Matkoilla-blogi - uusi etusivu. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kevät toi blogiin uuden lookin

by Alex | Matkoillablogi.fi

Pitkään olen jo halunnut uudistaa Matkoilla-blogin visualista ilmettä; olen kaivannut raikkautta ja keveyttä, isompia kuvapintoja ja visualisesti selkeämpää navigointia. Tähän apuna tulivat kuin tilauksesta Rantapallon kolme uutta teemaa, joita hetken aikaa pyörittelin ja päädyin sitten lopulta uuteen OM-teemaan, jossa isot kuvapinnat ovat keskeisessä roolissa.

Kuvapinnat tuovatkin varmaan suurimman eron etusivulle, jossa OM-teemassa ei ole oikean tai vasemman palstan navigointia. Tämä olikin oikeastaan helpotus, sillä näin ei tarvinnut potea päätöksentekotuskaa siitä, mitä jättää ja mitä ottaa mukaan vanhasta rakenteesta. Navigointi kategorioittain löytyy headerin alta kuten myös keltaisesta plus-merkistä avattava pinta, johon olen nostanut avainsanapilven navigoinnin avuksi.

Matkoilla-blogi - uuden etusivun keltaisesta "plussasta" laajennettu ylänavi. Kuva: © Matkoilla-blogi

Matkoilla-blogi – uuden etusivun keltaisesta ”plussasta” laajennettu ylänavi. Kuva: © Matkoilla-blogi

Postaussivuilta löytyykin sitten taas tuttuun tapaan sivupalsta oikealla. Olen nyt karsinut sitä melko rankalla kädellä ja valinnut mukaan vain (omasta mielestäni) oleellisimmat mahdollisimman selkeän ja kevyen ilmeen takia.

Matkoilla-blogi - postaussivu uudessa lookissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Matkoilla-blogi – postaussivu uudessa lookissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Muutamassa verkkosivuprojektissa mukana olleena tiedän, että uudistuksia tehtäessä kestää aina hetken ennen kuin kaikki on täysin kohdillaan, mutta sormet syyhysivät päästä uutta ilmettä edistämään, joten päätin pääsiäisenä ryhtyä tuumasta toimeen enkä odotella. Jonkin verran on vielä tekemistä, ennen kuin kaikki on paikallaan ihan niin kuin haluaisin, mutta pikkuhiljaa edetään. Ja mukava on tätä nyt edistääkin, kun uusi ilme miellyttää omaa silmää. Kiitos myös Rantapallon Janille nopeasta avusta navigoinnin ”säätöjen” kanssa.

Tästä lähdettiin kohti uutta ilmettä – mitä mieltä olette uudesta ilmeestä – puuttuuko jotain oleellista ja onko esim. postaus-sivujen oikean palstan navigoinnissa kaikki oleellinen mukana, jotta navigointi olisi helppoa?

Matkoilla-blogi - postaussivu uudessa lookissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Matkoilla-blogi – postaussivu uudessa lookissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Palaute on tervetullutta, sillä vaikka uusi look miellyttää omaa silmää tärkeää on, että teidän, hyvät lukijat, on helppo miellyttävä piipahtaa sivulla ja helppo navigoida sisällön parissa!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet