Kuukauden kuva: Tukholman Sergels Torg jouluvalaistuksessa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Joulukuun Kuukauden kuva tulee Tukholmasta parin vuoden takaa, kun Sergelin tori oli jouluvalaistu mutta vielä vahvasti rakennustyömaan leimaama.

Näin joulun lähestyessä mieleen muistuvat väistämättä kaikki aikaisempina vuosina tehdyt joulumarkkinamatkat eri puolille Eurooppaa. Tänä vuonna Keski-Euroopan Glühweinilta, paahdetuilta manteleilta ja kastanjoilta tuoksuvat joulumarkkinat jäivät haaveeksi, mutta kävimme viime viikonloppuna nauttimassa hieman joulunodotustunnelmista Tukholmassa.

Sergelin tori ei ehkä ole ensimmäinen mieleen tuleva kohta Tukholmasta kun puhutaan jouluvaloista, mutta sitä ei kannata sivuttaa. Torin keskellä kohoava, joulunpunaisella valaistu lasiobeliski peilautuu pimeän laskeutuessa upeasti Kulttuuritalon julkisivuun ja myös torin alatasanne on koristeltu jouluvaloin. Jouluvaloihinhan Tukholmassa on viime vuosina panostettu vahvasti, ja eri puolilla keskustaa sijaitsevien valoinstallaatioiden sijainnin voi tarkistaa kartalta joka löytyy  Stockholmsjul.se -sivustolta.

Tunnelmia Tukholman viikonlopusta pääset näkemään tallennetusta Instagram Storystä > Tukholmajoulu!

Oletko sinä menossa vielä tänä vuonna Tukholman joulumarkkinoille?

PS.  Blogipostaukset aikaisemmista joulumarkkinamatkoista löydät Joulumarkkinat-tägin alta!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 08/01/2022 - 1:18 pm

En ole vielä koskaan ollut Tukholmassa joulun alla. Mutta tänä vuonna on muutamassa Suomenkin kaupungissa tullut ihasteltua noita valoja, niin voin hyvin uskoa, että Tukholma olisi hyvinkin näyttävä kaupunki myös joulun aikaan.

Vastaa
Alex | Matkoillablogi.fi 13/01/2022 - 5:50 pm

Tukholmassa on viime vuosina panostettu paljon juuri valaistukseen joulun alla; kannattaa katsoa Instagramissa esim. #stockholmsjul

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet