Kuukauden kuva: Funchalin joulumarkkinat

by Alex | Matkoillablogi.fi

Joulukuun Kuukauden kuva tulee Madeiralta, josta juuri kotiuduimme viikon matkalta.

Kuva on otettu Funchalin keskustasta, joulumarkkinoilta, jotka avattiin 1.12., samana päivänä kun jouluvalot sytytettiin illalla. Olimme tällä kertaa ajoittaneet matkan juuri jouluvaloja silmällä pitäen, mutta bonuksena saimme tänä vuonna myös joulumarkkinamatkan, joka erosi melkoisesti aikaisemmista.

Kun Keski-Euroopan joulumarkkinamatkoihin kuuluu yleensä päivälläkin hämärä. usein kosteankalsea keli ja pahimmassa tapauksessa myös räntäsade Funchalin joulumarkkinat tarjosivat aivan erilaisen elämyksen: auringonvaloa ja lämpöä yhdistettynä vehreyteen ja uskomattomiin seimirakennelmiin.

Joulumarkkinoiden kojujen tarjonta keskittyi pääasiassa ruokaan ja juomaan, ja markkinoilla ei ollut tietoa tavanomaisesta tungoksesta, jossa joutuu liikkumaan massan mukana. Tunnelma oli aivan erilainen – rauhallinen, kotoisa ja sympaattinen; paikalliset tulivat selvästi markkinoille viettämään aikaa ja tapaamaan tuttuja, usein olut- tai viinilasillisen ja pienen syötävän äärelle. Tällaistakin fiilistä voi joulumarkkinoilta löytää kun ilmasto on hieman lämpimämpi – meille uusi kokemus!

Lisää tunnelmia Madeiran matkaltamme tulossa blogiin edempänä- kohokohtia pääset katsomaan jo nyt myös tallennetuista IG-stooreista, jos et nähnyt niitä kuluneen viikon aikana!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 10/12/2022 - 11:44 am

Jotenkaan en olisikaan osannut ajatella Funchalia joulukohteeena, mutta mikä ettei. Tietysti valo ja lämpö tuovat oman etunsa useisiin muihin joulumarkkinoihin verrattuna.

Vastaa
Mika / Lähtöportti 18/12/2022 - 1:11 pm

Minäkin olen kerran ollut Funchalin joulumarkkinoilla, oikein miellyttävä kokemus! Upeat jouluvalot, musiikki ja miellyttävä tunnelma luovat jouluisen ilmapiirin, vaikkei lumesta ole tietoakaan. Myös kirsikkalikööri, paahdetut kastanjat ja vaniljaleivokset sopivat jouluun oikeastaan aika hyvin. Joskus olisi hienoa nähdä myös Funchalin kuuluisa uudenvuoden ilotulitus.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet