Joulupäivän rauhaa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Hyvää Joulua!
Jouluaatto kului taas aivan järkyttävän nopeasti. Ainakin meidän perheessä joulurauhan julistuksesta eteenpäin tuntui, että päivän ohjelma eteni kuin idän pikajuna tuttuja ja rakkaita kaavoja noudattaen: joulupuuro, joulusauna, joulukahvit, joulukirkko, hautausmaalla käynti, jouluruoista notkuva pöytä, lahjojen jako…ja hups – kello näyttikin yhtäkkiä iltayhtätoista kun ehti istahtamaan rauhassa. Yksi parhaimmista hetkistä, kun oli saanut yhdessä rakkaiden kanssa viettää taas yhden joulun.

Joulupäivän rauha on omalla tavallaan ainutlaatuinen. Harvoin nykyään on niin rauhallinen tunne kun joulupäivänä. Mihinkään ei ole kiire, aamiaispöydässä voi istua vielä hetken ja toisenkin. Voi vaan olla ja nauttia hetkestä. Joulu on melko tarpeellinen katko arjessa meille nykyihmisille, jotka olemme (ainakin tuntuu välillä siltä) kadottaneet terveen tasapainon työn ja rentoutumisen välillä.

Sitä mukaa kun ikää on tullut lisää joulun merkitys on muuttunut. Kun kaikkea tavaraa on jo enemmän kuin tarpeeksi eikä mitään oikeastaan tarvitse lahjojen merkitys on vähentynyt. Tosin antamisen ilo ei ole mihinkään kadonnut, päinvastoin omaa mieltä lämmittää aina jos näkee onnistuneensa löytämään lahjan, josta toinen oikeasti ilahtuu. Kaikkein tärkeimpiä joulumielessä ovat kuitenkin itselle perinteet ja yhdessäolo rakkaiden kanssa.

Jouluna mielen valtaa aina myös pieni haikeus siitä, ettei kaikkien rakkaiden kanssa ole mahdollisuutta viettää joulua yhdessä. Onneksi tässä kuitenkin nykytekniikka auttaa jakamaan joulun tunnelman pitkien matkojenkin päässä.
Jouluna tulee myös muisteltua ajasta ikuisuuteen siirtyneitä sukupolvia sytyttäessämme heille kynttilät hautausmaalla. Kiitollisuus siitä, kuinka hyvin asiat meillä nykyään ovat ja kuinka erilaisessa maailmassa he ovatkaan eläneet valtaa mielen. Viimeistään joulukirkossa mieleni valtaa tunne omasta pienuudesta ja siitä, kuinka itse on vain yksi lenkki sukupolvien pitkässä ketjussa.

Perinteet, Ilo, rauha, yhdessäolo ja haikeus – kaikki nämä kuuluvat omaan jouluuni oleellisesti. Kaikki tärkeitä sävyjä ja vivahteita, jotta joulu tuntuisi joululta. Aidolta ja lämpimältä.

Hyvää Joulua Sinulle!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Kthetraveller 26/12/2017 - 11:08 am

Kauniita sanoja. Tämä joulu tosiaan on ollut ihanaa pysähtymisen aikaa ja olen onnellinen, että ymmärsin sentään ottaa yhden lomapäivän joulupyhien perään. Saapahan yhdessäolon lisäksi nauttia upeista lumimaisemista täällä Varkaudessa, sillä näyttääpi siltä, ettei lunta ole tiedossa pääkaupunkiseudulle vähään aikaan. Jouluja en sinulle enää toivottele, mutta oikein hyvää uutta vuotta!

Vastaa
alex 27/12/2017 - 4:00 pm

Kiitos! Ylimääräiset vapaapäivät ovat aina tervetulleita pyhien yhteydessä.
Tervetuloa vaan takaisin tänne pääkaupunkiseudulle, vehreää on!
Kuten myös: Hyvää uutta vuotta & nähdään Matkamessuilla!

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet