Marina Bay Sands – pilvenpiirtäjiä ja huikea Skypark

by Alex | Matkoillablogi.fi

Voiko Singaporessa käydä näkemättä Marina Bay Sands-kompleksia? Ei voi. Voiko Singaporessa käydä käymättä ihailemassa näköaloja Marina Bay Sandsin huipun Skyparkista? Tuskin.

Marina Bay Sandsin ostoskeskus siihen liittyvin hotelleineen avattiin vuonna 2010 ja ehdottomasti näkemisen arvoinen kokonaisuus Singaporessa. Jättimäisiä hotelli-ostoskeskus-casino -komplekseja on muuallakin maailmassa, mutta tämä on omaa luokkaansa. Ainutlaatuiseksi Marina Bay Sandsin tekee kolmen pilvenpiirtäjän päälle rakennettu 340 metriä pitkä Skypark-kansi,  jossa on tilaa peräti 3.900 hengelle.

Sisällä Marina Bay Sands-hotellin aulassa vastassamme oli melkoisen pitkä jono, joka kuitenkin osoittautui jonoksi Skyparkin illallisravintoloihin ja yökerhoon.

Sisäänkäynti näköalatasanteelle (viralliselta nimeltään Sands SkyPark Observation Deck) on ulkokautta, Hotellitorni 3:n kellarikerroksesta. Vastassa oli sielläkin pieni jono, mutta se eteni kuitenkin koko ajan. Alle 10 minuutin jonotus oli mielestäni hyvinkin kohtuullinen. Sisäänpääsy näköalatasanteelle maksoi 23 SGD/hlö (n. 15 EUR).

Näköalatasanteen korkeus on 191 m. Tämä takaa sen, että meikäläisellä korkeanpaikan kammo nosti päätään katsellessamme reunan yli – olimme huomattavasti Singapore Flyerin lakipistettä korkeammalla… Klup!
En tuntenut oloani kovinkaan mukavaksi näköalatasanteen ”kannen” reunalla, ihan siitä syystä, että tiesin sen kurottavan itse
rakennuksen seinän ulkopuolelle – peräti 67 metriä jos ollaan tarkkoja. Tieto siitä, että lattian alla oli pelkkää tyhjää sai polvet melko veteliksi; täysin järjetön tunne, mutta kun tuota korkeiden paikkojen aiheuttamaa epämukavaa tunnetta ei oikein järjellä voi perustella…

Näköalat palkitsevat kuitenkin – niin Marina Bay-puolen iltavalaistut pilvenpiirtäjät, väriään koko ajan vaihtava Singapore Flyer kuin Gardens by the Baykin. Vaikkei vertailukohtaa olekaan aurinkoisiin näköaloihin uskaltaisin melkein lyödä vetoa siitä, että Skypark-käynnistä saa eniten irti kaupungin näyttäytyessä iltavalaistuksessa.


Otettuamme kuvat ja pakolliset selfiet reunalla siirryimme baarin puolella ja hetken päästä epämiellyttävä tunne pieneni (lieköhän Aperol Spritzillä ollut osuutta asiaan). Jälkeenpäin olen katsonut, että tuo baariosakin kurottaa ainakin kymmenisen metriä tornin ulkopuolelle, mutta onneksi en sitä tiennyt/huomannut ollessamme ylhäällä Skyparkissa.

Hetken istuttuamme baarin puolella lämpimän illan pimeydessä korkealla kaupungin kattojen yläpuolella elämä rupesi jo tuntumaan
melko mukavalta. Yllättävää oli kuinka tyyntä oli näinkin korkealla.

Näköalatasanteen baariin pääsee ilman varausta. Hyvä on kuitenkin huomioida, että paluuta Observation Deckin puolelle ei ole enää baarista, vaan sieltä poistutaan suoraan hissillä alakertaan.

Ce La Vie Skybarissa nauttimamme cocktailit ja pizzat verottivat kukkaroa 82 SGD (n. 55 EUR).

Kattoterassilla sijaitseva huikea, 150 metriä pitkä infinity-pool on varattu ainoastaan hotellin asukkaille. Vaikka allas varmaankin olisi ollut huikea kokemus, emme kuitenkaan halunneet maksaa melko suolaista hintaa hotelliyöpymisestä Marina Bay Sands-hotellissa pelkästään altaan takia. Itse asiassa katseltuamme illan pimeydessä altaassa pulikoivaa ihmismäärää olimme ihan tyytyväisiä, että olimme valinneet majapaikaksemme Parkroyal Pickering-hotellin.

Harmillisesti iltaisin Marina Bayllä järjestettävä laser-show oli meidän käydessämme Singaporessa tauolla – siispä vielä yksi hyvä syy palata uudelleen Singaporeen joskus tulevaisuudessa.

Onko Marina Bay Sandsin näköalatasanne sinun ”pakko käydä”-listalla Singaporessa?


Kaikki Singaporen matkamme postaukset löytyvät Singapore-tagin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet