Finnairin Airbus 350XWB-koneen sisustuksen on suunnitellut Vertti Kivi. Kuva: © Finnair

Tulossa syksyllä: Airbus 350 XWB

by Alex | Matkoillablogi.fi

Finnair julkisti tänään uusien Airbus 350XWB-koneidensa alustavat lentoaikataulut ja -reitit. Ensimmäiset koneet (jotka ovat myös ensimmäiset eurooppalaisella lentoyhtiöllä) tulevat kaukoliikenteeseen lokakuun lopulla 2015, mutta jo ennen sitä Airbus 350XWB nähdään myös Euroopan reiteillä koulutuslennoilla lokakuun alusta. Tarkemmat tiedot reiteistä ja aikatauluista näiden ensilentojen osalta löytyy tästä, joukossa on eripituisia reittejä aina Tukholmasta Barcelonaan.

http://youtu.be/OFeKr1Yr8sg

Finnairin Airbus 350XWB-koneisiin tulee yhteensä 297 paikkaa, jotka jakautuvat businessluokkaan (46), Economy Comfortiin (43) ja Economyyn (208). Suomalaisuus näkyy myös Vertti Kiven suunnittelemassa sisustuksessa, joka on maailmallakin herättänyt huomiota jo ennakkoon. Etenkin Aasian markkinoilla suomalainen design on ehdottomasti kilpailuvaltti.

Finnairin Airbus 350XWB kaartaa liikenteeseen lokakuussa 2015. Kuva: © Finnair

Finnairin Airbus 350XWB kaartaa liikenteeseen lokakuussa 2015. Kuva: © Finnair

Innolla odotan pääseväni näkemään uuden konetyypin livenä sen tultua liikenteeseen ja myös jossain vaiheessa vertailemaan sitä nykyisen sukupolven A330/A340 -sukupolven koneisiin; Uudessa Airbus 350XWB-koneessa kun pitäisi uuden tekniikan lisäksi olla myös enemmän tilaa, mikä ilahduttaa pitkäjalkaista matkustajaa.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

6 kommenttia

Veera Bianca 09/04/2015 - 11:39 pm

Jes, tätä mäkin jo odotan! Pitäiskö sitä buukata itsensä ensimmäisten joukossa Aasiaan busineksessä?

Vastaa
alex 10/04/2015 - 8:07 am

Ei huonompi idea tällä sisustuksella. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10/04/2015 - 7:10 am

Itsekin odottelen innolla, että pääsisin testaamaan tuota konetta :). Erityisesti sitä businessluokkaa, joka näytti todella houkuttelevalta. Harkitsin jopa noita lyhyempiä testilentoja, mutten toisaalta halua maksaa 1700€ jostain Lontoon lennosta :P.

Vastaa
alex 11/04/2015 - 1:26 pm

Sanos muuta; matkustusmukavuushan on kyllä aivan eri maailmasta busineksessa ja economyssa (minkä voi kyllä jo kuvien perusteella todeta). Oikeassa olet myös, ettei lyhyemmällä lennolla hintaero ole perusteltavissa.

Vastaa
Kthetraveller 10/04/2015 - 9:06 am

Finskin vanha ja nykyinen business on testattu joten tuo uusi kyllä kiinnostaa kun vaikuttaa niin nätille. Kivan näköinen sisustus muutenkin, mutta noin vaalea ja herkkä sisustus kyllä tulee kärsimään ja pahasti sillä eiköhän penkit ole punaviinitahroja täynnä melko nopeasti. Ja näin nelihenkisen perheen jäsenenä haukkuja 3+3+3 turistille sillä meidät erotetaan toisistamme pakollakin. Olemme tykänneet siitä että saamme rivin itsellemme täydessä koneessa jolloin lapset istuvat keskellä ja me sivuilla. Lapset saavat seuraa toisistaan ja meillä aikuisillakin on mukavasti tilaa.

Vastaa
alex 11/04/2015 - 1:35 pm

Äläpä muuta viserrä; silmää miellyttävä sisustus on kieltämättä lisähoukutin.
Itsellä Finnairin kaukobusineksessä matkustamisesta on sen verran aikaa, että käytössä olivat vielä MD-11 -koneet, ja nykybusineksestä on kokemuksia vain Euroopan lennoilta (joilla ei pienemmissä ”busseissa” ole oikeastaan eroa kuin palvelukonseptissa).
Vaaleat materiaalit ovat aina haasteellisia freessinä pysymisen kannalta. Muistan, että pohdin aikanaan Finnairin uusien vaaleiden työvaatteiden tullessa miten nämä käytössä pysyisivät siisteinä; ilmeisesti materiaalivalinnat ovat olleet niissä hyviä, koska lentohenkilökunta on aina ollut tip-top-siistinä. Toivotaan, että Vertti on osannut valita hyvät materiaalit myös uusiin 350XWB-koneisiin.
Tuossa 3+3+3 -järjestelyssä on pointti nelihenkisen perheen istumajärjestelyiden suhteen, jota en ollut aikaisemmin tullut ajatelleksi. Kaksistaan matkustettaessa tämä istuinjärjestely houkuttelee (etenkin keskirivi, jolloin ei tule ”tuolissa pomppimista” kuin oman matkakumppanin näin pyytäessä).

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet