Singapore Flyer – kierros maailmanpyörässä illan hämärtyessä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Lievästä korkeanpaikan kammosta huolimatta näköalapaikat ovat aina kiehtoneet minua. Sellaiseksi voinee ehkä myös kutsua Singapore Flyeria, Marina Bayssa sijaitsevaa jättiläismäistä maailmanpyörää – ainakin jos ei kovin nokonuukia olla määritelmän kanssa.

Näköalapaikkoja yhdistää yleensä huomattava korkeusero ympäristöön nähden, ja sen suhteen 165 metrin korkeuteen kohoava Singapore Flyer sopii määritelmään. Vuonna 2008 avattu valtava rinkula piti maailman suurimman maailmanpyörän titteliä aina vuoteen 2014 saakka (jolloin Las Vegasiin avattu High Roller otti ykkössijan 2,6 metriä korkeampana).

Singapore Flyer pyörii koko ajan hitaasti ja kierros kestää 30 minuuttia. Matkaa taitetaan ilmastoiduissa ”kapseleissa”, joita on yhteensä 28 kappaletta. Suhteellisen tilaviin kapseleihin (26 m², eli pienen yksiön kokoisia) mahtuu jokaiseen 28 matkustajaa, mikä takaa sen että kaikilla on hyvät näköalat lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden läpi. Kapselin keskellä on istuinpenkkejä, mikäli näkymät huimaavat.
Kapseli kiertyy koko ajan oman akselinsa ympärillä pyörän ulkokehällä, mikä takaa esteettömät näkymät koko ajan.

Olimme suunnitelleet menevämme Singapore Flyeriin nauttimaan Singaporen skylinen valoista, ja niinpä ajoitus oli jotensakin tärkeä. Normaalihintaiseen lippuun ei sisälly mahdollisuutta varata ’slottiaikaa’ kierrokselle, joten ajoituksen varmistamiseksi olimme varanneet Singapore Sling Flight-liput, joihin nimensä mukaisesti sisältyi Singapore Slingit sekä mahdollisuus varata kierros tietylle ajankohdalle (tarjolla on tietyt kiinteät lähtöajat). Alkuillan lähtöajoissa oli valittava joko sinisen hetken tai pimenevän kaupungin valojen välillä – molempia ei ollut mahdollisuutta samalla kierroksella kokea. Me olimme valinneet jälkimmäisen (lähtöaika 19.30) ja ajoitus meni aivan nappiin: lähtiessämme kierrokselle käsillä olivat viimeiset rippeet sinisestä hetkestä ja saapuessamme huipulle ilta oli jo pimentynyt ja kaupungin valot peilautuivat upeasti Marina Bayn tummaan veteen.

Singapore Sling Flight kustansi 69 SGD henkeä kohden, kun ”normaalikierros” olisi kustantanut vain 33 SGD/hlö. Koska kukaan muu ei ollut varannut samalle lähtöajalle Singapore Sling Flight’ia saimme bonuksena kapselin kokonaan itsellemme, hyvä kuitenkin muistaa että tämä ei kuulu ko. flightin ”takuusisältöön”. Tarjolla on myös Premium Champagne Flight (30 min) sekä Singapore Flyer Sky Dining Flight (60 min) nimensä mukaisilla sisällöillä. Riippumatta siitä, millaisen kierroksen valitsee liput kannattaa ostaa etukäteen online, jotta varmistaa saavansa liput haluamalleen päivälle ja ajankohdalle.
Singapore Sling Flight sisälsi myös Express Boardingin, mikä tarkoitti että henkilökunta haki meidät odotusloungesta ja ohjasi suoraan kapseliin ilman jonotusta lähtöajan koittaessa.

Kokonaisuutena Singapore Flyer oli erittäin miellyttävä kokemus, joka ei missään vaiheessa tuottanut ongelmia korkeanpaikan kammon kanssa, sen verran paljon mielenkiintoista katsottavaa oli koko ajan. Tämän parempia näköaloja Singaporen valoihin eivät juurikaan voi toivoa. Ainoa miinuspuoli oli, että valokuvaus ikkunoiden läpi kun Flyerin omat valot peilaavat joka suunnasta on melko haasteellista jos yrittää välttää heijastumia.

Singapore Flyer on itsessäänkin varsin näyttävä koko ajan väriä vaihtavassa iltavalaistuksessaan.

Oliko Singapore Sling Flight hintansa arvoinen?
Tjahh… aina voi punnita mikä on elämyksen arvo ja kannattiko maksaa miltei tuplahinta kierroksesta. Jos katsoo hintaeroa pelkästään Singapore Slingin hintana (36 SGD) sanoisin että ehkei (Rafflesin Singaporen Slingit tosin olivat kalliimpia).
Kaikenkaikkiaan sanoisin kuitenkin, että Singapore Sling Flight oli hintansa arvoinen, sillä mielestäni mahdollisuus varmistaa kierroksen lähtöaika painoi vaakakupissa paljon. Tämän postauksen pääkuva kertonee myös aika selkeästi, että kierros kannattaa tehdä illalla. Eikä se omassa kapselissa nautittu Singapore Slingkään ihan paha ollut…

Olisitko sinä valmis maksamaan ekstraa, jotta voisit varmistaa lähtöajan?


Kaikki Singaporen matkamme postaukset löytyvät Singapore-tagin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

1 kommentti

10 x Singapore – Lähtöportti 06/09/2023 - 9:21 am

[…] Lue lisää Singapore Flyer -kokemuksia Matkoilla-blogista. […]

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet