Raketit paukkuvat jo ympärillä sen merkiksi että 2012 käy kohti loppuaan ja siirtyy kohta historiaan. On tullut aika pysähtyä hetkeksi miettimään minkä jättää tämän vuoden puolelle.

Maailmalla tapahtui monenmoista matkailualaa koskettavaa, mm. Costa Concordian karilleajo sitä seuranneen jälkiselvittelyn kera, kuningatar Elisabetin juhlavuosi, Lontoon olympialaiset sekä matkailuun yleisesti vaikuttanut eurokriisi.

Suomen matkailu-alalla saimme kokea niin Air Finlandin konkurssin, Helsingin Designpääkaupunki-vuoden, Guggenheim-hankkeen kariutumisen, SAS’in vaikeudet sekä Blue1’n siirtymisen taka-alalle, tuotantoyhtiön nimeksi. Positiivisia uutisia edustivat Finnairin jatkunut laajentuminen Aasian reittikartalla, lisääntyneet suorat yhteydet Eurooppaan sekä Eckerö Linen uuden Finlandia-laivan liikenteen aloitus ja Viking Linen ms. Viking Gracen odotus. Lähivesiltä on uutisoitu Baltic Princessin ja Silja Europan reittivaihdoksista ja pitkään takkuillut Merenkurkun liikenne näyttäisi nyt taas valoisammalta Vaasanlaivojen uudelleensyntymisen myötä.

Suurin osa yleimaailmallisista tapahtumista jäi mainitsematta; jos haluaa virkistää muistiaan näiden osalta Wikipedia auttaa!

Omaan matkailuvuoteeni kuului hiihtomatka Itävaltaan,
Serfaus’iin (siitä tulen alkuvuoden aikana kertomaan enemmän), kevätmatka Ahvenanmaalle, kesämatka Kööpenhaminaan (siitäkin enemmän edempänä), kaupunkiloma New Yorkiin sekä tavanomaiset pistäytymiset niin Tukholmaan kuin Tallinnaankin. Päiväretkiä tuli tehtyä kotimaassa, mm. Hankoon, Tammisaareen, Loviisaan ja Porvooseen sekä Tampereen asuntomesuille.

Omassa elämässä mennyt vuosi toi mukanaan sekä haasteita että uuden oppimista, enimmäkseen kuitenkin positiivisia asioita. Yksi uusi asia, jonka vuosi 2012 toi mukanaan omaan elämään oli Matkoilla-blogi – uusi harrastus, joka on tuottanut sekä paljon iloa että haastettakin itselleni.

Uudesta vuodesta toivoo aina edellistä parempaa; että jotain olisi oppinut, jotta ei tarvitsisi tehdä samoja virheitä uudestaan. Että uusi vuosi toisi mukanaan uutta ja kiinnostavaa mutta ennen kaikkea, että vuodesta tulisi itselle ja rakkaimmille hyvä vuosi – sitähän toivotus ”Hyvää Uutta Vuotta” pitää sisällään.

Mitäköhän uusi vuosi 2013 tuo tullessaan? Minne ensi vuoden matkat tulevat suuntautumaan? Matkasuunnitelmia on aina ja niin myös ensi vuodeksi, mutta miten ne tulevat toteutumaan on vielä epävarmaa, aivan kuten suurin osa kohteistakin on vielä päättämättä (muta eipä hätää: kohdelistalla ei ole puutetta matkahaaveista…). Yksi asia on varma: tuleva vuosi tulee pitämään sisällään uusia blogipostauksia niin menneiltä matkoilta kuin tulevistakin. Olkoonkin uudenvuodenlupaukseni teille hyvät lukijat, että pyrin jakamaan niitä onnenhetkiä ja elämyksiä joita olen matkoilla löytänyt.

Hyvää Uutta Vuotta – tervetuloa 2013 !

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet