Hiihtomatkan suunittelu on nyt ollut pöydällä jonkin aikaa. Skiexpon jälkeen on tullut selailtua esitteitä ja surffailtua netissä ”täydellisen” hiihtomatkakohteen haussa, onpa jonkin verran lisää esitteitäkin tullut tilattua verkon kautta (jostakin ihmeen syystä olen vielä niin vanhanaikainen, että tykkään vielä -nettisurffalun ohella- selailla myös kohteen fyysistä esitettä). Tänäkin vuonna suurempi aurinkomahdollisuus alkutalvesta on kallistamassa suunnan etelään, Keskieuroopan alpeille päin.

Vaihtoehtoja punnittaessa on erinäisiä kriteerejä, joiden pitäisi kohteen osalta täyttyä. Ensimmäisenä tuo ensiksi mainittu aurinko. Kun koko alkutalven on elänyt ainaisessa harmaassa hämärässä täällä koti-Suomessa, hyvät todennäköisyydet auringonpaisteelle on tärkeää kriteeri. Toki alpeillakin voi olla pilvisiä päiviä (ja kovaa pakkastakin), mutta omien kokemusten perusteella viikkoon mahtuu yleensä aina myös aurinkoisia päiviä. Tosiasiahan vaan on, että kevyessä pakkasessa, auringon paistaessa on mukavampi viettää päivät ulkona rinteissä. Toinen tärkeä kriteeri on maisema; suhteellisen tasaisen maan tallaajana on mukava nähdä välillä hieman suurempia eroja laaksojen ja kukkuloiden välillä. Myös alppien tuoma ”Stimmung” kaikkine siihen kulttuuriin liittyvine elementteineen painaa vaakakupissa. Niin no, tuo Stimmung siis sopivassa suhteessa, sillä aamuneljään saakka jatkuva meno hotellin ikkunan alla ei houkuttele meitä…

Yleisesti ottaen voi sanoa, että haemme nautinnollista hiihtomatkaa, jossa vaihtelevia ja leppoisia rinne-elämyksiä ilman suorituspaineita (jos ei tähän lasketa rinnehaasteiden kanssa itsensä ylittämistä aina hieman enemmän kerta kerralta) yhdistetään viikon aikana ulkoiluun, spa-rentoutumiseen (mikäli mahdollista) ja hyvään ruokaan sekä mukavaan asumiseen.

Tärkeä seikka, viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on kohteen saavutettavuus. Aikaisempina vuosina hiihtomatkamme ovat olleet sekä omatoimimatkoja että pakettimatkoja, näistä viimeksimainitut ovat osoittautuneet hyviksi vaihtoehdoiksi sekä matkustusmukavuuden että hinta-laatusuhteen osalta. Ikävä kyllä Aurinkomatkat on tulevalla kaudella supistanut hiihtomatkatuotantoaan huomattavasti. Pelkkien lentojenkin osalta vaihtoehdot ovat melko vähissä Itävaltaan (joka on kovaa vauhtia jälleen valikoitumassa kohdemaaksi), suorat lennot ovat tilauslentoja, eivätkä ensinkään kovinkaan edullsia. Myös aikataulut voisivat olla parempia, esim. Innsbruckin lento lähtee Helsingistä aamukuudelta, mikä tarkoittaa paluumatkalla tuskallisen aikaista herätystä – keskellä yötä. Ilahduttavan vaihtoehdon tarjaa ensi talvena Norwegianin suora lento Salzburgiin, joka voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Miten niin hankala tapaus? Eikun vaativa asiakas… 🙂

Viimeaikaisen tutkailun jälkeen harkintalistalla ovat tällä hetkellä Söll, Brixen im Thaale sekä Saalbach. Onko kellään näistä komesta kohteesta kokemuksia ja kommentteja? Kaikki tieto otetaan ilolla vastaan!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

3 kommenttia

kaukokaipuu 22/11/2012 - 5:10 pm

Oottehan tsekanneet jo mitä vinkkejä Rantapallon pikkusisko, Lumipallo.fi, tarjoaa? 🙂

Vastaa
alex 22/11/2012 - 5:47 pm

Jepp,ilman muuta. Varsin kattavat listaukset tunnetuimmista kohteistahan http://www.lumipallo.fi ’ssä onkin, mitään sellaisia, uusia kohteita mitkä eivät olisi ennestään tiedossa sieltä tosin ei juuri löytynyt.
Kiitti kuitenkin muistutuksesta. Toinen melko kattava ulkomainen sivusto jota olen käyttänyt on bergfex.at

Vastaa
Mari 11/01/2013 - 12:12 am

Olen käynyt toistakymmentä kertaa Saalbachissa kantaasi lähdössä sinne. Käytyäni aina välillä muissa Itävalan ja Italian kohteissa palaan aina Saalbachiin joka ehdoton suosikkini. Yleensä ole siellä viikoilla 3 tai 4, nyt kokeilen helmikuun alkua. Syynä mm. Norwegianin lentotarjonta. Olen käyttänyt aikaisemminnTjäreborgia, Sunskitä, Alppimatkoja sekä myös omatoimimatkoja varaamalla lennon edellämainituilta ja hotellin itse. Tänä vuonnansiis lento Norskeilta ja sama hotla keskustassa – joka ei ole valmismatkojen listoilla – jossa olin viimevuonnakin. Tammikuun matalasesonkiaika on ihan hyvä matka- aika. Saanähdä, onko helmikuun alku nyt pahasti ruuhkaista ja riittääkö lumi? Ainakin se on n. 200 kalliimpi kuin viime vuonna. Joka tapauksessa odotan taas vuoden parasta viikkoa vaikka en enää välitä bailata aamuyöhön asti jokailta vaan nautiskella tasokkaasta kylpylähotellista.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet