MTV3 esitti tänään iltapäivällä Aurinkomatkojen 50-vuotisjuhladokumentin jolle on annettu osuva nimi ”Paikka auringossa”.

Paitsi, että ohjelma useiden mielenkiintoisten haastatteluiden kautta kertoi maamme suurimman seuramatkajärjestäjän kehityksestä ja vaiheista se kertoi myös matkailun kehityskestä Suomessa yleisellä tasolla. Runsaat arkistomateriaalit seuramatkailun (tai niin kuin nykyään varmaankin sanottaisiin: tilauslentopohjaisen) alkuajoilta tekivät kokonaisuudesta varsin viihdyttävän. Kauas on viidessäkymmenessä vuodessa tultu niiltä ajoilta, jolloin matkailussa oli aina suuren seikkailun tuntua ja reissuun lähdettiin pyhäpuvussa. Toisaaltahan on hyvä, että maailma menee eteenpäin, mutta samalla on hieman sääli, että matkailu on nykyään arkipäiväistynyt niin; elämyksiä ja ”suurta tunnetta” kun on näin yhä vaikeampaa kokea.

Alla pieni makupala ohjelmasta – kokonaisuuskin kannattaa ehdottomasti katsoa!

Suomen seuramatkahistorian alkutaipaleella lentopohjaisen matkailun ohella myös bussimatkailu on näytellyt erittäin merkittävää osaa Suomesta ulkomaille suuntautuvassa matkailussa ja ansaitsisi myös oman elokuvadokumenttinsa. Jonkin verran kirjallista dokumentaatiota tästä matkailun osa-alueesta Suomessa on, mm. bussi- ja laivamatkoihin erikoistunut matkatoimisto Matkapojat julkaisi 35-vuotisjuhliensa kunniaksi historiikin, jossa käydään paitsi ko. yrityksen taivalta läpi myös Suomen matkailun yleistä kehitystä, etenkin bussimatkailun näkökulmasta. Kirja on vielä itselläni ajanpuutteen takia kesken – kiinnostavaa luettavaa tämäkin!

Edit 19.2.2019:
Ohjelma ei löydy enää MTV Katsomosta, mutta koko 50 minuutin ohjelma löytyy Youtubesta !

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet