Cloud Forest – sumuinen vuoristomaisema lasikuplassa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Gardens By the Bayn toinen lasikupla Cloud Forest pitää sisällään hieman toisenlaisen elämyksen; viereisen Flower Domen tarjoillessa kukkaloistoa perinteisemmässä kasvihuoneformaatissa, Cloud Forest johdattaa kävijän vehreään, kosteaan ja kokonaisvaltaiseen elämykseen monessa tasossa.

Sisääntulijaa tervehtii heti ovella kasvihuoneen mittasuhteet paljastava, korkea ”vuori” vesiputouksineen. Putouksesta pärskivä vesisumu kertoo myös heti kävijälle, että oikeassa osoitteessa ollaan, Cloud Forestin sumuissa.

Kahdesta kasvihuoneesta korkeampi, Cloud Forest vaikuttaa muuten suurin piirtein viereisen Flower Domen kokoiselta, mutta jää silti 35 metrin lakikorkeudellaan tilavuudeltaan melkein neljänneksen naapuriaan pienemmäksi. Silti mistään pienestä kasvihuoneesta ei tässäkään tapauksessa ole kyse.  Vuoristoalueen ilmastoa jäljittelevän Cloud Forestin ilma on singaporelaisittain viileä (n. 23-25 °C), mutta ilmankosteus sitäkin tutummalta (n. 80-90%).

Kierros Cloud Forestissa aloitetaan ylhäältä, jossa kasvuympäristö jäljittelee olosuhteita noin 2.000 metrin korkeudessa merenpinnasta. Täältä lähdetään pikkuhiljaa kävelemään alaspäin Cloud Walk- ja Treetop Walk-käytäviä pitkin ja matkan varrella voi mm. ihailla vesiputousta ylhäältä päin näköalapaikalta (jooo…korkeanpaikankammoisen on siinä kohtaa turvallista pitää tukeva ote kaiteesta…) ja tutustua vuoren sisällä geologiaan.

Kuten tiedättekin, en itse niinkään rakasta korkeita paikkoja (kauniita näköaloja kylläkin), joten Cloud Forestin korkealla kiemurtelevat käytävät tuntuivat  itselle etukäteen pieneltä haasteelta. Käynnin jälkeen totesin kuitenkin, ettei Cloud Forest ollut läheskään niin sydämentykytystä aiheuttava kokemus kuin Supertree Groven superpuiden välillä kulkeva (huojuva) riippusilta. Käytävien varrella on runsaasti värikkäitä kasveja ja kauempana siintäviä maisemia joihin huomio kiinnittyy tehokkaasti kävelysiltojen alla ammottavien pudotusten sijasta.

Cloud Forestissa silmä lepää myös muodoissa, ja Cloud Forestin lasikatossa on inan enemmän kaarevuutta kasvihuoneen suipomman muodon takia.

Flower Domeen ja Cloud Forestiin myydään erillislippuja, mutta kombilipulla säästää muutaman dollarin (sisäänpääsy aikuisilta yhteen kasvihuoneeseen 12 SGD, kahteen 20 SGD).

Aikaa vierailuun kannattaa mielestäni varata 1 – 1 ½ h per kasvihuone, jotta ehtii rauhassa (niin hyvin kun ruuhkilta pystyy) nauttia niin upeista rakennuksista kuin kauniista kasvillisuudesta. Cloud Forest on avoinna iltayhdeksään asti, joten itse voisin hyvinkin kuvitella meneväni seuraavalla Singaporen matkalla toisenkin kerran ihailemaan näkymiä – voin kuvitella, että sumuiset maisemat ovat myös pimeän laskeuduttua iltavalaistuksessa varsin näyttäviä ja kuvauksellisia!

Kiinnostavatko sinua kasvihuoneet ja kasvitieteelliset puutarhat eri puolilla maailmaa? Kerro kommenttiboksissa parhaat vinkkisi!


Kaikki Singaporen matkamme postaukset löytyvät Singapore-tagin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet