Singapore Flower Dome – lajissaan maailman suurin kasvihuone

by Alex | Matkoillablogi.fi

Maailman suurin. Tämä jo antaa yleensä osviittaa siitä, että kyseessä oleva rakennus, laiva tai mikä lieneekään on jollain tavalla vaikuttava. Ja Singaporen Gardens by the Bay-alueen Flower Dome on kieltämättä vaikuttava kooltaan: korkeutta on 38 metriä ja pInta-alaa kasvihuoneella on peräti 1,2 hehtaaria, mikä vastaa hieman reilusti kahta jalkapallokenttää.

Flower Dome (pääkuvan vasemmalla näkyvä rakennus) on noteerattu Guinessin ennätyskirjassa maailman suurimpana kasvihuoneena ja jos ihan tarkkoja ollaan kyseessä on maailman suurin kasvihuonerakennelma ilman sisäisiä, katon tukipilareita.

Paitsi kokonsa puolesta Flower Rome on ulkoa näyttävä rakennus myös arkkitehtonisesti: Kaarevat muodot ja ristikkokuvion muodostava lasikatto, joka koostuu yhteensä 3.332 eikokoisesta ja -muotoisesta lasipaneelista hivelee silmää. Koostaan huolimatta rakennus tuntuu kevyeltä ja ilmavalta.

Valoisassa ja avarassa tilassa vallitsee hyvä tasapaino – varmaan osittain johtuen siitä, että käytävät kiemurtelevat monella tasolla ja kasvit ovat hyvin erikokoisia. Ulkoa tultaessa kävijöitä kohtaa miellyttävä 23-25° C lämpötila vaikka aurinko paahtaakin valtaisan lasikaton läpi. Ilmastointijärjestelmän toteutuksessa on pyritty ekologisiin ratkaisuihin ja tähän kokonaisuuteen liittyvät olennaisena osana myös alueen Supertree’t.

Flower Dome on jaettu kahdeksaan eri osaan, jotka esittelevät hieman eri ilmastovyöhykkeiden kasvillisuutta.

Flower Domen keskellä oleva Flower Field tarjoaa vaihtuvan näyttelyn. Meidän ollessa vierailulla meneillään olivat kevään tulppaaniviikot; näyttävä, mutta meidän silmissä ei ehkä kuitenkaan niin säväyttävä koska olemme nähneet tulppaanit ”kotonaan” Keukenhofin keväisessä kukkapuistossa.

Aikuisten sisäänpääsy kahteen kasvihuoneeseen (myynnissä on yhdistelmälippu Flower Dome + Cloud Forest) maksoi 28 SGD/hlö (toukokuu 2017), melko arvokas mutta mielestäni ehdottomasti hintansa arvoinen.

Oletko sinä käynyt Flower Domessa ja kannattiko mielestäsi käydä?


Kaikki Singaporen matkamme postaukset löytyvät Singapore-tagin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet