Clarion_Arlanda_room_450x60

Hotelliarvostelu: Clarion Hotel Arlanda

by Alex | Matkoillablogi.fi

Hotelliarvostelu-sarjani ensimmäisenä hotellina on Clarion Hotel Arlanda. Muutaman viikon takaisella työmatkalla tein aikatauluista johtuen väliyöpymisen Arlandassa. Vaikka kotimatka ei olisi ollutkaan suhteettoman pitkä, joskus on järkevämpää nukkua hotellissa kunnon yöunet kuin tulla kotiin kääntymään (aivan liian lyhyttä yötä varten). Olin uteliaisuudesta tällä kertaa valinnut vastikään avatun Clarion Hotel Arlandan majapaikaksi, hotellin nousemista aivan Sky Cityn kylkeen kun on voinut seurata jo pidemmän aikaa.

Kyseessähän on iso kokoushotelli – 414 huonetta jaettuna 12 kerrokseen ON paljon. Yleensä iso ei ole hyvästä, mutta jostain ihmeen syystä viihdyn hyvin kaikissa Tukholman (Arlanda pitänee laskea myös Tukholmaan…) kolmessa Clarion-hotellissa, joille yhteistä on valtava koko. Jotain on siis mennyt hotellien suunnittelussa oikein, koska niissä on mielestäni onnistuttu yhdistämään iso koko viihtyisyyteen.

Avara huone oli moderniin tyyliin sisustettu karvalankamattoinen, nappi-sänkypäätyineen, joista viimeksi mainittu ei nyt ehkä kuitenkaan ole ihan minun suosikkityyliäni – makuasioita. Iso kylpyhuone oli hyvinkin pelkistetty; suihkutilassa ei ollut verhoa tai ovea (lattian kaato tosin oli onnistunut) ja iso, kulmikas allaspöytä oli tyylikkäästi vaaleaa Duravit’ia.
Hieman hämmästelin, ettei äänieristys ollut inan verran parempi hotelli kun sijaitsee kiitoratojen ympäröimänä, mutta eivätpähän liikennemäärät Arlandassa myöhään illalla ja yöllä ole sellaisia, että lentokoneet olisivat häirinneet nukkumista. Pehmeässä sängyssä hra Nukkumatti saapui alta aikayksikön…

Clarion Hotel Arlanda. Kuva: © Matkoilla-blogi

Clarion Hotel Arlanda. Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Kotona hotellissa

Hotelliasuminenhan ei koskaan vastaa kotona olemista – oma jääkaappi ja kotitohvelit kun puuttuvat. Siispä pitää yrittää ”olla kuin kotonaan” niin hyvn kun taitaa. Tällä kertaa olin syönyt päivän pääaterian jo päivällä, joten en kokeillut 12. kerroksen ravintolaa, joskin siellä oli tietenkin pakko käydä katsastamassa makea näkymää kiitoteiden puolelle.

Kitchen & Table Arlanda. Kuva: Clarion Hotel Arlanda

Kitchen & Table Arlanda. Kuva: Clarion Hotel Arlanda

”Kitchen & Table” -ravintola on ruotsalaisen julkkiskokkin Marcus Samuelssonin käsialaa, ja ravintolan ruokalistaan hän on tuonut vaikutteita nykyisestä kotikaupungistaan New Yorkista. Lisää saman konseptin ravintoloita on luvassa myös muihin Choice-ketjun hotelleihin eri puolilla Ruotsia. Tuoreita kuulumisia voi myös seurata ravintolan omassa blogissa

Toinen Clarion-hotellien erikoisuus on Living Room -lounge, jonka rento tunnelma on itse asiassa melko kodinomainen sekoitus baaria, loungea ja lukunurkkausta. Living Roomissa järjestetään myös säännöllisesti teemaohjelmaa ja usein näissä vierailee myös DJ tai elävän musiikin esittäjä.

Livingroom @ Clarion Hotel Arlanda. Kuva: Clarion Hotel Arlanda

Livingroom @ Clarion Hotel Arlanda. Kuva: Clarion Hotel Arlanda

 

Aamulla hyödynsin hotellin punttisalia, joka osoittautui erittäin monipuolisin laittein varustetuksi. Salin yhteydessä oli myös pienimuotoinen spa-osasto (kaksi saunaa – tavallinen ja höyrysauna, tosin eivät olleet aamulla lämpimiä). Salin yhteyteen on vielä rakenteilla ulkouima-allas, joten sen valmistuttua relax-osasto on hyvinkin houkutteleva.

Valtava aamiaishuone tarjosi tutuntyyllisen, erittäin hyvän Clarion –aamiaisen (tosin tämä loppui melko aikaisin ajatellen myöhäisellä lennolla saapuvia, joilla ei ole kiirettä jatkolennolle).

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet