Grosté, Madonna di Campiglio. Kuva: © Matkoilla-blogi

Matkoilla-blogin vuosi 2015

by Alex | Matkoillablogi.fi

Vuosi 2015 toi jälleen mukanaan matkoja niin lähelle kuin kauemmaskin. Käytyjä maita kertyi vuoden aikana kaikenkaikkiaan 11 kpl, joista kolme uutta käytyjen maiden listalle, listan luku on näin ollen vuoden 2015 lopussa 40.

Alkuvuosi aloitettiin tavalliseen tapaan hiihtomatkalla alpeille; tänä vuonna matka suuntautui helmikuussa ensimmäistä kertaa Italian rinteille, Madonna di Campiglioon, jossa Dolomiittien maisemien lisäksi italialaisen hienostunut tunnelma hurmasi meidät. Italialaisesta ruoasta tietenkään puhumattakaan…

Vappuviikonlopun vietimme Tukholman hotelliristeilyllä, kun kävimme nauttimassa Tukholman keväästä sekä Silja Serenadella ja Symphonylla Fame- ja Saturday Night Fever-musikaaleista – pitkästä aikaa showelämys joka säväytti Itämerellä.

Kesäkuun alussa nautimme Viking Gracen miniristeilystä täysin siemauksin, etenkin kun kesämeri näyttäytyi parhaimmalta puoleltaan. Upea alus on jo ehtinyt muodostua suosiksemme, jonka palvelut ja puitteet tekevät mielestämme oikeasti eron risteilykokemuksessa.
Heinäkuu pyöri melko paljon kotimaan matkailun ja mökkeilyn ympärillä. Suomiretki-hengessä tutustuimme Helsinkiin turistin silmin, nautimme kesäkonsertin tunnelmasta, ihmettelimme asuntomessutaloja Vantaalla ja ihastelimme vanhoja linja-autoja Laviassa.
Elokuussa suuntasimme kauan suunnitellulle autolomalle Gotlantiin (josta on vielä tulossa muutamia postauksia tämän vuoden puolella), jossa ihastuimme niin lähiruokaan, Keskiaikaviikon tunnelmaan kuin ruusujen kaupunkiin, Visbyhyn. Suomiretkeilyä ehdimme vielä loppukesästä harrastaa jo perinteeksi muodostuneella retkellä Loviisan Wanhat Talot-tapahtumaan.

Syyskuu aloitettiin lyhyellä piipahduksella Tallinnassa, jossa tutustuttiin ykkkösraitiovaunulinjan varren maisemiin. Syksyn lomaviikko vietettiin toisessa pitkään bucket list’allamme olleessa kohteessa, Kroatiassa: Nautimme loppukesän lämmöstä niin tunnelmallisessa Dubrovnikissa kuin Montenegron ja Bosnia-Hercegovinan maisemista. Kroatian matkasta tulossa lisää tarinaa täällä blogissa kevättalven aikana!
Lokakuussa sain tilaisuuden tutustua Finnairin uuteen Airbus A350 XWB-koneeseen – upea kokemus, joka oli ehdottomasti yksi vuoden mieliinpainuvimmista kokemuksista vaikken varsinaisesti laske itseäni lentokonebongariksi. Joulukuussa ehdimme vielä tehdä lyhyen pyrähdyksen Sveitsiin, Zürichin joulumarkkinoille.

Vuoden aikana ehdimme harrastaa Suomiretkeilyä myös Turkuun (jossa tutustuimme niin Forum Marinumin Suomi liikkeelle-näyttelyyn kuin s/s Boreen), risteilijäbongausta Helsingissä, nauttia kevätauringosta Helsingin merellisissä maisemissa sekä piipahtaa Nuutajärven lasikylässä. Vuoteen mahtui myös niin adrenaliinintäytteisiä hetkiä Dinner in the Skyn merkeissä, mökkimaisemien luonnonrauhaa kuin joulumarkkinafiilistelyä Helsingin Tuomaanmarkkinoilla ja Malmgårdin joulumarkkinoilla.
Näiden omien lomamatkojen lisäksi lyhyempiä työmatkoja eri puolille Eurooppaa kertyi vuoden aikana vajaa kymmenen.

Näin jälkeenpäin summattuna vuoteen mahtui uskomattoman paljon hienoja hetkiä ja muistoja niin lähellä kuin kauempanakin.
Vielä jäi kuitenkin (kaikkien ulkomaan bucket list’in kohteiden lisäksi) monia kotimaan kohteita odottamaan aikaa, mm. Mäntän Serlachius-museo Gustaf, Vanha Rauma, Kotkan Vellamo-merikeskus, Kauttuan ruukinpuisto sekä maailmanperintökohde Verla.

Matkoilla-blogi eli vuonna 2015 neljättä vuottaan ja postausten määrä on pysynyt melko tasaisena vuosien varrella, joskin tämän vuoden loppupuolisko on pääosin ajanpuutteen vuoksi ollut hieman ”hitaampaa aikaa” postausten määrässä. Huhtikuussa 2015 Matkoilla-blogi sai uudistetun lookin, jossa blogin etusivulla kuvat ovat nyt suuremmassa roolissa. Ilmeisesti uudistus on miellyttänyt teitä lukijoita, sillä huhtikuun jälkeen myös blogin kävijämäärissä on näkynyt selkeä kasvu.

Mielenkiintoista oli tänäkin vuonna seurailla statistiikkaa luetun sisällön suhteen; vuoden top-3 -lista näyttää tältä:
Ylivoimaisesti suosituin postaus oli Helsingin uutta, merellistä Hernesaaren Ranta-ravintolakokonaisuutta käsitellyt postaus. Hyvänä kakkosena sijoittui Barcelonan Barri Goticia ja ravintolavinkkejä käsittelevä postaus. Pronssisijalle tänä vuonna ylsi myös Barcelonaan liittyvä postaus Montjuic ja matka ilmojen halki.
Myös ”all time high / top-3” -lista näyttää melko samanalaiselta:

  1. Barri Gotic ja Barcelonan ravintolavinkkejä
  2. Hernesaaren Ranta
  3. Barcelonan kauppahalli  la Boqueria
    Mielenkiintoista tässä on, että hopeasija jäi hyvin pienestä kiinni, vaikka Hernesaaren rantaa käsittelevä postaus on julkaistu 1 1/2 vuotta myöhemmin.

Uusi vuosi tuo varmaankin taas mukanaan paljon uutta ja mielenkiintoista. Ensimmäiset matkakohteet ovat jo tiedossa, mutta paljon on myös vielä auki tämän vuoden matkasuunnitelmien osalta. Varmaa on, että vuoteen tulee mahtumaan niin matkoja ennestään tuttuihin kohteisiin kuin ensivisiittejä uusissakin kohteissa. Luvassa on vuoden 2016 aikana myös lisää arkistojen aarteita vanhemmilta matkoilta, joten pysykäähän kuulolla.
Uuden vuoden lupauksia en yleensä ole antanut, mutta tänä vuonna lupaan pyrkiä aktiivisemmin käyttämään myös muita Matkoilla-blogin some-kanavia; Twitter on jatkossakin kovassa käytössä etenkin maanantai-iltojen #matkachatin yhteydessä ja Instagramin käyttöä harjoitellaan edelleenkin. Facebookissakin yritän aktivoitua ja blogin oheen (Matkoilla-blogin Youtube-kanavaan) pyrin jatkossa myös tuottamaan jonkin verran enemmän videosisältöä sisältöä rikastuttamaan.

Kiitos taas kaikille lukijoille ja kommentoijille; jokainen lukija ja kommentti lämmittää mieltä ja kannustaa jatkamaan bloggaamista.
Muistattehan myös, että Matkoilla-blogi löytyy myös Twitterissä, Facebookissa, kuin Instagramin ja Youtubenkin puolelle. Käykääpähän seuraamassa!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet