Kuukauden kuva: Suomenlinna ruska-aikaan

by Alex | Matkoillablogi.fi

Syyskuun Kuukauden kuva on napattu ruska-aikaan Suomenlinnassa. Aivan liian usein unohtuu kuinka upea lähikohde meillä on keskellä Helsinkiä, vain lyhyen lauttamatkan päässä Kauppatorilta. 

Kesän lämpimät illat ovat vaihtumassa syksyn kirpeän viileisiin – mutta eipä hätää, valmiina ollaan. Itse asiassa pidän oikeastaan syksystä, ruskan väreistä, raikkaasta ilmasta ja pehmeästä hämärästä, jossa sisällä voi tunnelmoida kynttilöiden valossa. Jostain syystä myös meidän käyntimme Suomenlinnassa ovat usein ajoittuneet juuri syksyyn.  Helsingistä laivalla lähdettäessä ihailen mielelläni tätä upeaa linnoitussaarta, jota isot laivat viistävät miltei käsinkosketeltavan läheltä Kustaanmiekassa. Silti unohdan aivan liian usein näin kotioloissa kuinka upea kohde miellä on vartin lauttamatkan päässä. Suomenlinna kun on oiva retkikohde kaikkina vuodenaikoina – jos ei laajempaa kierrosta varten niin vaikkapa illallisretken kohteena.

Kansainvälisille matkailijoille Suomenlinna on varmaankin usein yksi Suomen vierailun must-kohteista, onhan tämä yksi maamme harvoista UNESCO-kohteista ja lisäksi helposti saavutettavissa Helsingin keskustasta.

Milloin sinä olet viimeksi käynyt Suomenlinnassa ja onko sinulla jotain suosikkikohtaa siellä?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

1 kommentti

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 08/09/2022 - 8:55 am

olen aikuisiällä käynyt Suomenlinnassa vain kerran, tänä vuonna alkukesästä. Se oli hyvä vuodenaika siinä mielessä, että ihmisiä ei vielä ollut ruuhkaksi asti toisin kuin keskikesällä. Syksy voisi olla myös oikein kiva ajankohta vierailulle.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet