Suomi - tuhansien järvien maa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kohta alkaa Suomen juhlavuosi – Suomi100

by Alex | Matkoillablogi.fi

Vuosi 2016 lähenee loppuaan ja kohta on aika ottaa vastaan uusi vuosi; tällä kertaa edessä on kuitenkin aivan erityinen vuosi, kun alkamassa on kohta Suomen itsenäisyyden juhlavuosi 2017.

Teemalla Suomi100 on ensi vuoden aikana tarjolla jos jonkinlaista tapahtumaa, joista kooste löytyy juhlavuoden tapahtumakalenterissa. Itse en ole vielä kovinkaan paljon perehtynyt ohjelmatarjontaan, mutta nyt lienee korkea aika aloittaa (ja myös muistaa pitää kalenteria silmällä, sillä se tulee täydentymään pitkin vuotta; loppusyksystä ohjelmahankkeita oli hyväksytty jo yli 2.000). Vuosi 2017 jos jokin tulee olemaan täydellinen vuosi kotimaan matkailulle #Suomiretki-teemalla.
Yksi juhlavuoden virallisista tapahtumista joka kiinnostaisi minua on 26.8. Tampereelta Haapamäelle matkaava Evakkojuna, joka kertaa vuoden 1944 tapahtumia (juna on tällä hetkellä täyteen varattu ja jonotuslista on avattu).

Suomi100-juhlavuosi on meidän kaikkien suomalaisten yhteinen vuosi, ja ”meidän juhlana”, meidän ehdoilla ja meidännäköisenä sitä pitääkin mielestäni viettää. Juhlavuoden voi kuitenkin ennustaa tuovan Suomelle myös runsaasti lisää kansainvälistä näkyvyyttä, mutta tämä on bonusta eikä mielestäni saisi ohjata meidän juhlia. Tekemällä juhlavuodesta ”meidännäköinen” uskon, että tapahtumista välittyy aitous joka kiinnostaa myös ulkomailla. Suomen juhlavuoden teeman ”Yhdessä” toteutumisesta olemme kaikki vastuussa, joten kannammehan kaikki suomalaiset oman kortemme kekoon tämän eteen?

Twitterin #Matkachat’issa (onhan tämä jokamaanantainen keskusteluforuumi tuttu?) pureuduttiin 5.12. Suomen juhlavuoden alla teemaan ”Kotimaan matkailu”, joten sieltäkin voi hakea inspistä ensi vuoden #Suomiretkiin.

Alla vielä kaksi kiinnostavaa poimintaa Suomi100-juhlavuoden hankkeista:

  • Suomen kasvot-applikaation avulla jokainen voi luoda omasta kuvasta itselleen sinivalkoisen piirrosversion.
  • Finlaysonin  ”Sata leijonaa Suomelle”-tempauksessa tavoitteena on osallistaa suuri yleisö ja luoda vähintään 100 uutta leijonasymboolia virallisen rinnalle.

Myös matkailun saralla juhlavuosi näkyy: Suomen passi puetaan juhlavuoden kuosiin, Eckerö Line avaa m/s Finlandian näyttämön joka toinen torstai Sibleius-Akatemian nuorille muusikoille ja tammikuisten Matkamessujen Suomi100-teemalla kotimaan kohteet nostetaan paraatipaikalle.

Suomi100-juhlavuottahan voi seurata myös Instagramissa.
Some-kanavissa käytössä hashtag #suomi100.

Hyvää Suomi100-vuotta meille kaikille – tehdään tästä – juhlavuoden teeman mukaisesti – yhdessä ikimuistettava vuosi!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet