Hotel Madeleine – hemmotteluhotelli Obergurglin kylän keskellä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Yksi hiihtomatkojen suunnittelun hauskoista haasteista on hyvän hotellin etsiminen. Monen kriteerin pitäisi täyttyä, jotta viikko sujuisi mukavissa merkeissä: hotellin tunnelma, palvelut ja ruoka pitäisi osua kohdilleen – sijaintia unohtamatta. Viime talven Obergurglin  hiihtomatkalla kaikki nämä osuivat kohdilleen Hotel Madeleinessä – jo toisen kerran.

Viime talven hiihtomatka tehtiin taas vaihteeksi pakettimatkana, varsin huolettomaksi havaittu tapa suunnata alppien rinteisiin. Omalla sarallaan melko nopeasti Suomen suurimmaksi matkanjärjestäjäksi noussut Alppimatkat hoiti tälläkin kerralla homman mallikkaasti, eikä vähiten siksi että hotelli oli hyvä (toki – muutkin paketin osaset toimivat myös varsin mallikkaasti, tosin menomatkan kadonneiden suksien selvittelyhässäkkää olisi voimut hoitaa tehokkaaminkin).

Hotel Madeleine on sikäli erikoinen, että sisääntuloaula sijaitsee ylimmässä kerroksessa ja kaikki huoneet sijaitsevat vastaanotosta alaspäin. Tämä selittyy sillä, että hotelli on rakennettu rinteeseen eikä hotellin komeaa, alppityylistä julksivua (pääkuvassa) välttämättä edes tule nähtyä mikäli ei lähde kävelylle hotellin toiselle puolelle.

Hotelli sijaitsee Obergurglin kylän keskustassa: hiihtobussien päättäri on 150 metrin päässä eikä kylän ydinkeskustassa sijaitsevalle hissiasemallekaan (Hohe Mut ja Rosskarbahn) ole kuin n. 300 metriä – kaikki kylän palvelut ovat siis käden ulottuvilla.

Madeleine on suhteellisen pieni hotelli, vuoteita on yhteensä vain 70 kappaletta. Gstreinin perheen omistama hotelli on kauniisti ja kodikkaasti sisustettu ja yksityiskohtiin on panostettu: jopa hotellin erittäin tilavassa ja siistissä suksihuoneessa löytyy kaunis muurattu kaakelikamiina.

Vuonna 1984 rakennetun Hotel Madeleinen omistaa Gstreinin perhe (Michael ja Nicole sekä tytär Sophie), nykysukupolven johdossa hotelli on ollut jo vuodesta 1993. Isäntäväki osallistuu näkyvästi toimintaan niin hotellin kuin ravintolankin puolella, ja tämä luo aina mukavan lisän joka heijastuu myös talon ilmapiiriin. Oman tärkeän panoksensa siihen tuo tietenkin myös koko muu henkilökunta, joka on molempina kertoina asuessamme hotellissa ollut harvinaisen mukavaa. Kaikesta näkyy, että henkilökunnasta välitetään ja pidetään huolta.

Hotellissa on useita eri huonetyyppeja, mutta yhteistä kaikille huoneille on reilu koko. Me majoituimme tällä kertaa parvekkeelliseen Spieglkogl-kategorian huoneeseen. Tilava, n. 30 m² kokoinen huone oli raikkaasti mutta tylikkäästi sisustettu, ja runsas puupintojen käyttö lisäsi viihtyisyyttä. Huoneessa oli runsaasti säilytystilaa isossa, liukuovellisessa kaapissa, asia jota arvostaa etenkin laskettelumatkalla kun mukana on runsaasti erityyppistä vaatetta. Huoneesta löytyi tietenkin myös TV taivaskanavineen sekä kookas tallelokero; jääkaappia tai minibaaria ei löydy huoneesta, mutta toisaalta jääkaapin virkaa toimittaa talvella yhtä hyvin parveke.

Kylphuone ei ole erityisen iso, mutta kuitenkin riittävän kokoinen. Yleisvalaistus on hyvä ja laskutilaakin on runsaasti. Kylpyammeen toinen pää on levennetty suihkutilaksi jonka lyhyt, kaareva suihkuseinä toimi alkuepäilyistä huolimatta loistavasti. WC on eroteltu kylpyhuoneesta erilliseen, viereiseen tilaan (tosin ilman käsienpesuallasta, mikä tuntui aluksi hieman oudolta).

Alppihotellin tärkeimpiin palveluihin kuuluu mielestäni hyvä ravintola, johon voi siirtyä sisäkengissä illalliselle ulkona vietetyn päivän jälkeen. Kuten tapana usein on alppihotelleissa vieraat nauttivat Hotel Madeleinessa puolihoidosta, mikä tarkoittaa runsaan ja raikkaan buffetaamiaisen lisäksi 5-lajin pöytiin tarjoiltua illallista. Joinakin iltoina salaattibuffetin tilalle tarjoilupöydälle katettiin myös teemabuffet. Ruoka oli kautta linjan erittäin herkullista, ja annokset olivat poikkeuksetta ilo silmälle – niin alkuruoat, pääruoat kuin jälkiruoatkin.

Puolihoitoon kuului myös iltapäivisin katettava välipala, eli itävaltalaisittain ’Jause’. Tarjonta vaihteli päivittäin, ja pahimman nälän sai rinteestä palattaessa taltutettua esim. Leberkäse-sämpylällä tai keitolla.

Iltaohjelmaksi meille riitti useimmiten suunnistaminen takaisin omaan huoneeseen lampaita laskemaan, mutta muutamana iltana oli mukava istahtaa hetkeksi ravintolan yhteydessä olevaan baariin, jossa meidän suosikkipaikkamme oli (kuten yleensä hiihtohotelleissa) baaritiskin päädyssä oleva pieni sohvapenkki.

Hotellin pieneltä ja erittäin siistiltä Spa-osastolta minulle ei ymmärrettävistä syistä ole kuvia, mutta tunnelmia sieltä voi kurkata hotellin kotisivuilta. Pieneltä kylpyläosastolta löytyy perinteinen sauna (eli itävaltalaisittain Finnische Sauna), hieman miedomman lämmön tarjoava bio-sauna, höyrysauna, infrapunasauna sekä pieni poreallas. Omat spa-hetkeni kruunasi pieni hetki hiljaisesa lepohuoneessa, josta avautuu näköala yli laakson. Todellinen nautinto.

Mikäli olet suuntaamassa Obergurgliin hiihtomatkalle (ja miksei kesämatkallekin) suosittelen lämpimästi Hotel Madeleinea.

Oletko ollut hiihtomatkalla ja mikä on sinun mielestäsi silloin tärkein kriteeri hotellin valinnassa?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet