä naapurimaissamme kuin myös Ranskassa (Alsace ja Pariisi) ja Saksassa (Köln, Düsseldorf, Cochem, Rüdesheim, Frankfurt & Heidelberg).

Keski-Euroopassa joulumarkkinat valtaavat mielestäni kaupunkeja paljon kokonaisvaltaisemmin kuin meillä. Paitsi että torit ja kadut ovat täynnä toinen toistaan koristeellisempia kojuja jolumarkkinat tarjoavat myös yltäkylläisen sekoituksen tuoksuja ja makuja, joita ilman joulumarkkinat eivät ole täydellisiä: paahdettujen manteleiden ja kastanjoiden sekä tietenkin se kaikkein tärkein tuoksu, joka tekee joulutorin tunnelman, Glühweinin. Joulutorien herkkuvalikoimaa täydentävät mm. sokerikuorrutetut piparkakut ja Lebkuchenit, grillatut bratwurstit ja kananpojat sekä bretzelit.

Joulutorien avautumiseen on alle kaksi kuukautta, ja suunnitelmissa on lyhyt viikonloppupyrähdys joulumarkkinoille, tarkka kohdetta tosin ei ole vielä päätetty. Vaihtoehtoja onneksi riittää, ja erästä matkanjärjestäjää vapaasti lainaten: ”Sitä jaksaa paremmin kun on mitä odottaa” (ja suunnitella…). Katsotaan mille joulumarkkinoille tie tänä vuonna vie – lähemmäs tai hieman kauemmas…

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet