Matkoillablogin vuosi 2018

by Alex | Matkoillablogi.fi

Alkuvuodesta on aina ollut tapana summata edellisvuoden matkasaldoa ja Matkoillablogin vuotta vuosikatsauksen merkeissä, enkä ajatellut tehdä tästä perinteestä poikkeusta tänäkään vuonna. Matkoillablogin vuosi 2018 paketoituna tässä, olkaapa hyvät!

Paljon ehti taas vuoden aikana  tapahtua  ja vuosi 2018 tuntui olevan matkojen suhteen taas aikaisempaa vilkkaampi vuosi: työmatkoja tuli mittariin yhteensä 18 ja vapaa-ajan matkoja 8 kappaletta. Näiden lisäksi myös mökkimatkoja, sukulointia kotimaassa ja lyhyempiä päiväretkiä #Suomiretki-hengessä. Maita kertyi yhteensä 8 (sekä yksi TCC-listauksen mukainen  alue), näistä kaksi uutta (Meksiko ja Caymansaaret).

Lentolegejä kertyi ilmaston kannalta aivan liian paljon – yhteensä  54, joista työmatkoilla hieman yli puolet. Positiivista on, että työnantajani kompensoi työmatkojen päästöt, vaikkei se huonoa omaatuntoa poistakaan; päästöt ovat tosin aina päästöjä vaikka ne kompensoitaisiin.
Itämeren laivan kyytiin astelin 5 kertaa (joista työmatkalla kerran), tämän lisäksi joulukuussa Läntisen Karibian risteilylle. Hotelliöitä kertyi vuoden aikana yhteensä 29 joiden lisäksi nukuin 10 yötä laivalla ja yhden yön lentokoneessa Atlantin yllä.

Vuoden 2018 alussa en antanut uudenvuoden lupauksia, mutta kerroin että pyrin vuoden aikana olemaan aktiivisempi linkkaamaan myös muiden hyviin sisältöihin. Omasta mielestäni onnistuin tässä osittain, mutta aktiivisempikin olisi voinut olla joten tätä pyrkimystä tahdon jatkaa myös vuonna 2019; sharing is caring ja muiden tuottama hyvä sisältö ei ole itseltä pois. Sitä paitsi bloggaamisessa yhteisöllisyys sekä vinkkien ja kokemusten jakaminen kanssabloggaajien kanssa on ihan parasta!

Tänäkään vuonna en ajatellut antaa täällä blogissa varsinaisia uudenvuoden lupauksia, mutta olen tehnyt tämän vuoden kynnyksellä päätöksen että lentomatkamme päästöt kompensoidaan tästä vuodesta alkaen. Itse asiassa aloitin tämän jo joulukuisen Karibian matkamme osalta.
En  usko, että matkustaminen tulee meidän osalta vähenemään, sillä se on aina ollut (ja tulee todennäköisesti jatkossakin olemaan) elämässämme keskeisessä asemassa.  Haluan kuitenkin pyrkiä matkailussa tietoisempiin valintoihin: jos mahdollista pyrin käyttämään suoria lentoja ja suosimaan lentoyhtiöitä, jotka lentävät uusilla, vähäpäästöisillä koneilla. Laivoissakin on eroja, joten tässäkin suhteen voi pyrkiä tietoisempiin valintoihin, esim. suosimalla LNG-aluksia. Tämän vuoden aikana aion myös kiinnittää  enemmän huomiota hotellivalintoihin. Arjessani pyrin tekemään entistä tietoisempia valintoja kuluttamisessa. Pieniä askeleita, mutta olen sitä mieltä että on parempi aloittaa jostain ja tehdä siitä tapa kun ettei tee mitään.

Mutta käännetäänpä aikakoneen viisarit takaisin vuoteen 2018 ja katsotaan minne matkat suuntautuivat:

Tammikuu

Vuosi lähti perinteisesti käyntiin vuoden tärkeimmällä matkailualan tapahtumalla, eli Matkamessuilla. Messut ovat aina tuoneet minulle runsaasti energiaa ja iloa alkuvuoteen kaikkien tapaamisten myötä. Messuilla oli rumsaasti mielenkiintoista seminaariohjelmaa sekä mielenkiintoisia keskustelhita ja haastatteluita, mm. Rantapallon omalla lavalla.

https://www.instagram.com/p/BeIn7tujh6u/

HELMIKUU

Talven perinteinen hiihtomatka alpeille suuntautui tänä vuonna jo toisen kerran Itävallan Obergurgliin ja vieläpä samaan erinomaiseen Madeleine-hotelliin kuin viime kerralla. Viikkoon mahtui niin aurinkoisia laskettelupäiviä Hochgurglissa kuin Rettenbachin jäätiköllä Söldenissa – Obergurglin parasta afterskitä Nederhüttessä unohtamatta.

https://www.instagram.com/p/Be5bEt0DxGC/

Kuun lopulla kävimme Tukholman-risteilyllä juhlistamassa perhepiirissä vuoden ensimmäisiä tasavuotissynttäreitä.

https://www.instagram.com/p/BfvarrvDh8h/

Maaliskuu

Kolmas kerta toden sanoo – Levi ja Lapin kevättalven maisemat vetivät meidät taas puoleensa pitkäksi viikonlopuksi nauttimaan talviulkoilusta loistavissa olosuhteissa.

https://www.instagram.com/p/BgvappMDFyp/

Huhtikuu

Varman kevään merkin muodostaa meillä jo perinteiseksi muodostunut käynti Helsingin Kevätmessuilla, jossa tarjolla oli taas runsain mitoin väriterapiaa sekä ideoita kesäpuutarhaan.

https://www.instagram.com/p/BhnoCHMH4XI/

Kevään aikana työmatkat veivät melko usein Tukholmaan, etenkin huhtikuussa. Sain seurata kevään edistymistä ja tänä vuonna osuin kaupunkiin Kungsträdgårdenin kirsikkapuiden kukkiessa komeimmillaan. Myös uusia hotellisuosikkeja löytyi Tukholmassa, esim. Hotel With Urban Deli .

https://www.instagram.com/p/Bh_laIdHnpI/

Toukokuu

Lämpimät säät saivat innostettua jopa minut taittamaan muutaman kerran työmatkat pyörällä – ei lainkaan hassumpaa. Nyt saatiin jo ensimmäisiä enteitä tulevasta, lämpimästä kesästä ja kevät suorastaan räjähti kukkaan monta viikkoa normaalia aikaisemmin.

https://www.instagram.com/p/BjSzEekHFKl/

Lähimatkailua harrastimme toukokuussa tutustumalla avointen ovien päivänä vastikään peruskorjattuun Eduskuntataloon.

https://www.instagram.com/p/BiaKbwrnUgO/

Toukokuun lopulla juhlittiin hotelli Presidentissä Rantapallon 10-vuotisjuhlia iloisessa seurassa.

Kesäkuu

Kuun alussa suuntasimme Prahaan juhlistamaan merkkipäivää. Vltava-joen kaunotar näyttäytyi parin ihanan kesäpäivän aikana parhaimmillaan; matkaan liittyvät postaukset löytyvät Praha-tägin alta.

https://www.instagram.com/p/BjkQwgWHeGZ/

Ennen juhannusta ehdimme vielä piipahtamaan Tallinnassa päiväseltään. Kesäloman aloitimme juhannuksesta ja saimme säiden suhteen nauttia kaikkien aikojen kesästä – suureksi osaksi mökillä.

Heinäkuu

Mökillä päivät täyttyivät normaaleista askareista: terassien öljyämistä, klapitalkoot ja puuvajan täyttöä, laiturin käsittelyä, ruoanlaittoa terassilla, saunomista ja uimista – parasta rentoumista siis. Kesäloman pidempi matka tehtiin tänä vuonna autolomana kotimaassa: #Saimaatour vei meidät kotimaamme kauneimpiin maisemiin, mm. Punkaharjulle. Pääkohteena meillä oli Savonlinna ja Oopperajuhlat, jotka tarjosivat lämpimässä kesäillassa ensikertalaisille upean elämyksen Patarouvan muodossa.

https://www.instagram.com/p/BlEP0NvH_24/

Kesätapahtumien joukosta päätimme tänä vuonna käydä katsomassa Suomi Areena-tapahtumaa, joka järjestettiin taas Pori Jazzien yhteydessä. Kuun lopulla nautittiin vielä lähimatkailusta sanan varsinaisessa merkityksessä Iskelmätähti-festareilla Tapiolassa; hienon ja ikimuistettavan illan jälkeen Suomen kesä näyttäytyi parhaimmillaan, kun kesän lämpimimmässä yössä pyöräiltiin kotiinpäin.

https://www.instagram.com/p/Bl1CjUbHvhp/

Elokuu

Koska kesäloma aloitetiin tänä vuonna jo juhannuksesta, loppukesän viikot kuluivat jo töissä. Viikonloppuihin mahtui kuitenkin niin mökkireissuja, kaupunkiviikonloppuja (sisältäen retken Didrichsenin taidemuseon Svenskt Tenn-näyttelyyn ja kesäisen keikkaillan Hernesaaren Rannan Lavalla) kuin perinteinen retki Loviisan Wanhat talot-tapahtumaan.

Syyskuu

Pitkää syksyä piristämään lähdimme syyskuun lopussa viikonlopuksi Osloon: Ihailimme mm. uutta arkkitehtuuria, Vigelandin puiston uskomattomia veistoksia ja kaunista Raatihuonetta. Myös Vulkan-alue Mathallen-ruokahalleineen näyttäytyi meille varsin mielenkiintoisena sunnuntain iltapäiväkävelyllä.

https://www.instagram.com/p/BoD_l10hTBO/

Loka-Marraskuu

Loka-marraskuussa matkat painottuivat jälleen työmatkoihin eri puolille Ruotsia. Tukholmaan suuntautuvilla, yön yli kestävillä työmatkoilla otin tavaksi iltaisin suunnata johonkin minulle uuteen kohteeseen ja ehdin tutustua mm. Moderna muséetiinja Mall of Scandinaviaan (minulle ensimmäinen käynti, vaikka tämä ostoskeskusten lippulaiva on jo ollut useamman vuoden auki). Suurimman vaikutuksen kohteista minuun teki kuitenkin parin vuoden remontin jälkeen viime syksynä uudelleen avattu Nationalmuseum -kerrassaan upea, kaunis museo jota voi todellakin vilpittömästi suositella!

https://www.instagram.com/p/BqH7dtuh-2b/

Syysviikonloppuihin mahtui taas kotimaisemissa mm. teatteria (Esitystalous 3 ja Chess – molemmille iso peukku)  ja Suomiretkeilyä Fiskarsin Slow Food Festivalille.

Joulukuu

Vuoden 2018 pitkän matkan teimme joulukuussa Atlantin taakse, jossa Fort Lauderdalesta lähdimme upouudella Celebrity Edge-risteilijällä Läntisen Karibian neitsytristeilylle. Upea alus ja ikimuistoinen matka, jolta tulossa on tämän vuoden aikana useita postauksia.

https://www.instagram.com/p/BrZXx6dhV_L/

Ennen joulua käväisin vielä työmatkalla Tukholmassa, jonka yhteydessä ehdin myös piipahtamaan lyhyesti Hallwylin museon krakovalaisia seimiä esittelevään ”Krakows krubbor”-joulunäyttelyyn.

https://www.instagram.com/p/BryYL_bBCmJ/

Joulun ja uudenvuoden pyhät kuluivat perinteisesti kotimaan matkailun parissa sukuloidessa.

Postaustahti Matkoillablogissa asettui vuonna 2018 suurinpiirtein samalla tasolle kun edellisenä vuonna. Ajanpuute rajoitti postausten määrää enemmän kuin aiheiden puute; paljon tarinoita on vielä jonossa odottamassa omaa vuoroaan. Ilokseni olen kuitenkin huomannut, että (paljolti Googlen kautta tulevan liikenteen ansiosta) blogin kävijämäärät ovat nousseet vuoden 2018 aikana tasaisesti.

Uuteen vuoteen 2019 tulee aivan varmasti mahtumaan taas uusi matkoja, ja jos kaikki suunnitelmat toteutuvat myös uusia kohteita. Tavoitteeksi olen myös ottanut lisätä liikkuvan kuvan määrää sekä jatkaa matkoilta Instagram Storiesin käyttöä. Toivottavasti pysytte kanavilla myös tänä vuonna!

Miten sinun matkailuvuosi 2018 meni ja minkälaiset suunnitelmat sinulle on vuodelle 2019?

Tämän postauksen kuvat olet ehkä jo aiemmin nähnyt Matkoillablogin Instagram-tilillä, jonka löytää Instagramista nimellä @matkoillablogi – tervetuloa seuraamaan!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet