Kuva: © Matkoilla-blogi

Krakova – 3+1 baarivinkkiä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Monta kertaa kiva baari löytyy ihan sattumalta, eikä baarien suhteen muutenkaan yleensä ole yhtä paljon suorituspaineita kuin ravintoloiden valinnassa. Vinkkejä viihtyisistä baareista ei kuitenkaan koskaan voi olla liikaa, joten sarjassa Kolme kivaa tarjolla on tänään kolme baarivinkkiä Krakovaan – kaikki Kasimierzin kaupunginosassa.

Kuva: © Matkoilla-blogi

Singer-baari, Krakova. Kuva: © Matkoilla-blogi

Singer

ul. Estery 20

Nimensä mukaisesti tämän Singer-baarin teemana ovat Singer-merkkiset ompelukoneet. Jalkakäytävän terassin pöydät on tehty vanhoista ompelukonepöydistä ompelukoneineen kaikkineen. Minkä pöytätilassa menettää voittaa tunnelmassa! Baari sijaitsee melkein Plac Nowy-aukion kulmassa, joten terassi on hyvä paikka katsella vilkkaalla baarialueella liikkuvia ihmisiä.

Myös Singer-baarin hieman tummasävyiset sisätilat olivat erittäin viihtyisät, tunnelma toi mieleen kodikkaan olohuoneen vanhassa kivitalossa. Valitettavasti sisältä ei tullut napattua kuvaa, mutta baarin Facebook-sivuilta (linkki yllä) löytyy runsaasti kuvia.

Kuva: © Matkoilla-blogi

Absynt-baari, Krakova. Kuva: © Matkoilla-blogi

Absynt

ul. Miodowa 28

Nimensä mukaisesti tässä Absynt-baarissa (joka on baarin ja kahvilan yhdistelmä) ollaan erikoistuttu juuri erilaisiin absintteihin. Ehkäpä juuri siitä syystä meitä katsottiin hieman pitkään, kun tukevan illallisen jälkeen poikkesimme baariin ja tilasimme digestiivisnapsit. Saimme kyllä snapsit, joskin baarissa olisi varmaankin ennemmin kuulunut tilata absontit (vaikka snapsilistakin oli pitkä).
Tässä kivijalkabaarissa meidät hurmasi erityisesti baarin vanha sisustus; tunnelma oli kuin olisi siirtynyt ajassa taaksepäin 1900-luvun alkupuolelle.

Kuva: © Matkoilla-blogi

Ulica Krokodyli-baari, Krakova. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ulica Krokodyli

Szeroka 30

Tämä pieni baari, Ulica Krokodyli, löytyi Szeroka-aukion toiselta laidalta. Hämyinen baari koostuu useasta pienestä huoneesta ja takahuoneen kautta on käynti pienelle, suojaiselle puutarhaterassille. Juotavan lisäksi baarista saa myös pientä syötävää, myös kahvileipää.

 

Tällä kertaa ”plussakohteena” on Wrega-niminen puutarhaterassi, josta postauksen pääkuva myös on. Emme käyneet ko. baarissa, mutta sisäpihan rehevä puutarha näytti todella houkuttelevalta keitaalta, jossa voisi hyvinkin nauttia lasillisen vivloittavaa janojuomaa kuumana kesäpäivänä.

Millaisia baarivinkkejä teillä on Krakovasta?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

3 kommenttia

Kthetraveller 30/12/2016 - 2:37 pm

Baarivinkkejä ei ole, mutta tuo Wregan terassi on todellakin sellainen, jossa olisi kiva piipahtaa. Nautin privaatista tunnelmasta, joten tuolla kasvien välissä saisi hieman yksityisyyttä. Kiitti siis vinkistä jos ja kun tuonne Krakovaan taas joku päivä päädytään.

Vastaa
alex 30/12/2016 - 3:11 pm

Eipä kestä K! Tulossa on vielä samassa sarjassa pari kahvilavinkkiäkin, jos makea maistuu.
Yleisesti ottaen tykättiin huomattavati enemmän Kasimierzin alueen baareista ja ravintoloista kuin ruuhkaisen Rynek Glowny-aukion paikoista. Vaikka väkeä riitti Kasimierzissäkin, paikat olivat pienempiä ja kodikkaampia ja tunnelma leppoisampi.

Vastaa
Kthetraveller 01/01/2017 - 7:39 pm

Voih, me ei ihan olla kahvila-immeisiä miehen kanssa, mutta jos niistä vikeistäsi saisi postauksen aikaiseksi niille, jotka nauttivat kahviloista?

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet