Supertree Grove – Singaporen huimaavat superpuut

by Alex | Matkoillablogi.fi

Gardens by the Bay tarjoaa alueena toinen toistaan uskomattomampaa nähtävää. Alueen omintakeisimpiin rakennelmiin kuuluvat ehdottomasti Superpuut, joita alueella on yhteensä 18 kappaletta. Näistä 12 sijaitsevat melko tiivinä rykelmänä Supertree Grove-alueella.

Superpuut ovat 25-50 metriä korkeita korkeita, keintekoisia ”puita” joiden rungon ydin on betonia. Runkoa ympäröi metallinen kehys johon istutusalustat on kiinnitetty ja ylimpänä ”puiden” oksat kurottelevat tietysti kohti taivasta. Vaikka puut ovatkin täysin keintoekoisia ne viheriöivät silti, sillä niihin on istutettu yhteensä reilut 160.000 kasvia, jotka edustavat yli 200 eri lajia, mm. orkideoita.
11 Superpuussa on aurinkokennot, joilla tuotetaan mm. puiden iltavalaistukseen tarvittava sähköenergia. Toisiin puihin on integroitu Gardens by the Bayn  kasvihuoneisiin liittyvää ilmastointilaitteistoa.

Alhaalta päin katsottuna OCBC Skyway-kävelysilta ei näyttänyt kovinkaan korkealta, joten eikun lippuluukulle vaikka korkeanpaikan kammo vaivaakin. Itse alueelle on vapaa pääsy, mutta kävelysillalle on pääsymaksu (toukokuussa 2017 aikuisilta 8 SGD).

Lyhyen hissimatkan jälkeen karu totuus kuitenkin paljastui: 128 metriä pitkä kävelysilta, joka sijaitsee 22 metrin korkeudessa ja yhdistää kaksi näistä Superpuista on…no, aika korkealla. Tässä kohtaa sai nieleskellä hieman, mutta olin päättänyt että periksi ei anneta.
”Jos näin pitkälle ollaan tultu, ja ylös ollaan päästy ulos ja alasmennään myös sieltä mistä kuuluu!”
Katse siis kauempana siintäviin maisemiin…

Kävelysilta on yksisuuntainen, sisäänkäynti toisesta, uloskäynti toisesta puusta. Silta on kapea mutta tarpeeksi leveä, jotta sillä pystyy ohittamaan toisia kulkijoita. Vaikka vastaantulijoita ei ole ohitettavia selfien ottajia on sitäkin enemmän. Tukeva ote (turvallisen korkeasta) kaiteesta ja katse eteenpäin niin sekin sujui.

Korkeanpaikan kammoiselle (kuten minulle) kävelysilta tarjoaa haastetta, etenkin kapeutensa takia. Riippusilta-tyyppisesti, vaijereiden varassa roikkuva kävelysilta joustaa myös hieman, mikä lisää kieltämättä vatsanpohjan perhosten liikehdintää entisestään.

Hetken päästä korkeuteen tottui (ainakin vähän), ja valokuvaukseen keskittymällä taival kohti kävelysillan toisen pään superpuuta eteni metri metriltä – loppujen lopuksi ihan kohtuullisen hyvin.

Toisen pään Superpuulle saapuessamme voitte varmaankin arvata, että itsensä ylittämisen voittajafiilis oli melkoinen.

Superpuut näyttäytyvät illan valoshown aikaan hieman erilaisina. Viime keväänä tosin tyydyimme ihailemaan puita läheltä vain päiväsaikaan, vaikka värikkäästi valaistut puut keumpaa katsottuna olivatkin erittäin näyttävän näköisiä tummuneessa illassa; next time…

Lähtisitkö sinä kävelemään Superpuiden välissä kulkevaa kävelysiltaa?


Kaikki Singaporen matkamme postaukset löytyvät Singapore-tagin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet