Talvilomamatkan kohta lähestyessä tuntuu ajankohtaista taas pitkästä aikaa sarjassa ”Home away from home” nostaa yksi suosikkihotelleistani Itävallan alpeilla, tarkemmin Kaprunin kylässä, Zell am Seen kupeessa. Kaprunin keskustan ulkopuolella sijaitsee Hermannin perheen omistuksessa oleva  Hotel Rudolfshof Vitality.

EDIT 16.05.2020: Hotelli Rudolfshof on lopettanut toimintansa

Hotel Rudolfshof, Kaprun. Kuva: ©-Matkoilla-blogi

Hotel Rudolfshof, Kaprun. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hermannin perheen vanhempi sukupolvi, Elisabeth ja Rudi Sr. avasivat ravintolan vuonna 1981, ja vuonna 1989 he ostivat Kaprunissa sijainnen Rudolfshofin. Siihen aikaan talo oli aamiaismajoitus (Frühstückspension), mutta vuosien kuluessa taloa laajennettiin ja vähitellen Rudolfshofista tuli täyden palvelun hotelli ravintoloineen ja kylyplöineen. Viimeisin laajennus valmistui vuonna 2003, ja siinä olevat uusimmat huoneet edustavat hieman italialaisvaikutteista tyyliä kun taas alkuperäisen rakennuksen huoneet ovat tyypillistä, itävaltalaista alppityyliä.

Hotellin ravintola on erinomainen, ja kummallakin kerralla kun olemme Rudolfshofissa asuneet olemme nauttineet täysin siemauksin keittiömestari Dieter Schöpfin ruoasta. Eikä pelkästään ruoan mausta – annokset ovat usein olleet myös silmälle ilo! Puolihoito on tässä talossa aivan ehdoton – joskin yleensä tulee syötyä hieman turhan paljon; onneksi talvilomalla tulee vastapainoksi päivisin liikuttua suksilla raikkaassa alppi-ilmassa.

Rudolfshofissa puolihoitoon kuuluu aamiaisen ja illallisen lisäksi myös iltapäivän ”jause”, kevyt välipala joka tarjoillaan iltapäivällä aulabaarissa. Jause voi koostua keitosta, nakkisämpylöistä, kakkubuffetista tms. – tarjoilu vaihtelee päivittäin, ja on oiva apu pikkunälkään joka usein vaivaa kun iltapäivällä tulee takaisin hotelliin. Jausen jälkeen ehtiikin ennen illallista sopivasti käymään spa-osastolla, josta löytyvät pari erilaista saunaa (jotka, kuten Keski-Euroopassa on tapana ovat yhteissaunoja), lepohuone sekä reilun kokoinen uima-allas hierontapisteineen.

Rudolfshofissa omistajaperheen läsnäolo on vahvaa, ja kaikki perheen jäsenet tarttuvat käytännön töihin ilman ”johtajan elkeitä”. Koko hotellin muukin henkilökunta on erittäin ystävällistä, ja talossa tuntee lämpimän hengen. Vieraana Rudolfshofissa tuntuu todellakin itsensä yksilöksi, eikä vain huoneen numeroksi muiden joukossa.

PS. Rudolfshofin kuulumisia voi myös seurata hotellin Facebook-sivulta (saksankielinen)

EDIT 16.05.2020: Hotelli Rudolfshof on lopettanut toimintansa

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet