Onnea ikinuori Suomi-neito!

by Alex | Matkoillablogi.fi

Ei ehkä uskoisi, että täytät jo sata. Totta se kuitenkin on oi rakas Suomi. Olemukseltasi olet edelleenkin nuorekas ja aina halukas uudistumaan. Kehittymään ketterästi ja seuraamaan aikaasi ja muutoksia. Kohtaamaan haasteet ja tarjoamaan meille turvallisen tukikohdan tässä myrskyisässä, isossa maailmassa. Tukikohdan jota saamme kutsua kotimaaksemme.

Paljon on sataan vuoteen mahtunut – niin rauhaa kun levottomampiakin aikoja, nousuja ja laskujakin. Suomi on sadassa vuodessa muuttunut paljon, mutta paljon on myöskin samaa: luonto, vuodenajat ja ihmiset. Elämme aivan eri maailmassa kuin vuonna 1917 mutta kuitenkin samassa maassa. Elämme maassa, johon me suomalaiset olemme tottuneet ja jossa meidän on hyvä olla.

Suomi ei olisi Suomi ilman suomalaisia. Kansakuntamme on historiansa aikana osoittanut olevansa sitkeä, peräänantamaton ja kekseliäs – paljolti siksi Suomesta onkin tullut uskomaton menestystarina. Osansa tähän on varmaankin suomalaisella sisulla, joten ihan hyvällä syyllä Sisu-sana valittiin Kotimaisten kielten keskuksen julistamassa kilpailussa Suomen sanaksi.

Mitä Suomi minulle merkitsee?

Suomi on minulle…
…isänmaa, isiemme ja äitiemme maa
…maa, jonka aiemmat sukupolvet ovat puolustaneet – erityisesti tänään tunnen syvää kiitollisuutta kaikille heille, jotka olivat valmiita uhraamaan henkensä itsenäisyyden puolesta. Olen onnellinen siitä, että saan tänään elää vapaassa maassa ja avoimessa yhteiskunnassa – nykyaikaisessa Suomessa.
…tänä päivänä monikulttuurinen maa – ja olen siitä ylpeä! Meillä on tilaa myös muualta tuleville.
…henkinen koti; olen ylpeä siitä, että osaan vaieta suomenkielellä, että tulen maasta joka pidetään joskus hieman outona mutta kuitenkin monella tavalla edistyksellisenä maana.
… tasa-arvoinen maa, jossa miehillä ja naisilla on tasavertaiset mahdollisuudet ja jossa vain oma kunnianhimo asettaa rajat.
…hyvinvointiyhteiskunta; aina voidaan toki olla eri mieltä siitä onko näin, muttamaailman mittakaavassa verrattuna näin on.

Lisää syitä olla ylpeä Suomesta löytyy The Telegraphin artikkelista 18 reasons why Finland is the greatest country on Earth

Pitäkäämme yhdessä huolta siitä, että Suomi kehittyy seuraavankin sadan vuoden aikana myönteisesti. Me olemme velkaa aikaisemmille sukupolville, että jätämme jälkeemmekin Suomen, josta lastenlastenlapsemme voivat olla ylpeitä. Tänä vuonna on ollut ilo nähdä, miten itsenäisyysjuhla on kehittynyt yhä iloisemmaksi, koko kansan juhlaksi. Toivottavasti voimme pitää kiinni tästä myös tulevina vuosina.
Suomi on hyvä maa meille kaikille suomalaisille – yhtälailla kaikille täällä kotimaan kamaralla oleville, täällä syntyneille ja muualta tulleille kuin eri puolille maailmaa suunnanneille!

Sytytetään tänään kuten tapana on ikkunoihin kynttilät ja nostetaan yhteinen malja Suomelle. Tehdään Suomi100-hengessä päivästä iloinen ja ikimuistettava juhlapäivä – yhdessä!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet