Onnea kaikille vastavalmistuneille – niin bloggaajille kuin lukijoillekin! Juhlat juhlittiin lauantaina, mutta tänään alkaa arki ja loppuelämänne ensimmäinen päivä. Olette varmaankin eilisen aikana saaneet kuulla puheen jos toisenkin joka on sisältänyt elämänohjeita tästä eteenpäin. Tiedä häntä, jos vanhetessaan viisastuu, mutta ainakin elämänkokemusta karttuu joka vuosi enemmän, joten sallinette minunkin antaa muutama ohje matkan varrelle.

Muistakaa nauttia elämästä – myös töissä.
Elämä on aivan liian lyhyt haaskattavaksi työpaikassa, jossa ei viihdy tai työn parissa joka ei tunnu mielekkäältä. Kokeile rohkeasti mikä on se ”oma juttu” ja muista, että joskus kannattaa hypätä tuntemattomaankin, vaikka se vaatii rohkeutta ja kontrollin päästämistä hetkeksi.

Elämä on tässä ja nyt.
Älä ajattele ”…että sitten kun…”, vaan elä hetkessä, tässä ja nyt. Emme tiedä mitä huominen tuo tulessaan, joten elämä pitää elää nyt; tänään ja huomenna. Hetkessä.

Elämä on aina uuden oppimista.
Koskaan ei ole täysin valmis ja täysin oppinut – joka päivä voi oppia jotain uutta! Iloitse tästä mahdollisuudesta, sillä uuden oppiminen on hauskaa (vaikkakaan se ei ehkä aina tunnukaan siltä – muista, että tämä on asenteesta kiinni!)

Johtajaksi ei synnytä.
Eikä siihen voi myöskään opiskella koulun penkissä – johtajaksi ja johtajuuteen kasvetaan. Aito johtajuus vaatii nöyryyttä myös tunnustaa virheensä ja tietämättömyytensä, sillä kaikkea ei  voi tietää. Muista myös, että toisten kunnioitus pitää aina ansaita – käskyttämällä sitä ei saavuteta. Hyvä johtaja on itse tehnyt johtamaansa työtä ja tietää siksi miten työ tehdään ja mitä muilta voi vaatia.

Aina et ole oikeassa.
Muista kuitenkin, että aina kannattaa pitää kiinni mielipiteistään ja perustella niitä. Vahvuutta on myös osata antaa periksi kun huomaa olevansa väärässä (ja myöntää tämä).
Mikäli olet asiakaspalvelutehtävissä, muista että vaikka asiakas ei olisi aina oikeassa, asiakas on kuitenkin aina asiakas!

Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuva: © Matkoilla-blogi

Myös matkailun maailmassa tarvitaan teitä vastavalmistuneita ja teidän työpanostanne tulevaisuudessa. Vaikkakin matkailualan työpaikat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana  vähentyneet rajusti Suomessa työn tekijöitä tarvitaan edelleen. Ala muuttuu kuitenkin koko ajan ja sen myötä myös työtehtävät. Mikään ei ole niin varma kuin epävarmuus, mutta varmaa on, että kiehtovampaa alaa kuin matkailuala ei ole. Kannattaa kuitenkin muistaa, että matkailualalla(kaan) ei elämä ole yhtä matkoilla oloa vaan paljolti myös arkista puurtamista. Työn kautta on kuitenkin toisinaan mahdollista päästä kokemaan sellaisiakin asioita, jotka jäisivät muuten kokematta ja näkemättä – se on alalla työskentelevien huipputyyppien lisäksi työn rikastuttavin puoli.

Vielä kerran – onnea tähänastisista saavutuksista kaikille vastavalmistuneille; elämä on ihana matka! Muistakaa suhtautua elämässä kuten matkaan: uteliaasti, avoimin mielin ja ennakkoluulottomasti.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet