Hyvää joulua, kaikille tasapuolisesti – matkoilta. Jouluna puoli Suomea on matkoilla, kun siirrytään viettämään joulunpyhiä perheen ja sukulaisten luo. Suuret matkailijamäärät ruuhkauttavat tiet, junat ja lentovuorot, mutta vaikka väkeä on paljon liikkeellä joulun ruuhkat kohdataan yleensä iloisin mielin sillä perillä odottavat joulu ja rakkaat ihmiset ja joulumieli on jo hiipinyt ihmisten mieliin.
Vietettiinhän muuten ensimmäinen joulukin matkoilla, tosin silloin ei niinkään vapaasta tahdosta kun keisarin määräyksestä.

Pikkuhiljaa liikenteen ruuhkahuiput ovat ohi, ja Suomi hiljenee jouluksi. Itse olen matkoilla vanhempieni luo viettämään joulun juhlaa. Nauttimaan kynttilöiden loisteesta, joulurauhasta, jouluherkuista ja ajattomuuden tunteesta joka mielestäni jouluna vallitsee. Mutta ennen kaikkea iloitsemaan siitä, että saamme jälleen kerran kokoontua viettämään joulua yhdessä.Kaikkien rakkaimpien luo emme jouluna ehdi, mutta heidän luo kenen kanssa emme saa yhdessä sytyttää kynttilöitä saamme ainakin nykyteknologian kautta olla yhteydessä ja mielessä he ovat joulunakin läsnä. Jouluna kun ei kenenkään soisi olla yksin vaan toivoisi kaikkien ihmisten saavan tuntea läheisyyttä ja yhteenkuuluvuutta.

Jouluna oma mieleni matkaa usein kaikkiin niihin paikkoihin, joissa joskus on käynyt; niiden ihmistenluo, joita on matkoilla kohdannut. Miten he viettävät joulunsa? Kenen kanssa ja missä? Tänä jouluna tiedän miltä joulumaisemani tulee näyttämään, mutta joskus saatan olla tuntemattomassa maisemassa. Itse on ole pystynyt päättämään, tulisiko joulu myös eksoottisemmassa ympäristössä. Ehkä, ehkä ei. Yksi asia on ainakin varma: toivon saavani aina viettää jouluni rakkaimpieni kanssa. Yhdessä.

Hyvää joulua!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet