Silja Europa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Silja Europa tulossa takaisin Itämerelle?

by Alex | Matkoillablogi.fi

Joulun alla kuultiin uutinen, että Silja Europa on suuntaamassa eteläiseltä pallonpuoliskolta takaisin kotivesilleen. Silja Europahan on elokuusta 2014 asti ollut määräaikaisella sopimuksella vuokrattuna Bridgemans Services’ille asuntolaivaksi Australian rannikon maakaasun porauskentille. Paljon on erinäisillä laivaliikenteen keskustelufoorumeilla spekuloitu sillä, mille reitille alus mahdollisesti voisi tulla takaisin liikenteeseen ja palaako se yleensäkään enää reittiliikenteeseen. Yhtenä vaihtoehtona on myös väläytelty, että alus vuokrattaisiin pakolaisten majoitustiloiksi.

Itse en lähde veikkaamaan mahdollista reittiä ja josko alus palaa enää takaisin reittiliikenteeseen. Selvää kuitenkin on, että alus reittiliikennettä varten tarvitsisi peruskorjauksen (ja myös ”palautuskorjauksen” Australian vierailun jälkeen): Ikäähän aluksella on jo kertynyt (alus täyttää tämän kuun lopulla 23 vuotta), tosin tämä ei maailman mittakaavassa ole kovinkaan korkea matkustaja-alukselle. Mittavankin peruskorjauksen hinta voidaan aina verrata uuden aluksen hintaan, mikäli aluksen teknistä käyttöikä lasketaan vielä olevan riittävästi.
Mikäli reittiliikenne tulisi jälleen kysymykseen, kaikkein eniten sijoitusreittiin vaikuttaisivat varmaan kuitenkin polttoainetaloudelliset seikat.

Jännityksellä jäämme odottamaan mikä Silja Europan kohtalo on; Tallink Silja on tiedottanut, että päätös laivan tulevaisuudesta ratkeaa uudenvuoden jälkeen, joten lähitulevaisuudessa tullee ilmeisesti lisää tietoa.

SIlja Europan matka kotivesiä kohti kestänee noin kuukauden päivät, aluksen sijaintia voi seurata Marinetrafficin kautta.

Alla video, joka on tehty aluksen muutostöistä ennen Australian komennusta; itse en ollut tiennytkään miten mittavia muutos- ja kunnostustöitä Silja Europalla tehtiin hyvinkin lyhyessä ajassa ennen lähtöä Australiaan.
Mikäli alla oleva video tuntuu liian pitkältä löytyy tiivistetympi versio Silja Europan muutostöistä puolestaan tästä !

https://youtu.be/kkaxhlqmwKA

Itselleni Silja Europa tuo mieleen monia muistoja Itämeren matkustajalaivojen kultakaudelta, olihan tällä laivalla myös monia ennen näkemättömiä vetonauloja kun se tuli liikenteeseen: Moulin Rouge-teatteri, uuden konseptin Food Market-ravintola, maailman ensimmäinen McDonald’s merellä, televisiot hyteissä sekä 7. ja 8. kannen valtavat näköalaikkunat, jotka pääsivät oikeuksiinsa Turun reitillä.

Millaisia muistoja teillä on Silja Europalta ja mihin käyttöön te luulette aluksen päätyvän?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet