Kuukauden kuva: Pärnu Linnakodaniku Maja

by Alex | Matkoillablogi.fi

Marraskuun Kuukauden kuva tulee Pärnun keskustasta, kuvassa on Linnakodaniku Maja, kaupungin vanhin säilynyt hirsitalo.

Vietimme lokakuussa pitkän viikonlopun Pärnussa, kylpyläloman merkeissä ja taas kerran tuli todettua, ettei tarvitse aina lähteä kovinkaan kauas kotoa kokeakseen uutta. Edellisestä Pärnun käynnistä oli kulunut parikymmentä vuotta, ja muistikuvat sen aikaisesta kaupungista olivat huomattavasti harmaammat: nyt kaupungista oli kuoriutunut varsin vireän tuntuinen pikkukaupunki – jopa näin syksyllä. Viron kesäpääkaupunki hurmasi meidät myös syksyisessä asussaan, jossa ruskan värit saivat puistot hehkumaan ja rannalla raikkaassa merituulessa kävellessä mieli lepäsi.

Kaupungilla kävellessämme ihastelimme kuvan vanhimman talon lisäksi myös keskustan monia muita kauniita rakennuksia – puutaloja, koristeellisia tiilitaloja ja funkkistaloja.

Pärnu – me tapaamme varmasti uudestaan, mutta ehkä seuraavalla kerralla hieman kesäisemmissä merkeissä…

Onko Pärnu sinulle tuttu kohde?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

1 kommentti

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 15/11/2022 - 4:39 am

Täytyy tunnustaa, että Pärnu ei ole itselleni tuttu kohde siinä mielessä, että olisin siellä käynyt. Mutta varmasti viihtyisimme kaupungissa pitkän viikonlopun verran, varsinkin kesällä.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet