Kuukauden kuva: Storgatan Kokkolassa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Elokuun Kuukauden kuva tulee Kokkolan Storgatanilta, Neristanin kaupunginosasta. Käymme yleensä kesäisin Kokkolassa sukuloimassa, ja useimmiten ohjelmaan on kuulunut myös iltakävely Neristanissa, joka on mielestäni hyvin säilyneine puutaloineen yksi kaupungin helmistä.

Mutta miksi juuri iltakävely Neristanissa?
Vanhan kaupungin tunnelma on vahvasti läsnä, mutta erityisen hieno Neristan on mielestäni kun illan rauha on laskeutunut kaupunkiin ja laskusuunnassa oleva aurinko tulee suunnasta, joka luo kauniin valon kadun talojen ylle. Silloin malttaa hidastaa askelta, nauttia kesäillasta ja tutkia talojen hienoja yksityiskohtia: juorupeilejä, koristeellisia ikkunalautoja ja vaikkapa talojen seiniin kiinnitettyjä, vanhoja palovakuutuskilpiä (huomasin nämä vasta tänä kesänä ensimmäistä kertaa).

Ja löytyyhän Neristanista myös pari muuta hyvää syytä ottaa suunta Storgatanille: mainio Nera Steakhouse jonka sisäpihalla toimii kesäaikaan Nera Garden, jossa pizzat ansaitsevat tunnelman ohella täyden kympin. Nera Steakhousen yläkerrasta löytyy lisäksi pieni, viihtyisä ja hyvällä maulla sisustettu Bed & Breakfast Nera Guesthouse,  jossa olemme kerran yöpyneet. Mikäli sinne mielii, kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä, sillä huoneita on vain kaksi.

Enemmän kuvia toiselta iltakävelyltä Neristanissa löytyy aikaisemmasta postauksesta.

Onko sinulle jotain suosikkia Suomen vanhojen kaupunginosien joukossa?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

1 kommentti

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 03/08/2022 - 7:34 pm

Neristan on kyllä kiva. Omalla listalla edelle menevät kuitenkin Rauma, Porvoo ja Naantali. Mutta näiden jälkeen Neristan taitaa tosiaan olla seuraava.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet