Tukholman Kuninkaanlinna. Kuva: © Matkoilla-blogi

Prinsessasatu

by Alex | Matkoillablogi.fi

Keneltäkään ei ole varmaan voinut jäädä huomaamatta, että länsinaapurissa on viikonloppuna juhlittu kuninkaallisia häitä kun prinssi Carl Philip avioitui Sofiansa kanssa – tai oikeammin nykyään, prinsessa Sofian kanssa.

Ruotsissa ei varmaankaan nähdä kuninkaallisia häitä moneenkymmeneen vuoteen, joten TV’ssä otettiin kaikki irti häistä. Viikonloppuna lauantai vierähtikin siksi TV-sohvassa SVT’n kattavaa hääpäiväraportointia seuraten. Tunnustan – vaikken fanaattinen rojalisti olekaan – seuraavani mielelläni kuninkaallisia juhlia ja niihin liittyvää loistokkuutta kun juhliin on aihetta. Ja hei, taitaa meissä suomalaisissa kaikissa olla hieman samaa kiinnostusta loistokkuutta kohtaan, jos ajatellaan TV’n katsojalukuja itsenäisyyspäiväjuhlien aikaan…

Häät nostivat Ruotsissa jälleen (kuten aina) keskustelua monarkiasta, sen tarpeellisuudesta ja tulevaisuudesta sekä tietenkin siihen liittyvistä kustannuksista. Tästä voi tietenkin olla montaa mieltä, itse näen (ulkopuolisena ja naapuritasavallasta) monarkian keskeisenä osana Ruotsia ja maan historiaa. Lauantain häät osoittivat mielestäni myös, että monarkia pystyy mukautumaan nykyaikaan samalla kun perinteiden parhaat puolet säilytetään. Prinsessasatuja tarvitaan edelleen (ja ehkä etenkin nykyaikana) ja kuningashuoneeseen liittyvät juhlathan ovat juuri tällaisia satuja – etenkin tässä kyseisessä hääjuhlassa.

Hääillallisen aikana kuultiin muutama puhe ja prinssi Carl Philipin tunteikas puhe näytti, miten rakkaus on muuttanut ujonakin tunnetun prinssin ja saanut hänet vapautumaan. Varsinaisesta jymy-yllätyksestä vastasi kuitenkin lauantaina prinsessa Sofia kun hän esitteli rakkauslaulun prinssille ”..jonka hän oli kirjoittanut muutaman hyvän ystävän kanssa…” . Sofian sanat ja tunteet oli ansiokkaasti puettu lauluksi, jonka Molly Sandén esitti Danny Saucedon (piano) ja Marika Willstedtin (sello) säestyksellä.
Emme varmaan koskaan saa tietää tarkalleen kuinka iso osuus sanoituksessa prinsessa Sofialla on, mutta sillä ei oikeastaan ole väliä. Tarinalla ja sisällöllä on.  Ikuinen romantikko sisälläni ei voinut olla herkistymättä Sofian ystävien esittämän ”Från mig till dig”-balladin kohdalla. Jos et jostain syystä vielä ole kuullut esitystä (tai haluat kuulla sen toistamiseen) löydät sen täältä !

”Jag hade aldrig vågat drömma om en kärlek som den här. Någon som älskar mig precis som den jag är.”

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet