Kuukauden kuva: Singapore Marina Bay

by Alex | Matkoillablogi.fi

Toukokuun Kuukauden kuva on valittu matkakuumeen ja kaukokaipuun vaivatessa koronavuoden jälkeen. Kuvassa on Singaporen Marina Bay’n pilvenpiirtäjien muodostama skyline iltavalaistuksessa.

Neljä vuotta sitten vietimme vapun Singaporessa, kaukana Suomen sima- ja tippaleipätarjoiluista. Kuva on otettu Singapore Flyer-maailmanpyörästä hämärän jo laskeuduttua. Kuvassa etualalla näkyy lootuksenkukan muotoinen ArtScience Museum, joka kuuluu Marina Bay Sands-kompleksiin. Taidetta ja tiedettä yhdistävä museo jäi meiltä käymättä, eli seuraavalla kerralla (jollainen Singaporen kohdalla kyllä ehdottomasti tulee jossain vaiheessa).

Pakko myöntää, että modernien pilvenpiirtäjien muodostamat skylinet viheättävät omaa silmää, varmaankin osittain siitä syystä, että meidän leveysasteille ei tällaisia juurikaan nähdä – koti-Suomesssa itselle tulee mieleen lähinnä Keilaniemen toimistotornien rivistö.

Lasiset betoni- ja teräsrakenteet eivät välttämättä ole päiväsaikaan kovinkaan kauniita, vaikkakin ne aiheuttavat toki wow-effektin  niihin tottumattomille silloinkin. Illan tullen pilvenpiirtäjät paljastavat kuitenkin kauneimman puolensa kun usein taidokkaasti valaistut julkisivut muodostavat tuhansien ikkunoiden valojen kanssa sykkivän mosaiikin.

Kolahtavatko pilvenpiirtäjien muodostamat skylinet sinuun?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet