Kuukauden kuva: Galeries Royales Saint-Hubert

by Alex | Matkoillablogi.fi

Maaliskuun Kuukauden kuva tulee Brysselin Keskustasta vuoden takaiselta piipahdukselta Euroopan keväässä.

Maaliskuun Kuukauden kuva on napattu 175 vuotta täyttävästä Galeries Royales Saint-Hubert -galleriakäytävästä Brysselin keskustassa. Kävimme siellä nauttimassa niin kauniista arkkitehtuurista, belgialaisesta suklaasta kuin vohveleistakin. Toki kyseessä on turistien varsin vilkkaasti kansoittama kohde (vuosittainen vierailijamäärä lasketaan miljoonissa), mutta se ei mielestäni vähennä käytävän kauneusarvoja.

Yli 200 metriä pitkä, kolmen käytävän kokonaisuus Grand Place-aukion lähettyvillä vihittiin käyttöön vuonna 1847. Kolme galleriakäytävän osaa tunnetaan myös nimillä Koningsgalerij, Koninginnegalerij sekä Prinsengalerij – näiden yhteisnimellä Galeries Royales Saint-Hubert on kutsuttu vuodesta 1965.

Vastaavan näköisiä, kauniita kauppakäytäviähän on myös esim. Pariisissa ja Milanossa mutta tiesitkö, että myös Tukholmassa löytyy tällainen? Aivan Stureplanin tuntumassa sijaitseva Birger Jarlspassagen edustaa näitä kauniita gallerioita, joskin se on paljon pienimuotoisempi (kyseessä on Tukholman vanhin ja myös pienin kauppagalleria).

Oletko sinä käynyt ihailemassa Brysselin kauniita galleriakäytäviä?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 17/03/2023 - 12:18 am

Enpä ole käynyt. Brysseli kaupunkina kiinnostaisi kyllä ylipäätään. Samalla tulisi varmasti käytyä myös Bruggessa, joka kuvien perusteella näyttää äärettömän kauniilta kaupungilta.

Vastaa
Alex | Matkoillablogi.fi 17/04/2023 - 6:53 pm

Itselläkin Brügge (sekä Gent) ovat myös bucketlistillä, ehkäpä mahtuvat joskus ohjelmaan!

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet