Budjettiketju Motel One – jatkoon vai ei?

by Alex | Matkoillablogi.fi

Maaliskuisella Varsovan matkalla kokeilimme Motel One-ketjun hotellia ensimmäisen kerran. Olen katsonut kyseistä ketjua sillä silmällä jo jonkin aikaa, ja nyt oli sopiva hetki katsoa miten hyvin mielikuvat ja todellisuus vastasivat toisiaan.

Motel One on saksalainen budjettihotelliketju, jonka on perustanut entinen Accor-ketjun johtaja vuonna 2000. Ketju on nopeasti kasvanut jo 89 hotellin yritykseksi; hotelleja on tällä hetkellä 13 maassa – etupäässä Euroopassa, mutta yksi myös New Yorkissa. Onko ketjulla eroja muihin budjettihotelleihin, esim. ranskalaiseen Ibis-ketjuun tai brittiläiseen Premier Inn-ketjuun?

Samoisin, että on. Kun muut budjettiketjut ovat hakeneet mahdollisimman kustannustehokkaita ratkaisuja, joissa ei ulkonäkö ei aina ole ollut niin keskeinen tekijä, Motel One-ketjun hotellit haluavat erottua nimenomaan designilla – niin ulkokuoressa kuin myös hotellien sisällä. Hotellien yleisissä tiloissa on paljon värikkäitäkin designelementtejä ja tilat on selkeästi suunniteltu Instagramia silmälläpitäen. Kuten kaikissa budjettiketjuissa ylimääräiset palvelut on karsittu minimiin, jotta alkaen-hinta saadaan alas. Asiakkaan päätettäväksi on täällä esim. jätetty haluaako hän lisämaksullisen aamiaisen vai ei.

Usein budjettihotellit eivät sijaitsee ihan tapahtumien ytimessä, vaan hieman kauempana keskustasta (poikkeuksia toki on). Motel One-ketjun hotelleille on kuitenkin usein erinomainen sijainti, niin myös Varsovan Motel One Chopin’illa.

Kompaktit, valoisat ja toimivat huoneet

Motel One-ketjun huoneet ovat keskimäärin 16 m2:n kokoisia. Huoneen yleisilme oli raikas ja moderni – mieleen tuli enemminkin boutique-hotelli kuin budjettihotelli. Toki sisustus oli pelkistetty ja monessa kohtaa huomasi, että ratkaisut oli tehty myös mahdollisimman helpon siivottavuuden ehdoilla. Huoneissa ei esim. ole vaatekomeroa eikä minibaaria. Sitä vastoin on panostettu keskeisiin: mukavaan sänkyyn, toimivaan kylppäriin ja omaan rauhaan.

Pieni, valoisa kylpyhuone oli kiiltävän puhdas ja suihkunurkkaus oli erotettu lasiseinällä. Ainoa miinus se sama kuin yleensä: lasiseinä saisi olla hieman pidempi ja lattian kaato inan isompi, niin suihkussa voisi suihkutella hieman rennommin ilman pelkoa että koko kylppäri lainehtii.

Huoneemme sijaitsi aivan hissejä vastapäätä, mikä sai minut saapuessamme hieman kohottamaan kulmakarvoja: paljonkohan ääntä aulasta kantautuisis huoneeseemme? Äänieristys oli kuitenkin huippuluokka, sillä mitään ei kuulunut hissiaulasta huoneeseen!

Hotellin vastaanottoaula – varsinainen monitoimikeskus

Alakerran aula – tai lounge, jota nimeä Motel One haluaa tilasta käyttää – on varsinainen monitoimitila. Iso, avara tila toimii niin sisääntuloaulana, respana, oleskelutilana kuin baarinakin.

Hotelli haluaakin kannustaa vieraitaan hyödyntämään loungea esim. yhteisöllisenä työskentelytilana huoneen minimaalisen kirjoituspöydän sijasta.

Aamulla lounge toimii myös aamiaishuoneena, jossa baaritiskin tuntumassa olevasta seinäkaapista avautuu aamulla aamiaisbuffet. Hieman erilainen ratkaisu jonka toimivuuden suhteen olin itse hieman epäileväinen. Loppujen lopuksi tämä toimi yllättävän hyvin ja aamiaisbuffetin valikoima oli odotettua kattavampi (ja tuotteet laadukkaita ja raikkaita). Ainoan miinuksen muodostivat loungen sohvat ja matalat pöydät, jotka eivät ole kaikkein mukavimpia aamiaisen nauttimiseen. Tämä ei kuitenkaan näyttänyt suuremmin haittaavaan aamiaiselle ollutta suhteellisen nuorekasta ja kansainvälistä asiakaskuntaa.

Motel One – jatkoon vai ei?

Motel One Chopinin hinta-laatusuhde oli erinomainen, sijainti meille mitä mainioin ja yöunetkin maittoivat rauhallisessa huoneessa.

Pidän toki tasokkaista hotelleista, ja varaan varmaan jatkossakin niitä, sillä kaupunkilomalla nautin mielelläni hyvästä hotelliaamiaisesta. Vaikka Motel Onen aamiainen oli ihan hyvä, ei sitä voi verrata rauhallisessa ympäristössä, kunnon pöydän ääressä nautittuun aamiaiseen. En kuitenkaan sulkisi lyhyellä kaupunkilomalla pois Motel One-ketjun hotelleja jatkossa – monessa muussakin Euroopan kaupungissa Motel One-ketjun hotellien sijainti näyttäisi olevan melko ihanteellinen.

Yksi varoituksen sana ehkä kuitenkin: mikäli turkoosi kuuluu inhokkiväreihin, Motel One ei ehkä ole oikea valinta. Tätä ketjun brändiväriä käytetään nimittäin melko runsaasti kaikissa tiloissa.

Millaiset kokemukset sinulla on budjettihotelleista ja käytätkö niitä? Onko sinulla jokin suosikkiketju?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

1 kommentti

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 18/06/2023 - 10:54 pm

Ihan pätevältä vaikuttava ketju. Turkoosi värikään ei itseäni häiritse lainkaan, ehkä jopa päinvastoin. Se tosin täytyy sanoa, että itselleni jääkaappi on tärkeä kapistus, sen puute hieman häiiritsee. Suomessa Lapland Hotelseissa tulee pohjoisessa todella usein yövyttyä, olemme niihin tykästyneet. Best Western on aika usein ollut valinta Yhdysvalloissa, ihan mieluisa vaihtoehto yleensä.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet