Maaliskuussa suuntasimme jo melkein perinteeksi muodostuneelle matkalle Levin keväthangille. Vaikka kohde on meille jo monelta matkalta tuttu, Levi tarjosi tälläkin kertaa meille uutta – kolme uutuutta ja kolme meille uutta!
Levillä näkyy hyvin, että kyseessä on vetovoimainen kohde, jossa isot matkailijamäärät (myös ulkomailta) pitävät huolen siitä, että kohde kehittyy koko ajan. Niinpä tälläkin matkalla löytyi aiheita 3+3 -teemaiseen postaukseen.
Kolme levin uutuutta talvikaudella 2023
Glacier Express
Monen monta kertaa eturinteiden tunturille vievässä ankkurihississä on tullut ihmeteltyä, ettei tälle, yhdelle keskeisimmistä hisseistä ei olla saatu mukavampaa yhteyttä. Nyt on vihdoinkin saatu! Kuuden hengen tuolihiss vie nyt nopeasti ja mukavasti ylös kohti rinnealuetta.
Keskustan Zero Pointista nähden uuden hissin ala-asema sijaitsee toisella rinteen toisella laidalla, joten jos ei halua kävellä sinne mukavin tapa on edelleenkin siirtyä sinne toisen laidan North Express-tuolihissilläl eturinteiden yläosaan ja laskea alas uudelle hissiasemalle – menee mukavana alkulämmittelynä päivään!
Levin eturinne (Pohjoisrinne)
Itse olen enemmän rentoa laskemista kuin adrenaliinia hakeva nautiskelijalaskija, ja siksi minua ilahdutti tänä vuonna erityisesti Eturinteiden uusittu rinneprofiili vähennetyllä kaltevuudella, joka on nyt huomattavasti enemmän minun makuuni.
Pizza de Levi
Levin ravintolatarjonta sai maaliskuussa uuden tulokkaan kun Tuire Sjöblom ja hänen sisarensa Susanna Sillanpää avasivat pizzerian aivan Levin torin tuntumaan -ja minkä pizzerian he Leville loivatkaan!
Aidossa pizzauunissa kypsyvät napolilaistyyliset pizzat, ja tästä ei pizza paljon parane! Taikinaa tehdään rajallinen määrä ja se pidetään lepäämässä yön yli, mikä sekä näkyy että maistuu lopputuloksessa. Kannattaa muuten huomioida, että ravintolaan ei oteta ainakaan tällä hetkellä pöytävarauksia, ja pizzaa tehdään vain niin pitkälle kuin päivän taikinaerää riittää. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että kummallakaan ravintoloitsijoista ei ole aikaisempaa kokemusta ravintola-alalta, ja niinpä menun suunnitteluun otettiinkin avuksi Hans Välimäki.
Ravintolatila on suhteellisen pieni (salissa on noin 30 paikkaa) ja pöydät on melko tiivisti aseteltu – mikä tekee kokonaisuudesta kotoisan ja viihtyisän ilman että tulee vaivautunut olo siitä, että istuisi liian lähellä pöytänaapureita. Normaalien pöytien lisäksi saliin on saatu mahdutettua pari korkeampaa pöytä baarijakkaroineen sekä baaritiski, jonka takaa avautuu näkymä avokeittiön pizzauunille.
Tälle ravintolalle povaan valoisaa tulevaisuutta, sillä ravintola erottuu positiivisesti ja raikkaasti Levin muusta ravintolatarjonnasta. Itse salin puolella työskentelevät omistajat onnistuvat luomaan mukavan tunnelman jossa vieras tuntee itsensä tervetulleeksi – tällaisia paikkoja lisää Suomeen.
Ja muuten: jälkiruoaksi nautimamme Tiramisun uskaltaisin rankata Suomen parhaimmaksi!
3 meille uutta Levillä
Horizont-ravintola
Eturinteiden huipulla sijaitseva rinneravintola hurmasi välittömästi; vanha rakennus, jossa oli (positiivisella tavalla) hieman menneen ajan henkeä ja keskieurooppalaisen rinneravintolan tunnelmaa. Tätä tunnetta vahvistaa myös, että Horizont-ravintolassa on pöytiintarjoilu! Miksemme olleet aiemmin löytäneet tänne?
Tarjolla on upean näköalan lisäksi Levin parhaat munkit, ja muissa pöydissä pizzat ja ruoka-annokset näyttivät myös maittavan hyvin. Paikan ainoa miinus on, ettei pihaan pääse laskemaan suoraan ja tämä on varmaankin syy siihen että emme olleet käyneet siellä aiemmin. Toinen syy saattaa myös olla siinä , että ravintola avaa ovensa vasta myöhemmin aamupäivällä, ja on meidän mielestä aina näyttänyt suljetulta.
Vahva suositus ja erinomainen vaihtoehto mikäli haluaa laskupäivän päätteeksi istahtaa suoraan rinteessä aikaiselle illalliselle,
Ämmilä
Hullu Poro-hotellin yhteydessä sijaitseva suhteellisen iso ravintola oli kiinnittänyt huomiomme ruokalistallaan, joka näytti houkuttelevalta. Ämmilässä nauttimamme illallisen perusteella voi todeta, että ruoka oli hyvää ja osittain jopa ylitti omat ennakko-odotukseni. Pieni moite kuitenkin alkuruoka-annoksen koosta: savuporoa (joka oli aivan erinomainen) oli kertakaikkiaan liikaa, ottaen huomioon, että kyseessä oli alkuruoka.
Palvelu oli perushyvää, joskin siitä puuttui hieman lämpö ja aito välittäminen; tämä on usein tilanne kun kyseessä on isomman kokonaisuuden ravintola. Myös ravintolan tunnelma oli OK, joskin aitouden tunne jäi hieman uupuman ja isossa ravintolasalissa puheensorina oli aika korkealla tasolla.
Lost Tacos
Levimarketin vieressä sijaitseva pikkuravintola kiinnitti huomiomme jo viime vuonna, mutta silloin emme poikkenneet. Iso virhe, joka tuli onneksi korjattu tänä vuonna. Viihtyisä sisustus, todella mainiot tacot ja kyytipoikana meksikolaiset huurteiset = erittäin onnistunut kokonaisuus. Tällä kertaa poikkesimme vain alkuiltapäivän välipalalle, mutta voisin hyvin kuvitella nauttivani täällä myös rentoa taco-illallista rennoissa merkeissä.
Levi – koko ajan uutta
Levillä tuntuu että koko ajan tapahtuu ja joka vuosi on tullut jotain uutta. Ja niin pitää tietysti ollakin kun kohde haluaa pysyä pinnalla ja houkutella yhä enemmän kävijöitä. Tällä hetkellä ehkä näkyvin uutuus on eturinteiden uuden Glacier Expressin viereen nouseva uusi huoneistokompleksi, jonka on määrä valmistua talvikaudeksi 2023-24. Ja seuraavalle kerralle listattuna on muuten jo yksi meille uusi tuttavuus ravintolapuolelta: tunnelmallisen näköinen Pihvipirtti ei jostain syystä ole aiemmin onnistunut kiinnittämään huomiomme ja koska olemme kuulleet paikasta myös kehuja tämä pitää ehdottomasti ottaa testiin seuraavalla kerralla.
Kuuluuko Levi sinun suosikkeihin vai viihdytkö erityyppisissä talvikohteissa?
Onko sinulla jokin suosikkipaikka, jota suosittelet Levillä?
2 kommenttia
Levi voisi olla mukava kohde, mutta ei ole tullut useaan vuoteen siellä käytyä. Tänä talvena oltiin Vuokatissa, varsin erilainen kohde Leviin verrattuna, mutta mukava myös. Levi saattaa olla kohteena taas ensi vuonna.
Varmaankin eroaa melkoisesti Levistä. Edellisestä Vuokatin käynnistä on omalla kohdalla tainnut kulua jo parikymmentä vuotta, joten ehkä olisi aika päivittää omat muistot sieltä jossain vaiheessa.