Pop House Hotel – hotelli keskellä Djurgårdenin huveja

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kävimme heinäkuun lopulla Tukholmassa Tomas Ledinin En Nådens Sommarkväll – keikalla Skansenilla. Tällä kertaa olimme valinneet hotellin mukavuustekijät edellä – Pop House Hotel (joka syksystä 2022 lähtien tullaan tuntemaan Backstage Hotel-nimellä), joka sijaitsee aivan Skansenia vastapäätä oli täydellinen valinta meille.

Tämä matka kuului taas sarjaan Covid sotki suunnitelmat, sillä konsertin piti alunperin toteutua jo kesällä 2020. Niinpä ehdimme  konserttia kaksi vuotta odotellessamme vaihtamaan myös varattua hotellia pariin otteeseen. Konsertin siirryttyä tähän vuoteen ja hotellivarausta vielä kerran siirtäessäni mukavuudenhalu muistutti itsestään, ja niinpä varasin hotellin aivan konserttipaikan naapurissa.

Pop House Hotel sijainnista voi tietysti olla kahta mieltä riippuen siitä, miltä kantilta asiaa katsoo: kamalan rauhaton tai ihanasti keskellä kaikkea. Hotelli sijaitsee kieltämättä erittäin vilkkaalla paikalla, keskellä kaikkia Djurgårdenin houkutuksia: kadun toisella puolella on Gröna Lundin huvipuisto, alakerrassa ABBA – The Museum ja vieressä Liljevalchin taidehallia. Rantaviiva Gröna Lundin ja Vasamuseon välillä (jossa sijaitsee myös vierasvenesatama) on varsin vilkas ja viihtyisä alue, jossa on muutamia ravintolaterasseja veden äärellä.

Melko vilkas ympäristö siis (mikä on kyllä ehkä hieman alakanttiin ilmaistu), joten rauhaa ja hiljaista  ympäristöä rakastavan kannattaa ehkä valita hotelli jostain muualta (esim. naapurisaarella sijaitseva Hotell Skeppsholmen on ympäristöltään varsinainen vastakohta). Hotellin sisäänkäynti on kuitenkin hieman piilossa, joten sisään hotelliin päästyään ympäristö on jo ihanan rauhallinen ja seesteinen.

Meillä oli Classic Queen-luokan huone, josta näkymät Skansenille päin; kohtuullisen tilava huone, jossa oli reilunkokoisella liukuovella varustettu ranskalainen parveke. Erinomaiset vuoteet, toimiva ilmastointi, minibaari ja safe sekä kaikki Djurgårdenin ilonpidon äänet tehokkaasti ulos sulkeva äänieristys.

Pop House Hotel kuuluu nykyään samaan kokonaisuuteen kun vastapäinen Hotell Hasselbacken (aiemmin Scandic-ketjuun, alunperin suomalaiseen Arctia-ketjuun kuulunut hotelli) sekä Cirkus-areena, jonka omistajiin kuuluu tuttu nimi: Björn Ulvaeus.

Siisti, hohtavan valkoinen kylpyhuone oli varustettu nykyään jo hieman harvinaisemmin, kylpyammeella. Hanan kanssa jouduimme pähkäilemään pitkän tovin, ennenkuin keksimme miten sai suihkuun vettä, kun minkäännäköistä nuppia tai kahvaa ei näkynyt hanassa. Tiedoksi, että suihkukahvan sai heräämään kun tajusi kääntää hanan juoksuputkea 90 astetta… Ruotsalainen LVI-tekniikka on joskus ihmeellistä.

Hotellissa oli paraikaa meneillään laajennusremontti, jossa  viereiseen rakennukseen rakennetaan lisää huoneita ja samalla myös ehostetaan nykyisiä huoneita ennen syksyä.

Samassa yhteydessä hotelli ottaa myös käyttöön uuden nimen, Backstage Hotel. Tässä kohtaa on hyvä mainita, että huone oli jo nykyiselläänkin ihan siisti, eikä mitään pahempua kulumisen merkkejä ollut näkyvillä.

Hotelliaamiainen edusti hyvää ruotsalaista perustasoa: valikoima ei ollut superlaaja, mutta aivan riittävä täyttämään vatsan päivää varten; kaikki kauniisti katetun pöydän antimet olivat myös laadukkaita ja maukkaita.

Gröna Lundin portteja vastapäätä, Allmänna Gränd-kadun varrella sijaitseva terassi oli vilkkaasta kadusta huolimatta varsin mukava paikka nauttia aamiainen aurinkoisessa kesäaamussa.

Illalla ihmettelimme kuitenkin hieman hotellin ravintolan keittiön aikaista sulkeutumista (klo 22.00) kun kuitenkin ollaan keskellä Tukholman huvikortteleita…

Erinomaisen Djurgårdenin sijaintinsa lisäksi hotelli kannattaa pitää mielessä muutenkin, sillä Pop House Hotel’ista on erinomaiset kulkuyhteydet muuallekin: keskustaan pääsee nopeasti ratikalla ja Gröna Lundin vierestä lähtevät lautat niin Slussenille kuin Nybroplanillekin.

Loppuarvio: kaikenkaikkiaan mainio hotelli, jossa sijainti mitä loistavin. Ja hotelli varmaankin vain paranee huoneiden ehostuksen myötä.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

3 kommenttia

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 20/08/2022 - 2:04 am

Heh, isäni kodissa on vastaava suihkusysteemi, kuulemma vieraat sitä aina ihmettelevät. Ehkä yleensä suosin rauallisempaa paikkaa hotellin osalta, mutta tilanne on ehkä hieman eri, jos olisin menossa itse jollekin keikalle, silloin ehkä tulisi itsekin suosittua hieman erilaista sijaintia.

Vastaa
Kuukauden kuva: Djurgården – Matkoillablogi 23/07/2023 - 8:19 pm

[…] Ruotsi […]

Vastaa
Pienet ja persoonalliset hotellit - Tukholma.fi 01/10/2023 - 11:12 pm

[…] Lue lisää Backstage Hotel’ista Matkoillablogissawww.pophouse.se […]

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet