Auringonnousu Miami South Beachilla. Kuva: © Matkoilla-blogi

Matkoilla-blogin vuosi 2014

by Alex | Matkoillablogi.fi

Näin vuoden vaihduttua on aika pysähtyä hetkeksi ja luoda katse päättyneeseen vuoteen ja mitä kaikkea siihen mahtuikaan matkojen ja ”Suomiretkien” muodossa – näin kun tätä lähtee koostamaan, huomaa itsekin kuinka paljon matkamuistojen ja elämysten määrä karttui vuoden aikana!

Auringonnousu Miami South Beachilla. Kuva: © Matkoilla-blogi

Auringonnousu Miami South Beachilla. Kuva: © Matkoilla-blogi

Alkuvuosi 2014 kului melko perinteisissä merkeissä, eli tammikuussa Suomen matkailualan aina yhtä odotettu kokokohta, Matka-messut. Helmikuussa matkasimme jo perinteeksi muodostuneelle hiihtomatkalle alpeille, tällä kertaa omatoimimatkaajina Flachaun maisemiin, Itävallan Salzburgerlandiin. Kohde oli meille uusi, mutta ilman muuta myönteinen kuten myös talvinen Fly&Drive-lomailu – alpit kun ovat aina yhtä rakas matkakohde ja sielunmaisema.
Kevättalven aikana piipahdimme myös Tallinnassa katsastamassa Lennusadam-merimuseossa esillä ollutta upeaa Titanic-näyttelyä.
Kevätaurinko sulatti viime vuonna talven rippeet melko aikaisessa vaiheessa, ja kevään vietimme melko pitkälti kotosalla sen enempää matkailematta. Tokihan kevääseen kuului taas käynti Kevätmessuilla sekä useampia käyntejä mökillä.

Kesän koittaessa lähdimme viettämään merkkipäivää perinteiselle miniristeilylle Viking Gracelle. Edellisestä, yhteisestä miniristeilystä Turun linjalla oli kulunut jo melkoisesti aikaa, ja totesimme tämän olevan itse asiassa melko nautinnollista – etenkin Viking Gracen kaltaisella aluksella. Muuten kesä kului eri puolilla Suomea kiertäessä: Viikonloppumatkalla Kainuussa ja lyhyellä kesälomareissulla Pohjanmaalla, jossa tutustuimme mm. Pietarsaaren kaupunginmuseoon ja Aspegrenin puutarhaan. Kesäloman vietimme muuten suurimmaksi osaksi mökkimaisemissa, järvenrantanäkymistä nauttien.
Kesän aikana koetimme myös muistaa nauttia elämästä kesäloman ulkopuolella ja tutustua Helsinkiin matkailijan silmin. Tutuiksi tulivat niin Hotel Manta of Helsinki, Finnair Sky Wheel kuin Helsinki Cruising sekä museoratikka ja torikorttelit. Elokuun lopulla suuntasimme jälleen Loviisaan, Loviisan Wanhat Talot-tapahtumaan tutustumaan niin hurmaaviin puutarhoihin kuin värikkääseen taidelinnaan.
Kesäkauden makumuistoihin jäivät niin Viaporin Deli & CaféCafé Birgitta kuin Tapiolan Kylä

Alkusyksy oli edelleenkin lyhyempien lähiretkien sävyttämää aikaa, sillä loppusyksylle oli muita suunnitelmia. Habitare-messuilla käytiin ihastelemassa ja ihmettelemässä muotoilun ja sisustamisen uusia trendejä, Helsingin silakkamarkkinoilla tungos todettiin entisenlaiseksi ja syksyisessä Tammisaaressa asui rauhallinen seesteisyys.
Loppusyksyllä olikin sitten aika lähteä toteuttamaan pitkäaikainen haave ja tämän vuoden pitkä matka, jossa kohteena oli Miami Beach ja Karibian risteily. Ensimmäiset postaukset tältä matkalta löytyvät jo tagilla USA, lisää postauksia risteilystä ja saarikohteista on tulossa lähiaikoina.
Karibialta palattuamme ehdimme vielä ennen joulu käväistä Tuomaanmarkkinoilla Helsingin Senaatintorilla. Syksyn ruokamuistoja täällä kotinurkilla sai täällä blogin puolella edustaa Rikhards Gastropub.

Koska Matkoilla-blogi on vielä suhteellisen nuori, paljon on matkakertomuksia vielä ”varastossa” odottamassa kirjoitusaikaa ja julkaisuvuoroaan. Vuoden 2014 aikana näiden aiemmin tehtyjen matkojen postauksissa liikuttiin Gdanskissa ja Puolan rannikolla, Visbyn Keskiaikaviikon tunnelmissa sekä Piemontessa ja Pohjois-Italian järvialueella.

Vuoden 2015 matkasuunnitelmat ovat vielä tässä vaiheessa juuri niitä: siis suunnitelmia. Varmaa kuitenkin on, että tällekin vuodelle on luvassa uusia matkoja ja kohteita niin lähellä kuin kaumpanakin. Ja kuten viimekin vuonna blogiin tulee varmaankin myös tänä vuonna matkakertomuksia aikaisemmilta vuosilta joten pysykää kuulolla…

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet